× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία με ανοιξιάτικες αποχρώσεις

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 29/4/2023

Βιβλία με ανοιξιάτικες αποχρώσεις

Η μυστική ζωή των ΔΕΝΤΡΩΝ Μάθετε τα πάντα για τα δέντρα παρέα με την Αριά, τη γενναιόδωρη βελανιδιά. Ένα βιβλίο που χαίρεσαι να το βλέπεις και να το διαβάζεις! Ένα υπέροχο βιβλίο από κάθε άποψη, κείμενο Moira Butterfielt, εικονογράφηση Vivian Mineker, μετάφραση Δήμητρα Παπαβασιλείου, από τις εκδόσεις susaeta, για παιδιά από 6 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσα ωραία και ενδιαφέροντα πράγματα θα μάθουν τα παιδιά διαβάζοντάς τούτο το βιβλίο! Και με τι όμορφο τρόπο θα πάρει τις πληροφορίες, ώστε να αγαπήσει τα δέντρα και την φύση και να την σέβεται! Τα περιεχόμενά του διαφέρουν και αλληλοσυμπληρώνονται! Ως και σύντομα παραμύθια για τα δέντρα περιλαμβάνει! Να πω και τούτο, στην ίδια σειρά υπάρχει το αδελφό του βιβλίο, Η μυστική ζωή των μελισσών, το οποίο σας έχω προτείνει με προηγούμενη ευκαιρία! Με έχουν κερδίσει αυτά τα βιβλία και σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Περιγραφή: Γνωρίζατε ότι τα δέντρα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους; Ή ότι το ρετσίνι τους μπορεί να θεραπεύσει τις «πληγές» τους; Διαβάστε μοναδικές ιστορίες για τα δέντρα από όλο τον κόσμο, ανακαλύψτε σπουδαίες πληροφορίες για τη ζωή και την ανάπτυξή τους και μάθετε γιατί είναι τόσο σημαντικά για εμάς τους ανθρώπους, αλλά και για ολόκληρη τη φύση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεγάλο μου βιβλίο για ΤΑ ΖΩΑ, ένα βιβλίο με σκληρές σελίδες, με παραθυράκια και σελίδες που ξεδιπλώνουν και ένα γιγάντιο POP-UP! Βάζει τα παιδιά στον συναρπαστικό κόσμο του ζωικού βασιλείου, γνώσεις και εξερεύνησης. Για παιδιά από 5 ετών, από τις εκδόσεις susaeta. Κείμενα Anja De Lombaert, εικονογράφηση Jordan Wray, μετάφραση Τατιάνα Ραπακούλια.

Περιγραφή: Μπες στον συναρπαστικό κόσμο του ζωικού βασιλείου και ξεκίνησε ένα μοναδικό ταξίδι γνώσης και εξερεύνησης! Γνώρισε μικρά και μεγάλα πλάσματα απ’ όλο τον κόσμο και μάθε τα πάντα για τα σπονδυλωτά και τα ασπόνδυλα, τους δεξιοτέχνες της άμυνας και της μεταμφίεσης, τον παράξενο κύκλο ζωής των αμφίβιων και πολλά άλλα. Θαύμασε το μεγαλύτερο ζώο της στεριάς σε ένα γιγάντιο pop-up στο κέντρο του βιβλίου, άνοιξε τα παραθυράκια για να δεις τι κρύβουν και ξεδίπλωσε τις μεγάλες σελίδες για να ανακαλύψεις πληροφορίες που ούτε καν φανταζόσουν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , από τα βιβλία που σε οδηγούν να μάθεις διασκεδάζοντας! Τι καλύτερο από αυτό! Αναζητήστε το! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, για παιδιά από 8 ετών γράφει στο οπισθόφυλλο, νομίζω ότι, θα το χαρούν και μικρότερα και αρκετά μεγαλύτερα παιδιά! Κείμενα Όλντριχ Ρούτζικα, εικονογράφηση Τόμας Τούμα, μετάφραση Έρρικα Πάλλη.

