× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Χαμένος αγώνας είναι μόνο εκείνος που δεν δόθηκε ποτέ»

«Το ΚΚΕ στηρίζει καθημερινά τους αγώνες του λαού σε όλα τα μέτωπα και κερδίζει μικρές νίκες σε ένα ασφυτικό και δύσκολο κοινωνικό πλαίσιο», δήλωσε η υποψήφια βουλεύτρια Λέσβου Νίκη Τσιριγώτη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/5/2023

«Χαμένος αγώνας είναι μόνο εκείνος που δεν δόθηκε ποτέ»

Στις θέσεις του ΚΚΕ για την ακρίβεια και την στήριξη της λαϊκής οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε καθώς και σε ζητήματα που σχετίζονται με το μεταναστευτικό και τις δηλώσεις Μητσοτάκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η υποψήφια βουλεύτρια του κόμματος στη Λέσβο Νίκη Τσιριγώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Τσιριγώτη σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόρια σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην άδεια Μόρια, έχοντας όμως ξεχάσει προηγουμένως ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δημιούργησε αυτό το αίσχος το οποίο επί των ημερών της δικής του διακυβέρνησης το 2019 γιγαντώθηκε και έφτασε τις 20.000. «Απέκρυψε  ακόμη ο Πρωθυπουργός ότι αυτή τη στιγμή χτίζεται ένα νέο αίσχος, αυτό της Βάστριας, ενώ δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ ο πληθυσμός του οποίου αυξάνεται καθημερινά».

Η υποψήφια βουλεύτρια του ΚΚΕ επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος για κατάθεση αιτήσεων Ασύλου από τους πρόσφυγες στην Τουρκία, σε ειδικές επιτροπές της Ύπατης Αρμοστείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προώθησή τους στη συνέχεια με ασφάλεια στις χώρες που επιθυμούν. «Φυσικά το πρόβλημα δεν λύνεται και πάλι, αφού τα αίτια που είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η φτώχεια, συνεχίζουν να υφίστανται, τουλάχιστον όμως οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στις χώρες που επιθυμούν».

Μιλώντας για το ζήτημα της ακρίβειας και της αύξησης των μισθών που υπόσχεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Νίκη Τσιριγώτη σημείωσε ότι ο κόσμος έχει πλέον την εμπειρία και γνωρίζει ότι όλα αυτά τα προεκλογικά ταξίματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια εξαπάτησης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ΚΚΕ λέει πως και οι μισθοί πρέπει να ανέβουν αλλά και να ληφθούν μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας. Αυτά είναι η κατάργηση  του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης  και η κατάργηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα. Μόνο έτσι θα υπάρξει ανακούφιση των πολιτών. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τις προτάσεις που καταθέτουμε εμείς στη βουλή αλλά και από την κινητοποίηση των πολιτών και μέσα από αγώνες που δίνονται στο δρόμο και στην κάλπη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Νίκη Τσιριγώτη στις τιμές των αγροτικών προϊόντων οι οποίες είναι πολύ υψηλές χωρίς όμως να υπάρχει το παραμικρό όφελος για τους παραγωγούς οι οποίοι δίνουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές αναλογικά με το κόστος παραγωγής. «Δεν δίνετε καμία ουσιαστική βοήθεια στους παραγωγούς μας, ούτε θεσπίζονται ελάχιστες εγγυημένες τιμές, ούτε και κάποια στήριξη με έλεγχο στις τιμές των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και των αγροτικών εφοδίων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η υποψήφια βουλεύτρια σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ διαχρονικά στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες και στους αγώνες των πολιτών από όλα τα μετερίζια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χαμένος αγώνας, είναι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται, επισήμανε η κ. Τσιριγώτη. Ακόμη και σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο το λαϊκό κίνημα, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και οι απλοί πολίτες μετρούν μικρές ή μεγαλύτερες νίκες. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρω την περίπτωση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών, την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες μετά από παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου. Ακόμη και η τεράστια κινητοποίηση των πολιτών που έγινε μετά το δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών, ταρακούνησε τους κυβερνώντες και τα μεγάλα κόμματα και πλέον είναι αρκετά προσεκτικοί μετά την κατακραυγή του κόσμου».

«Ο στόχος του ΚΚΕ για τη Λέσβο,  επισήμανε η Νίκη Τσιριγώτη είναι το κόμμα να βγει ενισχυμένο από τις εκλογές και να εκλέξει κουμουνιστή  βουλευτή. Το ζήτημα πρόσθεσε, είναι να εκπροσωπηθεί ο λαός και τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει με μια ισχυρή φωνή στη βουλή και στο δρόμο μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις και αγώνες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»