× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Ολυμπιάδα του Παρισιού και η Ιατρική Θεσσαλονίκης οι νέοι στόχοι της Μηλένας Κοντού

Το χρυσό κορίτσι της Λέσβου στην κωπηλασία, μιλά μαζί με τον πρόεδρο του ΝΟΜ Τάσο Μπαλή, για τις επιτυχίες, την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει και τα όνειρά της για πρόκριση στου Ολυμπιακούς αγώνες

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/6/2023

Η Ολυμπιάδα του Παρισιού και η Ιατρική Θεσσαλονίκης οι νέοι στόχοι της Μηλένας Κοντού

Δεν σταματά να προσπαθεί και να στοχεύει όλο και πιο ψηλά  η δραστήρια και πολυτάλαντη Μυτιληνιά πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Μηλένα Κοντού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μηλένα μαζί με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης Τάσο Μπαλή σε συνέντευξη τους  στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», αναφέρθηκαν  στη φετινή δύσκολη και απαιτητική χρονιά όπου η νεαρή αθλήτρια  είχε να αντιμετωπίσει πολλαπλές προκλήσεις. Από τη  μία πλευρά δύσκολες  προπονήσεις στην κωπηλασία με την εθνική ομάδα και από την άλλη εντατικό διάβασμα στο σχολείο στην τελευταία τάξη του Λυκείου.

Από μικρή τραβάει κουπί...

«Ξεκίνησα την κωπηλασία όταν ήμουν Γ’ Δημοτικού, επειδή ζήλεψα τον αδελφό μου που είχε ξεκινήσει πριν από μένα. Είχα δοκιμάσει διάφορα αθλήματα νωρίτερα, όμως η κωπηλασία με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μυστικό επιτυχίας, η μόνη συνταγή είναι σωστός προγραμματισμός, σκληρή δουλειά και πάνω από όλα προσήλωση στο στόχο που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια ομολογεί ότι έρχονται στιγμές που κουράζεται και αισθάνεται ότι θέλει να ηρεμήσει και να κάνει πράγματα τα οποία ενδεχομένως λείπουν από τη ζωή της. «Σε αυτές τις στιγμές σημειώνει, πάντα δίπλα μου έχω τους φίλους, τους προπονητές και την οικογένειά μου, που είναι πρόθυμοι να με ακούσουν και να με υποστηρίξουν. Από εκεί και πέρα, δεν αισθάνομαι ότι κάτι λείπει από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα μου. Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία και έχω συνηθίσει σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής ο οποίος μου αρέσει και δεν αισθάνομαι γενικά ότι στερούμαι κάτι».

Αναφερόμενη η Μηλένα Κοντού  στη μεγάλη επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών στην Κωπηλασία, όπου έγινε στο Μπλεντ της Σλοβενίας και  κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στο διπλό ελαφρών βαρών,  σημείωσε ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία που την γέμισε χαρά, θετική ενέργεια και δύναμη να συνεχίσει για τον επόμενο στόχο της.

Ολυμπιάδα και Ιατρική 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος στόχος της Μηλένας είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, ο οποίος όμως περνά μέσα από το παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας που θα γίνει στο Βελιγράδι το φθινόπωρο.

Οι επόμενοι μήνες για την νεαρή αθλήτρια είναι κρίσιμοι και πολύτιμοι προπονητικά αφού η προετοιμασία απαιτεί σημαντική προσπάθεια για την ίδια και τις συναθλήτριές της. Παράλληλα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της αφού από το φθινόπωρο θα είναι φοιτήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη με το γεγονός αφού όπως αναφέρει από μικρή το όνειρο της ήταν να γίνει γιατρός και τώρα πλέον θα μπορέσει να το κάνει πραγματικότητα.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της λέει η ίδια, έπαιξε το γεγονός ότι το σχολείο της, το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικό στην προσπάθεια και στον αγώνα της. Μάλιστα η Μηλένα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους πανελλήνιους αγώνες κωπηλασίας για λογαριασμό του σχολείο της γεγονός που την γέμισε χαρά και περηφάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΝΟΜ είχε 20 αθλητές και τώρα έγιναν 80 

Ιδιαίτερα περήφανος για τις επιδόσεις της Μηλένας Κοντού ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης Τάσος Μπαλής σημειώνει ότι τον τελευταίο χρόνο οι αθλητές του Ομίλου αυξήθηκαν σημαντικά και από 20 – 25 άτομα που ήταν όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση, το φετινό χειμώνα ο αριθμός αυτός έφτασε τα 80 άτομα.

Σε αυτό όπως εξήγησε βοήθησε σημαντικά η προσπάθεια που έγινε μέσα από τις καλοκαιρινές δράσεις γνωριμίας με το άθλημα που διοργάνωσε ο ΝΟΜ στα Τσαμάκια, οι οποίες θα συνεχιστούν και φέτος σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ταλέντο - προσπάθεια και στόχοι 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή αρκετά παιδιά που βρίσκονται στον ΝΟΜ και κάνουν κωπηλασία, φαίνεται ότι πηγαίνουν καλά και θα μας απασχολήσουν μελλοντικά με τις επιδόσεις τους. «Γενικά δεν υπάρχουν κάποιοι κανόνες για το ποιος μπορεί ή ποιος δεν μπορεί να κάνει κωπηλασία. Οι προπονήσεις μπορούν να ξεκινήσουν από μικροί ηλικία και με την κατάλληλη καθοδήγηση τα παιδιά μπαίνουν στο νόημα και ασκούνται με τον κατάλληλο τρόπο  με τη βοήθεια και την επίβλεψη έμπειρων γυμναστών και προπονητών του Ομίλου μας.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι εκτός από το ταλέντο που μπορεί να έχει κάποιος αθλητής, οι στόχοι που βάζει, πόσο προσπαθεί να αγγίξει τους στόχους αυτούς και να ξεπεράσει τα όρια του. Η Μηλένα είναι ένα καλό παράδειγμα παιδιού που καταφέρνει με σκληρή δουλειά και προσήλωση να είναι πρωταθλήτρια και άριστη μαθήτρια ταυτόχρονα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Στην εταιρεία «Ακτωρ» και το φράγμα Τσικνιά

Σε ένα μήνα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