× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ακτοπλοϊκές καραμπόλες στο Αιγαίο

Στις άγονες του νοτίου Αιγαίου πάει το «Διαγόρας» για τρεις εβδομάδες ως τις 24 Ιουνίου

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 3/6/2023

Ακτοπλοϊκές καραμπόλες στο Αιγαίο

Το «Διαγόρας» φεύγει από το βόρειο Αιγαίο και πάει στις άγονες γραμμές των Δωδεκανήσων, για να αντικαταστήσει το «Πρέβελης» που είχε αντικαταστήσει το «Blue Star  Patmos».  Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος το «Διαγόρας» ξεκινάει τα δρομολόγια του στις γραμμές αυτές  από σήμερα Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ και ολοκληρώνει τα δρομολόγια αυτά στις 24 Ιουνίου, στις 4.15 το απόγευμα με την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά.  

 

Εν τω μεταξύ το «Blue Star  Patmos» ως την Κυριακή 4 Ιουνίου είναι δρομολογημένο στις άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου. Το σύστημα κρατήσεων της εταιρείας δείχνει το πλοίο θα αναχωρήσει το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουνίου από την Θεσσαλονίκη για τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

 

Στις 5 Ιουνίου ξεκινάει η δρομολόγηση του «Πρέβελης» στις άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου. Δηλαδή στις συνδέσεις της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης με την Λήμνο, τη Λέσβο, την Χίο, την Σάμο και την Ικαρία. Μάλιστα επειδή η ταχύτητα του πλοίου είναι χαμηλή δεν θα προεκτείνει το ταξίδι του ως τον Πειραιά. Έτσι στα δρομολόγια του πλοίου προστέθηκαν οι προσεγγίσεις σε Πάτμο και Λέρο.

 

Στις 7 Ιουνίου το «Πρέβελης θα ξεκινήσει από την Καβάλα στη 1.00 το βράδυ και θα φθάσει στην Μυτιλήνη μετά από 12 ώρες περίπου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινώσει η Hellenic Seaways.  Η διάρκεια του ταξιδιού με το «Πρέβελης» από την Θεσσαλονίκη προς την Μυτιλήνης θα είναι σχεδόν 15 ώρες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο διαλυτήριο του Αλί Αγά μεταφέρεται το «Ταξιάρχης»

Το πλοίο που έγραψε την δική του ιστορία στις άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου οδεύει προς τον τελευταίο του προορισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τι πληρώνεται από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

2,26 δισ. ευρώ θα καταβληθούν σε 4.160.170 δικαιούχους, από τις 25 έως 29 Σεπτεμβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρώνει 9,00 ευρώ στον παραγωγό το αγουρέλαιο

Ελαιοτριβείο στην Λακωνία δίνει τον τόνο στην εγχώρια αγορά του ελαιολάδου, ενώ στην Ισπανία διερωτώνται αν έπιασαν ταβάνι οι τιμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πάει Καβάλα το οχηματαγωγό «Ιωσήφ»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας το οχηματαγωγό πλοίο θα προσεγγίσει το λιμάνι της Καβάλας στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής
ΕΡΓΑΣΙΑ

«Δεν θα περάσει το αντεργατικό τερατούργημα και η κατάργηση του 8ώρου»

Πολύς κόσμος στην απεργιακή συγκέντρωση
ΕΡΓΑΣΙΑ

Σημαντική μείωση της δηλωμένης ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο

Ωστόσο ο μέσος όρος των ανέργων στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου παραμένει πάνω από τα επίπεδα του 2019
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γέμισαν... τα ταμεία Ιούνιο και Ιούλιο

Εντυπωσιακά μεγάλη αύξηση τζίρου για καταλύματα και εστίαση στη Λέσβο
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ

Δείτε ποιοι Ευρωπαίοι δουλεύουν τις λιγότερες ώρες σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αμερικάνοι τουρίστες στη Μυτιλήνη

Ήρθαν την Τετάρτη το πρωί με το κρουαζιερόπλοιο NAUTICA
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέες διαβουλεύσεις για το κτηματολόγιο

Προσπάθειες να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με συναίνεση των ιδιοκτητών ακινήτων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πήγε για συντήρηση το «Διαγόρας»

Το «Blue Star Myconos» ανέλαβε την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών του Βορείου Αιγαίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Δείτε αναλυτικά τις ειδικότητες που ζητούνται