Περιγραφή: Πριν από περίπου 5.000 χρόνια, τέθηκαν στην Ελλάδα τα θεμέλια του πρώτου ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η αρχαία Ελλάδα υπήρξε το λίκνο των επιστημών και της παιδείας, χαρίζοντας σε όλο τον κόσμο πολύτιμες γνώσεις. Εκείνη την εποχή γεννήθηκε η φιλοσοφία και άρχισαν να αναπτύσσονται οι επιστήμες, όπως τα μαθηματικά, η φυσική και η αστρονομία. Επίσης, άνθησαν οι τέχνες, όπως η μουσική και το θέατρο, ενώ τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ναών και των αγαλμάτων συνεχίζουν να προκαλούν τον θαυμασμό όλων. Ας ταξιδέψουμε μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω στο παρελθόν και ας δούμε πώς ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, πώς εργάζονταν, πολεμούσαν και δημιουργούσαν.

Στον Άτλαντα θα βρεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Την αρχαία Ελλάδα σε έξι μεγάλους αναδιπλούμενους χάρτες.
• Πολλές έγχρωμες και διασκεδαστικές εικόνες.
•Συναρπαστικές πληροφορίες για το πώς ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, τι ρούχα φορούσαν, τι παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά και άλλα πολλά.
•Ενδιαφέροντα στοιχεία για τους θεούς του Ολύμπου και τους μυθικούς ήρωες.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ Ένα ταξίδι στην αρχαία ελληνική μυθολογία, του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου, από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ. Πραγματικά στην Ελλάδα, για όλα υπάρχει ένας μύθος! Για το φως και το σκοτάδι, την ειρήνη και τον πόλεμο, την αλήθεια και το ψέμα, την φιλία και την έχθρα, τον έρωτα και το μίσος, τον πλούτο και την πενία, την επιβράβευση και την τιμωρία, την δημιουργία έως και την καταστροφή, το θάρρος και τη δειλία, από τη γέννηση έως και τον θάνατο.

Περιγραφή: Πώς γίνεται ολόκληρος θεός του πολέμου να είναι δειλός; Πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η εκδίκηση μιας απατημένης θεάς που ψάχνει να ξεσπάσει; Πόσο κακό είναι ικανή να κάνει μια μητέρα που αναζητά τη χαμένη της κόρη; Ποιο μυστικό μπορεί να κρύβει ένα διάσημο τέρας που, μέχρι να τιμωρηθεί σκληρά και άδικα, ήταν μια κοπέλα ξακουστή για την ομορφιά της; Τι ανάγκασε τους πανίσχυρους θεούς του Ολύμπου να εγκαταλείψουν το παλάτι τους φοβούμενοι για τη ζωή τους;
Αν νομίζετε ότι οι αρχαίοι μύθοι ανήκουν στο παρελθόν, κάνετε λάθος.

Η ελληνική μυθολογία μπορεί να είναι αρχαία, αλλά είναι πάντα επίκαιρη και βρίσκεται παντού γύρω μας. Δεν το πιστεύετε; Στις σελίδες αυτού του βιβλίου παρελαύνουν μύθοι μια συλλογή με περισσότερους από τριάντα αρχαίους μύθους για κάθε σημαντική πτυχή της ζωής μας. Πριν ο πόλεμος, το μίσος, η εκδίκηση, ο πλούτος, η φιλία ή ο θάνατος παιδέψουν εμάς, είχαν απασχολήσει τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι κατέγραψαν τις σκέψεις τους μέσα στους μύθους, που επιβίωσαν μέχρι σήμερα.

Μετά από 1.000.000 ώρες προβολών στο YouTube και τη μεγαλύτερη παρέα μυθολογίας και αρχαιολογίας του ελληνικού διαδικτύου με πάνω από 125.000 ακόλουθους, αυτό το βιβλίο υπόσχεται να σας πείσει ότι, όπου και να κοιτάξετε, θα δείτε τα απομεινάρια μιας πανάρχαιας ιστορίας και ότι… για όλα υπάρχει ένας μύθος!

*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

O ΦΟΜ ανεβάζει τις «Στιγμές»

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 20, 21 και 22 Απριλίου