× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε ποιον θα κάτσει ο γερο «Πρέβελης»

Προεκλογικός χαμός στη δεξιά πολυκατοικία των υποψηφίων βουλευτών στο Αιγαίο με τους εφοπλιστές να μη ξέρουν ποιόν και ως πότε θα πρωτοεξυπηρετήσουν! Οι νησιώτες πάντως στο βόρειο Αιγαίο ταξιδεύουν με «μουτζούρηδες»

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 10/5/2023

Σε ποιον θα κάτσει ο γερο «Πρέβελης»

Την κολοκυθιά παίζουν με τα καράβια στο Αιγαίο οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας. Αντικείμενο της κολοκυθιάς «ποιος θα πάρει το γερο – Πρέβελη» που όπως όλα δείχνουν θα τον πάρει το βόρειο Αιγαίο. Που εν έτει 2023 θα συνδέεται με ένα υπέργηρο καράβι που θα ανεβάσει το χρόνο της πανάκριβης ατμοπλοϊκής σύνδεσης της Λέσβου με τον Πειραιά στις 14 τουλάχιστον ώρες!
Την ίδια ώρα ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, αποδείκνυε ότι οι εφοπλιστές ετούτη τουλάχιστον την περίοδο χορεύουν στον προεκλογικό ζουρνά που παίζουν οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Μόλις την περασμένη Δευτέρα 8 Μαΐου, ο κ. Πλακιωτάκης πανηγύρισε με ανάρτηση του ότι σύνδεσε τη Σητεία της εκλογικής (και προεκλογικής του) Περιφέρειας με το ταχύτερο συμβατικό πλοίο της ακτοπλοΐας, το Blue Star Χίος! «Το πρώτο δρομολόγιο της σύνδεσης του ταχύτερου συμβατικού πλοίου της ακτοπλοΐας με τη Σητεία είναι γεγονός. Μία σύνδεση που θα κρατήσει όλο το χρόνο. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η διασύνδεση της Σητείας με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Το υποσχεθήκαμε, το πράξαμε» έγραψε.


Την ίδια μέρα, τη Δευτέρα 8 Μαΐου, δημοσιεύθηκε στο «Ν», ανάλυση με τον τίτλο «Μήπως το «Πρέβελης» ήρθε για να μείνει;» η οποία κατέγραφε τους οικονομικούς λόγους που οδηγούν στην δρομολόγηση του πλοίου «Πρέβελης» στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη ως μόνιμη λύση για την χειμερινή περίοδο από την πλευρά της Attica Group.

Την ίδια ημέρα επίσης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσων της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος ξανά βουλευτής, Βασίλης Υψηλάντης έδινε στην δημοσιότητα δελτίο τύπου που αναφέρει πως το πλοίο «Πρέβελης» δεν πρόκειται να επιστρέψει στις ακτοπλοϊκές γραμμές των Δωδεκανήσων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δελτίο τύπου του βουλευτή ανέφερε: «Παρέμβαση έκανε ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης τόσο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όσον και στην εταιρεία Blue Star, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για την επαναδρομολόγηση στις γραμμές της Δωδεκανήσου του πλοίου Πρέβελης. Στον Βασίλη Α. Υψηλάντη δόθηκαν αρμοδίως οι διαβεβαιώσεις ότι... για λίγες ημέρες και προκειμένου να γίνει ο δεξαμενισμός και συντήρηση των πλοίων της Blue Star, μισθώθηκε το Πρέβελης, που στην συνέχεια θα δρομολογηθεί στο Βόρειο Αιγαίο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Μερικές ημέρες νωρίτερα, στις 5 Μαίου του 2023, στην ιστοσελίδα του βουλευτή αναρτήθηκε άλλο δελτίο τύπου που ανέφερε:
«Ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης από το Αγαθονήσι που βρισκόταν είχε, μαζί με τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Κόττορο, συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με τις εξελίξεις στο πρόβλημα με τις ακτοπλοϊκές γραμμές στα βόρεια Δωδεκάνησα. Σχετικά με την κυοφορούμενη λύση ο Βασίλης Α. Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Από τον Μάρτιο δρομολογούνται οι καλύτερες λύσεις για την Κάλυμνο και τα νησιά στην βόρεια Δωδεκάνησο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσωπικά, σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, προσδιόρισα τις προτεραιότητες. Της λογικής και της αποτελεσματικότητας. Φαίνεται τελικά ότι υιοθετούνται. Εύχομαι και να στεριώσουν. Όλοι οι Δωδεκανήσιοι, κάτοικοι και επιχειρηματίες θέλουν μόνιμες, ασφαλείς και γρήγορες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Αυτό θέλει και εφαρμόζει και η Νέα Δημοκρατία.»


Το δελτίο τύπου συνοδεύονταν από φωτογραφία σε σύσκεψη στην οποία συμμετέχει ο βουλευτής μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Γιάννη Πλακιωτάκη και τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη.

Οι ανακοινώσεις και οι παρεμβάσεις του βουλευτή Δωδεκανήσου δείχνουν όπως αποδείχτηκε το πολιτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργείου Ναυτιλίας να αναβαθμιστούν ποιοτικά οι ακτοπλοϊκές γραμμές που εξυπηρετούσε το 43 ετών «Πρέβελης». Πρόκειται για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Κάσου και της Καρπάθου με Ρόδο, Ηράκλειο, Πειραιά και Σητεία. Η Σητεία είναι λιμάνι του νομού Λασιθίου στον οποίο εκλέγεται ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης.


Στο βόρειο Αιγαίο ο μόνος κυβερνητικός βουλευτής – παράγοντας που έχει ταχθεί αντίθετος με την δρομολόγηση του «Πρέβελης» στη γραμμή Πειραιάς – Χίος - Μυτιλήνη, προεκλογικά, είναι ο υπουργός Μετανάστευσης και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης. Ο οποίος πριν μερικές ημέρες με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ευχαρίστησε την Attica Group για την αντικατάσταση του «Πρέβελης» από το «Διαγόρας». Ο έτερος κυβερνητικός βουλευτής στη Λέσβο Χαράλαμπος Αθανασίου.... περί άλλων τυρβάζει!


Εύλογο είναι βέβαια το ότι κανείς από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει στην εκλογική του Περιφέρεια ένα πλοίο όπως το «Πρέβελης».
Όμως μετά τις εκλογές τις αποφάσεις θα τις λαμβάνει η Attica Group. Η οποία και τότε, ίσως να έχει λόγους να κάνει κάποια «χατιράκια» στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας. Όποια θα είναι αυτή.


Το ερώτημα είναι τι μέλλον επιφυλάσσεται για τους κατοίκους της Λέσβου που κινδυνεύουν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν με πανάκριβα εισιτήρια και ταυτόχρονα με γέρικα αργοκίνητα καράβια.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος κατάρτισης του Επιμελητηρίου Λέσβου

Μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου η υποβολή των ενστάσεων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, σάκκος του μποξ για ΟΠΕΚΕΠΕ και Υπουργείο

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τις πληρωμές των επιδοτήσεων και τα προβλήματα που προέκυψαν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΡΓΑΣΙΑ

12 θέσεις στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση στην Καλλονή για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνάντηση Αντωνέλλη με τους εργολάβους της Δακοκτονίας

Εν όψει της έναρξης του Προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το 2024
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελία εργασίας σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Ζητείται υπάλληλος στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