× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με συρματοπλέγματα επιχειρεί η κυβέρνηση να «σφραγίσει» τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Αυξάνονται οι μεικτές περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας στον Έβρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/12/2019

Με συρματοπλέγματα επιχειρεί η κυβέρνηση να «σφραγίσει» τα ελληνοτουρκικά σύνορα
' χρόνος ανάγνωσης

Τα έργα, τις κοινές δράσεις Στρατού ξηράς και Ελληνικής Αστυνομίας και τις ενέργειες των αρχών στον Έβρο για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος επιθεώρησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με τους διοικητές του Δ΄ Σώματος Στρατού, των ΧΙΙ και ΧVI μηχανοκίνητων μεραρχικών Πεζικού , τους αστυνομικούς διευθυντές των διευθύνσεων Αστυνομίας. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας καθώς και με τον διοικητή της λιμενικής αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις ζώνες ευθύνης της 3ης - 7ης - 30ης - 31ης - 50ης Μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών και της τακτικής διοικησης του 21ου μηχανοκίνητου συντάγματος Πεζικού, πραγματοποιώντας ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς - Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Περαιτέρω επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου - Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης καθώς καi το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διοικητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο διοικητής του Δ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, ο κ. Στεφανής επέβλεψε το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές. Το σχέδιο περιλαμβάνει συρματοπλέγματα στα γνωστά περάσματα των διακινητών λαθρομεταναστών και μεικτές περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σε διάφορα σημεία στις όχθες του ποταμού Έβρου, συνολικού μήκους πάνω από πέντε χιλιόμετρα, προκειμένου να μην μπορούν πλέον εύκολα οι διακινητές να “σπρώχνουν” από την Τουρκία προς την Ελλάδα τους λαθρομετανάστες.

Παράλληλα, οι μεικτές περιπολίες, που αυξήθηκαν από τον Στρατό και την Αστυνομία κατά 50% σε αριθμό, έχουν ως θετικό αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη τις τελευταίες ημέρες εμφανής μείωση των ροών από τα χερσαία σύνορα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο κατά της ευλογιάς με καθυστέρηση 15 μηνών

Ταχύτερες διαδικασίες για την ταφή των θανατωθέντων ζώων και την χορήγηση των αποζημιώσεων υποσχέθηκε η κυβέρνηση