× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Μανταμάδος βάζει τα γιορτινά του για το πανηγύρι του Ταξιάρχη!

Στις προετοιμασίες που γίνονται στην κοινότητα εν' όψει των θρησκευτικών εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου καθώς και στα έργα που πραγματοποιούνται στο χωριό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Χαράλαμπος Τζελαϊδής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 26/4/2023

Ο Μανταμάδος βάζει τα γιορτινά του για το πανηγύρι του Ταξιάρχη!

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η Κοινότητα Μανταμάδου μαζί  με τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών να υποδεχθούν το Σαββατοκύριακο τους προσκυνητές στο πλαίσιο του μεγάλου πανηγυριού του Ταξιάρχη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Κυριακή των Μυροφόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και την εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος της Κοινότητας Μπάμπης Τζελαϊδής αναφέρθηκε στην προετοιμασία που πραγματοποιείται καθώς και στα μεγάλα έργα που είτε δρομολογήθηκαν είτε είναι σε εξέλιξη στην κοινότητα Μανταμάδου.

«Αυτές τις ημέρες, σημείωσε, γίνονται εργασίες καθαρισμού σε όλο το χωριό, κοπή χόρτων, άσπρισμα και καλλωπισμός με τη βοήθεια και τη στήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου.Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι θα έρθει πολύς κόσμος στο νησί και στο Μανταμάδο ειδικότερα τις επόμενες ημέρες και γι’ αυτό άλλωστε είναι καλό οδηγοί και πεζοί που θα κατευθυνθούν στο χωριό το Σαββατοκύριακο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Ειδική αναφορά στα έργα που προγραμματίζονται και θα ξεκινήσουν άμεσα στο χωριό, όπως το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου που παραμένει στα χαρτιά από το 2008 και η επισκευή του Πολιτιστικού Κέντρου που πραγματοποιείται και η έκθεση κεραμικής, έκανε ο κ. Τζελαΐδής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ίσως το πιο σημαντικό έργο για τον Μανταμάδο που προχώρησε στη διάρκεια των τελευταίων ετών είναι το Κέντρο Υγείας το οποίο πολλές κυβερνήσεις πάλεψαν να υλοποιήσουν και πολλές δημοτικές αρχές πίεσαν προς αυτή την κατεύθυνση. Πλέον το έργο ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα και θεωρούμε ότι μετά την ολοκλήρωσή του θα υπάρξει νέα πνοή στο χωριό, μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα δημιουργηθεί μια σύγχρονη δομή δημόσιας υγείας  οποία θα δημιουργεί αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας στους κατοίκους και στους επισκέπτες του χωριού».

Αναφορικά με το Πολιτιστικό Κέντρο ο κ. Τζελαΐδής σημείωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο Μάιο, ωστόσο σε συνεννόηση με τον εργολάβο η έκθεση κεραμικής θα πραγματοποιηθεί κανονικά το καλοκαίρι στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Λέσβου.   

Άλλα σημαντικά έργα που ξεκινούν άμεσα στον Μανταμάδο όπως είπε ο κ. Τζελαΐδής είναι ο δρόμος Άγιος Στέφανος – Παλιός μετά από ταλαιπωρία πολλών ετών καθώς και η ασφαλτόστρωση του δρόμου Ταξιάρχης – Γενί λιμάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά έργα μέσα στο χωριό, όπως  παιδική χαρά, πάρκο, γήπεδο και άλλες εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας για τους κατοίκους και τα παιδιά της περιοχής».

Αναφερόμενος στην κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Ταξιάρχη Βέρρο στην Κοινότητα Μανταμάδου, ο κ. Τζελαΐδής σημείωσε ότι η συνεργασία του με το Δήμαρχο τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν εποικοδομητική σε όλα τα επίπεδα γι’ αυτό άλλωστε, πρόσθεσε, έγιναν και τόσα πολλά σημαντικά έργα στο χωριό.

«Το καλύτερο, σημείωσε, θα ήταν να παραμείνουν οι κοινότητες ανεξάρτητες χωρίς να καπελώνονται από τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων, αφού όμως τελικά δεν έγινε αυτό, τότε η καλύτερη επιλογή, για μένα και για τον Μανταμάδο θεώρησα ότι είναι ο Ταξιάρχης Βέρρος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των χωριών και των πολιτών κάτω από δύσκολες συνθήκες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση