× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τυροκομείο Θυμέλη: Τα δικά μας τυριά με σεβασμό και αγάπη στην παράδοση

Η εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ετοιμάζει ένα νέο λαδοτύρι με χαμηλά λιπαρά, λιγότερο αλάτι και συντήρηση σε ελαιόλαδο και βότανα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/4/2023

Τυροκομείο Θυμέλη: Τα δικά μας τυριά με σεβασμό και αγάπη στην παράδοση
' χρόνος ανάγνωσης

Η ιστορία των τυροκομικών προϊόντων Θυμέλης ξεκινά στα μέσα του 20ου αιώνα στη γραφική Άντισσα, της Δυτικής Λέσβου. Το 1945, ο νεαρός τότε Ευριπίδης Θυμέλης, στο ρημαγμένο από την κατοχή και τους μαυραγορίτες νησί, όπου υπήρχαν μόνο βελανίδες και λίγα πρόβατα αποφάσισε να ασχοληθεί με την τυροκομία. Μαζί με το συνεταίρο του Ροδόλφο Ψωμά,κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις πρώτες ύλες που πρόσφερετότεο τόπος, για την παραγωγή παραδοσιακών λεσβιακών τυροκομικών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λέσβος αποτελεί τον τρίτο γαλακτοπαραγωγό νομό μετά την Λάρισα και την Αιτωλοακαρνανία. Τα βοσκοτόπια του νησιού είναι ιδανικά για την ανατροφή γαλακτοπαραγωγών ζωών τα οποία μεγαλώνουν σε ορεινά και παραθαλάσσια λιβάδια.

Το εξαιρετικής ποιότητας γάλα ημέρας που συλλέγεται καθημερινά, αποτυπώνεται στο σήμα κατατεθέν του τυροκομείου, Κασέρι ΠΟΠ αλλά και στο Λαδοτύρι ΠΟΠ, Φέτα ΠΟΠ , Γραβιέρα και Κεφαλοτύρι. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται από 100% αιγοπρόβειο γάλα ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με σεβασμό στον παραγωγό και στον καταναλωτή

Αυτή την στιγμή η κτηνοτροφία και η τυροκομεία αποτελούν βασικό πυλώνα παραγωγικής διαδικασίας στο νησί της Λέσβουκαι από αυτά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομία του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το λόγο αυτό οι κτηνοτρόφοι επενδύουν ψάχνοντας συνεχώς τρόπους να βελτιώσουν την ποιότητα του γάλακτος που παράγουν. Μαζί τους και το τυροκομείο Θυμέλης, προσπαθεί να αναδείξει μέσα από τα προϊόντα της εταιρείας την μοναδικότητα και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Τα προϊόντα του τυροκομείου μπορείτε να τα αναζητήσετε σε πάγκους κοπής τυριών και στα ψυγεία των συσκευασμένων τυριών επιλεγμένων σούπερ μάρκετ και παντοπωλείων. Με το νέο σύγχρονο σύστημα κοπής και συσκευασίας στο οποίο επένδυσε η εταιρεία τον περασμένο χρόνο, ο καταναλωτής έρχεται σε απευθείας επαφή με το προϊόν, διαβάζει τα στοιχεία που το προσδιορίζουν, και μπορεί να το κρατήσει ασφαλές στην αποθήκευση στο σπίτι.

Όραμα της εταιρείας είναι ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας τριών γενιών τυροκόμων με την παράδοση. Χειροποίητα τυριά με φερεγγυότητα προς τους κτηνοτρόφους και τους πελάτες είναι ο πυρήνας της διαφοροποίησης του τυροκομείου Θυμέλη.
Δικά μας ελληνικά προϊόντα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 2018, η εταιρεία είναι ενεργό μέλος της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑMAΣ» μας νιώθοντας την ανάγκη να αναπτύξει συνεργασίες με άλλες Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις. Η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑMAΣ» είναι μια κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.

Νέο λαδοτύρι , σε βότανα και ελαιόλαδο

Η εταιρεία, με το βλέμμα στραμμένο στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη υλοποιεί ένα ερευνητικό πρόγραμμα«INNOCHEESE», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για την παραγωγή ενός νέου καινοτόμουπροϊόντος – τύπου λαδοτύρι. Το νέο προϊόν θα έχει λιγότερο αλάτι, λιγότερο λίπος και θα ωριμάζει μέσα σε ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με βότανα και αρωματικά φυτά αποκλειστικά από το νησί της Λέσβου.

Λόγω της, αντιμικροβιακή δράση των βοτάνων και του αναερόβιου περιβάλλοντος του ελαιόλαδου, θα μπορεί συντηρηθεί αναλλοίωτο και ασφαλές εκτός ψυγείου. Επίσης το μείγμα ελαιολάδου και βοτάνων θα εμπλουτίζει τη γεύση και άρωμα και θα δημιουργούν ένα μοναδικό μείγμα αντιοξειδωτικών ενεργητικών για την υγεία.
Περίπτερο στην έκθεση FOODEXPO.

Η Ε. Θυμέλης ΑΒΕΕ συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO» από 18 έως 20 Μαρτίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo Athens.Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής η εταιρεία προχώρησε στη μίσθωση ενός περιπτέρου 26 τετραγωνικών μέτρων στο όποιο οι επισκέπτεςδοκιμάζουν τα προϊόντα, τα γνώρισαν από κοντά.Επίσης στην Food Expo 2023υπήρχε και το νέο προϊόν, «λαδοτυρι σε ελαιόλαδο με βότανα που διατηρείται θερμοκρασία δωματίου».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι κυνηγοί αγροτικών επιδοτήσεων και οι άλλοι…

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη του Γιάννη Φλωρίδη τον Ιούλιο του 2024 που ταρακούνησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές για τον αμπελοοινικό τομέα

Έρχονται αυξήσεις στους φόρους που επιβαρύνουν το κρασί
ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα αδείας για εργατοτεχνίτες και οικοδόμους

Δείτε εδώ πότε ξεκινά να καταβάλλεται
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα γραμμή στήριξης για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Οι αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χρηματοδοτήσεις για νέες επενδύσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Επιλέξιμα τα επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό άνω των 2.000.000 ευρώ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πυρά από την Νέα Αριστερά κατά Τσιάρα

Ευθύνες στον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για το σκάνδαλο με τις επιδοτήσεις βιολογικών καλλιεργειών αποδίδει το Δίκτυο Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεγάλο στοίχημα η τυποποίηση και νέος συνεταιρισμός γυναικών για την Αντισσα

Η Βάγια Καρίνου πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής, μιλά για την προσπάθεια των τριών τελευταίων χρόνων να σταθεί στα πόδια του το εγχείρημα κάτω από περίπλοκες συνθήκες και προκλήσεις
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

600 Αμερικανοί τουρίστες στη Μυτιλήνη

Με το κρουαζιερόπλοιο Explora που ήρθε την Κυριακή 27 Ιουλίου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στη βουλή για την ευλογιά των προβάτων

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Γιάννη Δελή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρούσματα ευλογιάς των προβάτων στις Σέρρες

Ασταμάτητη συνεχίζει η εξέλιξη της επιζωοτίας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.