× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κατασκευάζεται με καθυστέρηση 20 ετών

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του ισόπεδου οδικού κόμβου στην βόρεια είσοδο της Μυτιλήνης

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 27/5/2023

Κατασκευάζεται με καθυστέρηση 20 ετών

Ένα σημαντικό οδικό έργο υλοποιείται στο βόρειο άκρο της πόλης της Μυτιλήνης. Πρόκειται για τον οδικό κόμβο που συνδέει την βόρεια παράκαμψης της πόλης της Μυτιλήνης με τον επαρχιακό δρόμο Μυτιλήνης Θερμής. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,69 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση του κόμβου θα γίνει πολύ πιο ασφαλής η διέλευση των οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο. Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή πεζοδρόμων σε όλες τις πλευρές των δύο οδικών αξόνων αλλά και διαβάσεων για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Επίσης θα κατασκευαστούν διαχωριστικές νησίδες και θα γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις των δικτύων αποχέτευσης, ομβρίων κλπ. Αυτή τις μέρες προχωρά η κατασκευή του τοίχου αντιστήριξης από την πλευρά της θάλασσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υλοποίηση του έργο καθυστέρησε περίπου 20 χρόνια διότι έπρεπε στην περιοχή να γίνουν οι αναγκαίοι προσδιορισμοί του αιγιαλού και οι απαλλοτριώσεις τμημάτων ακινήτων. Επίσης έπρεπε να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την κατασκευή του. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου κι είναι ένα από τα λίγα σημαντικά οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο νησί της Λέσβου. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ολοκλήρωση του έργου θα κάνει ευκολότερη την διέλευση από την περιοχή μεγάλων φορτηγών και επίσης θα μειώσει δραστικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση