× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία παιδικά χρήσιμα και χρηστικά στις διακοπές του Πάσχα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 15/4/2023

Βιβλία παιδικά χρήσιμα και χρηστικά στις διακοπές του Πάσχα
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Πασχαλινά παιχνίδια για αστέρια & ξεφτέρια, για παιδιά νηπιαγωγείου, από 4 χρονών, με πολλές όμορφες δραστηριότητες! Της Χαράς Κατσαρή, σε εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου, από τις εκδόσεις Μίνωας.

Περιγραφή: Όταν έρχεται η Άνοιξη, όλα στη φύση ξαναγεννιούνται: βγαίνει το νέο γρασίδι, τα δέντρα αποκτούν καινούρια φυλλώματα, πολύχρωμα άνθη στολίζουν τον κόσμο και τα πουλιά χτίζουν και πάλι τις φωλιές τους. Οι μέλισσες και ένα σωρό άλλα ζουζούνια κάνουν την εξοχή να βουίζει χαρούμενα, ενώ οι άνθρωποι ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη γιορτή όλων: το Πάσχα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το βιβλίο για παιδιά που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο είναι αφιερωμένο στην Άνοιξη και το Πάσχα και περιλαμβάνει πολλές ευχάριστες δραστηριότητες για τα αναρίθμητα θαύματα που συμβαίνουν γύρω μας την εποχή αυτή.
Βασισμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο, αντλεί θέματα από τα μαθηματικά, τη γλώσσα, τη γραφή και τους κύκλους ενδιαφέροντος των παιδιών αυτής της ηλικίας. Επιπλέον, περιλαμβάνει αρκετές σπαζοκεφαλιές και γρίφους που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών για όλη την Άνοιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΚΟΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ, για παιδιά από 4 χρονών, αλλά και για πολύ μεγαλύτερα θα έλεγα! Σίγουρα για παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου! Μια πολύ καλή πρόταση για να περάσετε όμορφο και δημιουργικό χρόνο μαζί! Κείμενα ΑΝΤΡΕΑ ΣΚΑΛΤΖΟ-ΓΙ, μετάφραση Σοφία Γρηγορίου. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

Περιγραφή: Μετατρέψτε το σπίτι σε εργαστήριο κάνοντας διασκεδαστικά πειράματα που θα σας ενθουσιάσουν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με λίγα, απλά, καθημερινά αντικείμενα, θα γνωρίσετε τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, θα καλλιεργήσετε δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και θα εντυπωσιάσετε τους φίλους σας!

Μερικά από τα πειράματα που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε με τον πιο εύκολο τρόπο βασικές επιστημονικές έννοιες:
- Αναποδογυρίστε ένα ποτήρι με νερό δίχως να χυθεί σταγόνα
- Λυγίστε ένα καλαμάκι χωρίς να το αγγίξετε
- Δημιουργήστε αόρατο μελάνι
- Τρυπήστε ένα μπαλόνι με καλαμάκι χωρίς να σκάσει
- Σταθείτε πάνω σε αυγά.
Εμπρός, λοιπόν, φορέστε τις ποδιές σας, τα γυαλιά ασφαλείας και ξεκινήστε!

1,2,3 Η καλοσύνη μετράει, όλες τις μέρες του χρόνου, τούτες τις μέρες κάπως ιδιαίτερα…
Έτσι σας προτείνω για τους πολύ μικρούς μας φίλους τούτο το βιβλίο, (από 2 έως 6ετών), κείμενα Ρ.Α. ΣΤΡΟΝΓΚ, εικονογράφηση ΕΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΡΟΥΚΑΝ, μετάφραση ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΕΤΑ, από τις εκδόσεις Μίνωας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιγραφή: Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να είμαστε καλοί!
Εάν όλοι προσπαθούσαμε να δείχνουμε καλοσύνη,
ο κόσμος μας θα γινόταν καλύτερος… από το ένα
ως το δέκα και πάλι απ’ την αρχή!
Προτείνω και το ‘’αδερφάκι’’ του!

Έχει τον τίτλο Α, Β, Γ Η αλφαβήτα της καλοσύνης! Κείμενο ΣΑΜΑΝΘΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ, εικονογράφηση και εδώ ΕΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΡΟΥΚΑΝ, πολύ ωραία εικονογράφηση, ότι πρέπει για μικρά παιδιά, από 2 ετών! Μετάφραση ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΕΤΑ και σε τούτο το βιβλίο, είπαμε είναι αδελφά βιβλία και είναι από τις εκδόσεις Μίνωας!
Περιγραφή: Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να είμαστε καλοί!
Εάν όλοι προσπαθούσαμε να δείχνουμε καλοσύνη,
ο κόσμος μας θα γινόταν καλύτερος…
από το άλφα ως το ωμέγα.

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ! Από την σειρά ο μικρός φιλόσοφος! Ένα βιβλίο ιδιαίτερα χρήσιμο κάθε μέρα, ιδικά τώρα στις διακοπές με τα καινούργια παιχνίδια και τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο για μοίρασμα στο σπίτι, με αδέλφια, ξαδέλφια και φίλους! Έξυπνα γραμμένο και με χιούμορ! Κείμενα Μισέλ Πικμάλ, εικονογράφηση Τομά Μπαάς, μετάφραση Αριστέα Κομνηνέλλη, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Το απήλαυσα και σας το συντείνω! Για παιδιά από 4 ετών. Περιλαμβάνει πέρα από την ιστορία, υλικό για γονείς και εκπαιδευτικού, παιχνίδια και ωραίες ιδέες για τα παιδιά, ερωτήσεις και μικρές δόσεις φιλοσοφίας!

Περιγραφή: Ο Πίκολο είναι καλεσμένος στο σπίτι του φίλου του, το Όσκαρ. Ο Όσκαρ όμως δεν του δίνει τα παιχνίδια του. Ο Πίκολο τότε κάνει παιχνίδι την μπανάνα του κολατσιού. Διασκεδάζει πολύ και ο Όσκαρ τον κοιτάζει με ζήλια. Δε θα ήταν καλύτερα αν μοιράζονταν τα παιχνίδια τους;

Μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική σειρά βιβλίων, για να τη διαβάζουν και να τη μοιράζονται μικροί και μεγάλοι. Κάθε ιστορία είναι γραμμένη με χιούμορ και βοηθά τα παιδιά να απαντήσουν σε ορισμένα καθημερινά, αλλά γνήσια φιλοσοφικά, ερωτήματα. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει το «φιλοσοφικό εργαστήρι του Πίκολο», με οδηγίες για τους γονείς, καθώς και συμβουλές και παιχνίδια για τους μικρούς αναγνώστες.

Αντίστοιχα προτείνω και το αδελφό του βιβλίο, από την ίδια σειρά, με το τίτλο ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ! Γέλασα διαβάζοντας το! Είναι έξυπνα γραμμένο, με πολύ χιούμορ και δίνει λύσεις! Οι συντελεστές είναι οι ίδιοι, και πάλι για παιδιά από 4 ετών, και σίγουρα αξίζει να το διαβάσετε παρέα με το βλαστάρι σας!


Περιγραφή: Ο Πίκολο είναι θυμωμένος!
Γιατί να μην μπορεί να παίξει μόνος του έξω στο δρόμο;
Γιατί να μην μπορεί να φάει όλα τα σοκολατάκια;
Γιατί οι μεγάλοι δεν τον αφήνουν να κάνει εκείνο που θέλει;
Μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική σειρά βιβλίων, για να τη διαβάζουν και να τη μοιράζονται μικροί και μεγάλοι.

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα, καλές διακοπές, με πολλές οικογενειακές αγκαλιές αγάπης!

*Η Δρ. Αθανασία Δαφιώτη, δημοσιογράφος-θεατρολόγος-συγγραφέας

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η έκθεση «SPECTRAL» φέρνει μια «φασματική» εμπειρία στη Λέσβο

Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει έργα εικαστικών, φωτογραφίας, χορού και μόδας έως τις 6 Σεπτεμβρίου
Η έκθεση «SPECTRAL» φέρνει μια «φασματική» εμπειρία στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία της «Γυναίκας»

Με δύο διαφορετικές μεταξύ τους καλλιτεχνικές δράσεις υποστηριζόμενες από πολύ κόσμο
Μια βραδιά αφιερωμένη  στην αξία της «Γυναίκας»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα

Με πολύ χορό, τραγούδι και άφθονο κρασί
Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Απόψε η παρέα μας» στον Μεσότοπο

Παρουσιάζεται η τριπλή μουσική έκδοση με τραγούδια και χορούς από τους «Γλεντιστάδες»
«Απόψε η παρέα μας» στον Μεσότοπο
ΒΙΒΛΙΟ

Ποίηση και ζωγραφική στις «Διαδρομές» της Αλεξάνδρας Παπαπάντου – Κότερου

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής και εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής την Πέμπτη 6 Αυγούστου στον χώρο «Book and Art»
Ποίηση και ζωγραφική στις «Διαδρομές» της Αλεξάνδρας Παπαπάντου – Κότερου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσική βραδιά στην Αγιάσο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2026» την Τρίτη 4 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο
Μουσική βραδιά στην Αγιάσο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού

Πολυμεσική περφόρμανς, εργαστήρια για παιδιά και δωρεάν ξεναγήσεις στο πρόγραμμα της DEO
Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΑΤΡΟ

«Με τις γυναίκες στο τιμόνι… τέρμα τα κλάματα!», ακούσαμε στο Κάστρο Μυτιλήνης

Μια κωμωδία που έφερε άφθονο γέλιο και σημαντικό δίδαγμα στο κοινό της Μυτιλήνης
«Με τις γυναίκες στο τιμόνι… τέρμα τα κλάματα!», ακούσαμε  στο Κάστρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η Λέσβος μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Ronan Guillou

Η έκθεση «Μια γαλλική οπτική για τη Λέσβο» παρουσιάζεται από τις 7 έως τις 15 Αυγούστου στο Ακράσι
Η Λέσβος μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Ronan Guillou
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Βρίσα μετρά αντίστροφα για το μεγάλο Πάρτι Νεολαίας

Μουσική, λαχειοφόρος αγορά και διασκέδαση για όλες τις ηλικίες στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου
Η Βρίσα μετρά αντίστροφα για το μεγάλο Πάρτι Νεολαίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η μουσική παράδοση της Λέσβου ζωντανεύει στη Σκάλα Σκαμιάς

Βιολί, σαντούρι, μπουζούκι και αγαπημένα νησιώτικα τραγούδια την Τρίτη 4 Αυγούστου στην ταβέρνα «Το Κύμα»
Η μουσική παράδοση της Λέσβου ζωντανεύει στη Σκάλα Σκαμιάς
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ανοιχτή όλο τον Αύγουστο η έκθεση φωτογραφίας στη Στύψη

Θα είναι επισκέψιμη από τις 7.00 το απόγευμα ως τις 9.00 το βράδυ σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού
Ανοιχτή όλο τον Αύγουστο η έκθεση φωτογραφίας στη Στύψη