× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Ολυμπιάδα του Παρισιού και η Ιατρική Θεσσαλονίκης οι νέοι στόχοι της Μηλένας Κοντού

Το χρυσό κορίτσι της Λέσβου στην κωπηλασία, μιλά μαζί με τον πρόεδρο του ΝΟΜ Τάσο Μπαλή, για τις επιτυχίες, την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει και τα όνειρά της για πρόκριση στου Ολυμπιακούς αγώνες

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/6/2023

Η Ολυμπιάδα του Παρισιού και η Ιατρική Θεσσαλονίκης οι νέοι στόχοι της Μηλένας Κοντού

Δεν σταματά να προσπαθεί και να στοχεύει όλο και πιο ψηλά  η δραστήρια και πολυτάλαντη Μυτιληνιά πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Μηλένα Κοντού.

Η Μηλένα μαζί με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης Τάσο Μπαλή σε συνέντευξη τους  στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», αναφέρθηκαν  στη φετινή δύσκολη και απαιτητική χρονιά όπου η νεαρή αθλήτρια  είχε να αντιμετωπίσει πολλαπλές προκλήσεις. Από τη  μία πλευρά δύσκολες  προπονήσεις στην κωπηλασία με την εθνική ομάδα και από την άλλη εντατικό διάβασμα στο σχολείο στην τελευταία τάξη του Λυκείου.

Από μικρή τραβάει κουπί...

«Ξεκίνησα την κωπηλασία όταν ήμουν Γ’ Δημοτικού, επειδή ζήλεψα τον αδελφό μου που είχε ξεκινήσει πριν από μένα. Είχα δοκιμάσει διάφορα αθλήματα νωρίτερα, όμως η κωπηλασία με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μυστικό επιτυχίας, η μόνη συνταγή είναι σωστός προγραμματισμός, σκληρή δουλειά και πάνω από όλα προσήλωση στο στόχο που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας».

Η ίδια ομολογεί ότι έρχονται στιγμές που κουράζεται και αισθάνεται ότι θέλει να ηρεμήσει και να κάνει πράγματα τα οποία ενδεχομένως λείπουν από τη ζωή της. «Σε αυτές τις στιγμές σημειώνει, πάντα δίπλα μου έχω τους φίλους, τους προπονητές και την οικογένειά μου, που είναι πρόθυμοι να με ακούσουν και να με υποστηρίξουν. Από εκεί και πέρα, δεν αισθάνομαι ότι κάτι λείπει από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα μου. Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία και έχω συνηθίσει σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής ο οποίος μου αρέσει και δεν αισθάνομαι γενικά ότι στερούμαι κάτι».

Αναφερόμενη η Μηλένα Κοντού  στη μεγάλη επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών στην Κωπηλασία, όπου έγινε στο Μπλεντ της Σλοβενίας και  κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στο διπλό ελαφρών βαρών,  σημείωσε ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία που την γέμισε χαρά, θετική ενέργεια και δύναμη να συνεχίσει για τον επόμενο στόχο της.

Ολυμπιάδα και Ιατρική 

Ο νέος στόχος της Μηλένας είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, ο οποίος όμως περνά μέσα από το παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας που θα γίνει στο Βελιγράδι το φθινόπωρο.

Οι επόμενοι μήνες για την νεαρή αθλήτρια είναι κρίσιμοι και πολύτιμοι προπονητικά αφού η προετοιμασία απαιτεί σημαντική προσπάθεια για την ίδια και τις συναθλήτριές της. Παράλληλα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της αφού από το φθινόπωρο θα είναι φοιτήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη με το γεγονός αφού όπως αναφέρει από μικρή το όνειρο της ήταν να γίνει γιατρός και τώρα πλέον θα μπορέσει να το κάνει πραγματικότητα.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της λέει η ίδια, έπαιξε το γεγονός ότι το σχολείο της, το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικό στην προσπάθεια και στον αγώνα της. Μάλιστα η Μηλένα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους πανελλήνιους αγώνες κωπηλασίας για λογαριασμό του σχολείο της γεγονός που την γέμισε χαρά και περηφάνια.

