× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σήμερα Τετάρτη, η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Αυτό το debate θα είναι το πρώτο εδώ και οκτώ χρόνια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/5/2023

Σήμερα Τετάρτη, η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών
' χρόνος ανάγνωσης

Απόψε στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι θεματικές ενότητες

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την διακομματική επιτροπή οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι έξι: 1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση, 2. Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, 3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια, 4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος, 5. Περιβάλλον και Ενέργεια και 6. Νέα Γενιά.

Την τηλεμαχία θα συντονίσει ο Γιώργος Κουβαράς και ερωτήσεις θα θέσουν οι εξής δημοσιογράφοι από έξι τηλεοπτικούς σταθμούς: Γιώργος Παπαδάκης, Παναγιώτης Στάθης, Ράνια Τζίμα, Μάρα Ζαχαρέα, Αντώνης Σρόιτερ και Σία Κοσιώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έκανε γνωστό η ΕΡΤ, το debate θα καλυφθεί με 26 τηλεοπτικές κάμερες, που θα βρίσκονται έξω και μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Το στούντιο του ΕΡΤNEWS που θα φιλοξενήσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά και τους έξι δημοσιογράφους, έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ οι τεχνικοί κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν από την τηλεμαχία, η οποία θα καλυφθεί από εννέα κάμερες, που θα έχουν στηθεί στο τηλεοπτικό πλατό.

Άλλες εννέα κάμερες θα βρίσκονται στο βαν έξω από την είσοδο του Ραδιομεγάρου, ώστε να καλύψουν τις προσελεύσεις των πολιτικών και των επιτελείων τους, ενώ για τους ίδιους λόγους έχει επιστρατευθεί κι ένα drone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, κάθε πολιτικό αρχηγό θα συνοδεύει μια κάμερα μέχρι να μπει στο στούντιο, ενώ θα υπάρχουν και ακόμα δύο, που θα καταγράφουν τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα της αυριανής βραδιάς.

Ανάλογες είναι και οι προετοιμασίες που έχουν γίνει για τη φιλοξενία δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τεχνικών που έχουν διαπιστευθεί για να καλύψουν το debate, καθώς το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή ΜΜΕ.

Τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από τα έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς επίσης και από άλλους ενημερωτικούς σταθμούς, θα βρίσκονται από το απόγευμα της Τετάρτης στο Ραδιομέγαρο, για να καταγράψουν το πολιτικό γεγονός. Για τον σκοπό αυτό, θα στηθεί ειδική εξέδρα για τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτορεπόρτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το debate θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, στην οποία μάλιστα για πρώτη φορά θα υπάρξει διερμηνεία και στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής. Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί, επίσης, από το Πρώτο Πρόγραμμα, από τη Φωνή της Ελλάδας, ενώ θα «ανέβει» και στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX και το ERTFLIX International.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα φτάσουν στο Ραδιομέγαρο γύρω στις 8 το βράδυ. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, ενώ θα υπάρχουν έλεγχοι στην πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους.

Οι αρχηγοί των κομμάτων, όπως και τα επιτελεία τους, πριν μπουν στο στούντιο θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των γενικών διευθυντών της ΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά τη διάταξή τους στο στούντιο, θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, πρώτος ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Απέναντί τους θα καθίσουν, με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Όσο για τη σειρά των ερωτήσεων, θα καθοριστεί σε σύσκεψη των έξι δημοσιογράφων με τον Γιώργο Κουβαρά.

Αυτό το debate θα είναι το πρώτο εδώ και οκτώ χρόνια.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρώνουν 79 εκατ. ευρώ σε πάνω από 90.000 δικαιούχους

Δείτε εδώ τα βοηθήματα και τα επιδόματα που θα καταβάλουν ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 23 Μάη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία δρομολόγια σε δύο εβδομάδες

Ενισχύεται η παρουσία του οχηματαγωγού «Τάλως» στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Βορείου Αιγαίου όσο καθυστερεί η έναρξη των δρομολογίων του έτερου οχηματαγωγού «Θαλασσίτης»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παράταση στην ακινησία του Νήσος Σάμος

Μετά τις 22 Μάη η επιστροφή του στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αυξήσεις αντί για μειώσεις στους ναύλους των φορτηγών

Καρκινοβατεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές των ναύλων στα πλοία της ακτοπλοΐας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα δρομολογίων του πλοίων Blue Star Myconos και Αqua Blue
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επέστρεψε για μια εβδομάδα στο Βόρειο Αιγαίο το «Διαγόρας»

Από 22 Μάη αναλαμβάνει τα δρομολόγια του Blue Star Patmos
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενισχύει την παρουσία της στο Βόρειο Αιγαίο η SeaJets

Η εταιρεία του Μάριου Ηλιόπουλου αμφισβητεί το μονοπώλιο της Group Attica
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μύρινας

Ειδικότερα, στις 3 και 4 Απριλίου, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

60 εκατομμύρια ευρώ για έργα θωράκισης των νησιών από την λειψυδρία

Πυρετωδώς προετοιμάζεται η Περιφέρεια για την αναθεώρηση του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου. Θα προκριθούν τα έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα των 10 νησιών δηλώνει ο Κώστας Μουτζούρης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Μπαλώματα στην υποστελέχωση των υπηρεσιών του Βορείου Αιγαίου»

Η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου και των εργαζομένων στις Π.Ε. Σάμου και Λήμνου, ενάντια στις αναγκαστικές μετακινήσεις
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει δράση για τα αδέσποτα ιπποειδή του Βορείου Αιγαίου

θα ανατεθεί σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα η παροχή υπηρεσιών για την συλλογή μεταφορά και φιλοξενία των ανεπιτήρητων ζώων