× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Για να εκπροσωπήσεις την κοινωνία, πρέπει πρώτα να την υπηρετήσεις»

Τις απόψεις για την ανάπτυξη, τη δημόσια υγεία, τον τουρισμό και το δημογραφικό πρόβλημα της Λέσβου ανέπτυξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 6/5/2023

«Για να εκπροσωπήσεις την κοινωνία, πρέπει πρώτα να την υπηρετήσεις»
' χρόνος ανάγνωσης

Τις θέσεις και τις απόψεις για ζητήματα που αφορούν την Υγεία, την ανάπτυξη, τον τουρισμό και τα έργα υποδομής ανέπτυξε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης.

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές ο κ. Παρασκευαΐδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος είναι ενεργός και πολιτικοποιημένος στο χώρο του κέντρου και του ΠΑΣΟΚ εδώ και πολλά χρόνια, ενώ όπως τόνισε υπηρετεί την κοινωνία ως γιατρός αλλά και μέσα από τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μία κοινωνία για να την εκπροσωπήσεις πρέπει πρώτα να την υπηρετήσεις μέσα από θεσμούς, φορείς και δράσεις της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Να σταθείς δίπλα σε ανήμπορους, αδύνατους ευάλωτους, να φανείς χρήσιμος στους συμπολίτες σου από όλα τα μετερίζια της ζωής τους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης στα ζητήματα που αφορούν στη Δημόσια Υγεία επισημαίνοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου και σήμερα πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με έμφαση στα επαρχιακά νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έζησα τη Δημόσια Υγεία και πριν τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ και γνωρίζω πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα την περίοδο εκείνη. Σήμερα χρειάζεται ενίσχυση του Συστήματος, των δημόσιων δομών και των νοσοκομείων.

Να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς να έρθουν στα νησιά μας και να παραμείνουν στον τόπο μας. Να γίνουν προμήθειες νέων σύγχρονων  μηχανημάτων και εξοπλισμού για τα Κέντρα Υγείας μας. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει τουλάχιστον το 10% από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη Δημόσια Υγείας, ώστε να καλυφθούν πλήρως όλα τα κενά σε προσωπικό κυρίως στα ακριτικά μας νησιά. Δεν επιτρέπεται το 2023 να μην υπάρχει αναισθησιολόγος στη Λήμνο και να έρχονται οι ασθενείς να χειρουργηθούν στη Μυτιλήνη».

Μιλώντας για τη μείωση του πληθυσμού στα νησιά μας ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η μείωση του πληθυσμού αποτελεί μία βόμβα στα θεμέλια της χώρας και του νησιού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι η φυγή των νέων. Σπουδάζεις το παιδί σου με θυσίες και κόπο και μετά φεύγει στο εξωτερικό.

Απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις στο Βόρειο Αιγαίο δημόσιες και ιδιωτικές καθώς και κίνητρα για να γίνουν τα νησιά μας φιλικοί προορισμοί για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν υποδομές στον τόπο μας. Τα κίνητρα αυτά μπορεί να είναι είτε απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, κίνητρα φοροαπαλλαγής κ.λπ

Από εκεί και πέρα απαιτείται διπλασιασμός των δημόσιων επενδύσεων και εκπόνηση εθνικού σχεδίου ανάπτυξης του Ανατολικού Αιγαίου απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό. Απαιτείται ακόμη στήριξη της οικογένειας και των νέων ζευγαριών και κυρίως των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης στον τουρισμό και στο γεγονός ότι η Λέσβος δεν είναι προορισμός πρώτης γραμμής σημείωσε μεταξύ άλλων πως το γεγονός ότι το 88% των τουριστικών εισπράξεων της χώρας προέρχεται από πέντε περιφέρειες της χώρας είναι δείγμα ανισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης.

«Μια από τις μεγάλες πληγές είναι το αυξημένο κόστος των εισιτηρίων το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ενίσχυση του νησιού μας με τον λεγόμενο εσωτερικό τουρισμό.

«Θυμήθηκε μόλις τώρα προεκλογικά η κυβέρνηση να εντάξει τη Λέσβο στον κεντρικό σχεδιασμό της τουριστικής προβολής ενώ είναι γνωστό ότι η εικόνα του νησιού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από το 2015 λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού. Εκτιμώ ότι άμεσα θα πρέπει να ενισχυθεί ο τουρισμός από τα απέναντι παράλια και να επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα της έκδοσης βίζας στις πύλες Σένγκεν το οποίο θα φέρει χιλιάδες επισκέπτες στα νησιά μας».

Σε ότι αφορά στην πορεία του ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά που βλέπει για τη Λέσβο, ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος σημειώνοντας ότι είναι πολύ πιθανόν το κόμμα να πάρει την τρίτη έδρα στη Λέσβο, ωστόσο πρόσθεσε, ο λαός και οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση στην κάλπη.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO

Επίσκεψη στην ΚοινΣΕΠ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» με γευσιγνωσία κρασιών, τοπικά εδέσματα και αναφορές στη βιώσιμη ανάπτυξη
Στην Ανεμώτια τα στελέχη των Γεωπάρκων της UNESCO
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για ηλικιωμένη με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Μυτιλήνη

Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν παρέμβει το προηγούμενο διάστημα ενώ οι γείτονες κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για ηλικιωμένη με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη και Αθήνα χτίζουν νέα πολιτιστική συνεργασία

Στο επίκεντρο κοινές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις και δράσεις εξωστρέφειας με τη συμμετοχή του ΟΠΑΝΔΑ
Μυτιλήνη και Αθήνα χτίζουν νέα πολιτιστική συνεργασία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θλίψη και συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο νέων στην Παναγιούδα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης
Θλίψη και συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο νέων στην Παναγιούδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τόσο μεγάλη απώλεια»

Δήλωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Δράση Νέος Δήμος» Πανάγού Κουφέλου για την απώλεια των δυο νέων παιδιών
«Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τόσο μεγάλη απώλεια»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στη Λέσβο μετά τον χαμό των δυο νέων παιδιών

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας εξέφρασε δημόσια τη θλίψη του για την τραγωδία που συγκλόνισε το νησί και ανακοίνωσε την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα
Βαρύ πένθος στη Λέσβο μετά τον χαμό των δυο νέων παιδιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην στέγη του κτιρίου
Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξετελιά 2026 στην Αντισσα

Ο Ελαιουργικός Κτηνοτροφικός Αγροτικός Συνεταιρισμός του χωριού διοργανώνει στις 30 και 31 Μαΐου ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελιά, την κτηνοτροφία και τους ανθρώπους της υπαίθρου
Ξετελιά 2026 στην Αντισσα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στη Λέσβο

Εργαστήρι κυανοτυπίας, προβολή βραβευμένου ντοκιμαντέρ και ξενάγηση στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Μόριας από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συνεισφορά του Θεόδωρου Τρύφωνα και του καρδιολόγου Παναγιώτη Ανδρόνικου στον χώρο της υγείας
Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας

Στις 5 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Παπάδου Γέρας «Οδυσσέας Ελύτης»
Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας
ΧΩΡΙΑ

Εννιά χρόνια μετά το σεισμό, χρηματοδότηση για την εκκλησία της Βρίσας

Θα δοθούν δύο εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζουρης
Εννιά χρόνια μετά το σεισμό, χρηματοδότηση για την εκκλησία της Βρίσας