Ο ΝΟΜ είχε 20 αθλητές και τώρα έγιναν 80 

Ιδιαίτερα περήφανος για τις επιδόσεις της Μηλένας Κοντού ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης Τάσος Μπαλής σημειώνει ότι τον τελευταίο χρόνο οι αθλητές του Ομίλου αυξήθηκαν σημαντικά και από 20 – 25 άτομα που ήταν όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση, το φετινό χειμώνα ο αριθμός αυτός έφτασε τα 80 άτομα.

Σε αυτό όπως εξήγησε βοήθησε σημαντικά η προσπάθεια που έγινε μέσα από τις καλοκαιρινές δράσεις γνωριμίας με το άθλημα που διοργάνωσε ο ΝΟΜ στα Τσαμάκια, οι οποίες θα συνεχιστούν και φέτος σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ταλέντο - προσπάθεια και στόχοι 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή αρκετά παιδιά που βρίσκονται στον ΝΟΜ και κάνουν κωπηλασία, φαίνεται ότι πηγαίνουν καλά και θα μας απασχολήσουν μελλοντικά με τις επιδόσεις τους. «Γενικά δεν υπάρχουν κάποιοι κανόνες για το ποιος μπορεί ή ποιος δεν μπορεί να κάνει κωπηλασία. Οι προπονήσεις μπορούν να ξεκινήσουν από μικροί ηλικία και με την κατάλληλη καθοδήγηση τα παιδιά μπαίνουν στο νόημα και ασκούνται με τον κατάλληλο τρόπο  με τη βοήθεια και την επίβλεψη έμπειρων γυμναστών και προπονητών του Ομίλου μας.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι εκτός από το ταλέντο που μπορεί να έχει κάποιος αθλητής, οι στόχοι που βάζει, πόσο προσπαθεί να αγγίξει τους στόχους αυτούς και να ξεπεράσει τα όρια του. Η Μηλένα είναι ένα καλό παράδειγμα παιδιού που καταφέρνει με σκληρή δουλειά και προσήλωση να είναι πρωταθλήτρια και άριστη μαθήτρια ταυτόχρονα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, ΕΦΚΑ και Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης επισκέφτηκε ο Χριστόφας

Συζήτησε με τους εργαζόμενους σημεία του προγράμματος της παράταξής «ΜΠΡΟΣΤΑ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Ακράσι, Αμπελικό και Αγιάσο ο Πανάγος Κουφέλος

Ο πολιτισμός αποτελεί τον πυρήνα της ταυτότητάς μας υπογράμμισε σε δήλωση του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα δράση νέος Δήμος»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις περιοδείες του στη Λέσβο ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Δείτε το πρόγραμμα των επισκέψεων του για αύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκινούν τα μαθήματα braille στη Μυτιλήνη

Από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ειδικό σχέδιο προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών κατά τις δασικές πυρκαγιές

Συνάντηση έγινε το πρωί της Τρίτης με απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση για τα θύματα γερμανικής κατοχής

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στα Τσαμάκια
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Στο ΚΥΣΕΑ, κυρίαρχο θέμα, θα είναι το μεταναστευτικό και θα συζητηθεί τόσο η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της χώρας όσο και η πορεία των συζητήσεων με την Τουρκία, λόγω επιδείνωση των μεταναστευτικών ροών
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόγραμμα διδασκαλίας του συστήματος braille στη Μυτιλήνη

Από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
ΧΩΡΙΑ

Επαναλειτουργεί το Προσκοπικό Κέντρο στον Ασώματο

Οι εργασίες επισκευής και εκσυγχρονισμού χρηματοδοτήθηκαν μέσω του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Νέα επενδυτική πρόταση από Κούσκο, για τον «Κήπο της Παναγίας» στην Αγιάσο

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας θα συνάψει μνηνόνιο συνεργασίας με τη Μητρόπολη για την αξιοποίηση του γνωστού ακινήτου με ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Δείτε αναλυτικά το πλάνο ανάπτυξης της περιοχής
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κουφέλου με τους ερασιτέχνες αλιείς της Μυτιλήνης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης επισκέφθηκε Λουτρά, Αγία Μαρίνα και Ταξιάρχες
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόσκληση εγγραφής νέων μελών από την χορωδία CANTAΛΑΛΟΥΝ

Οι πρόβες ξεκινούν την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου