× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κοκορέτσι στο φούρνο: 4 μυστικά για να γίνει «λουκούμι»

Όσοι δεν ψήσουν στη σούβλα, μπορούν να απολαύσουν κοκορέτσι στο φούρνο που γίνεται πεντανόστιμο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/4/2023

Κοκορέτσι στο φούρνο: 4 μυστικά για να γίνει «λουκούμι»

Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, μπορείτε όμως να το πάρετε και έτοιμο από το κρεοπωλείο της επιλογής σας. Το κοκορέτσι στο φούρνο είναι ο απόλυτος πασχαλινός μεζές για όσους δεν ψήσουν σε ανοιχτή φωτιά και σούβλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Εάν το πάρετε έτοιμο, θα χρειαστεί περίπου 50 με 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, ιδανικά να ψηθεί μέσα σε λαδόκολλα. Μετά, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το αφήνετε να πάρει χρώμα. Θα πρέπει να το γυρίζετε συχνά για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα και να γίνει τραγανό απ' έξω. Αφού βγάλετε τη λαδόκολλα, θα χρειαστούν ακόμα 30 λεπτά περίπου ψήσιμο πάνω στη σχάρα.

Αν το βάλετε σε ταψί, τότε προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα περίπου και μετά το γυρίζετε στο γκριλ και ανεβάζετε στους 200 βαθμούς για να πάρει χρώμα.


Το κοκορέτσι έχει ορισμένα μυστικά για να πετύχει και συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Δεν πρέπει να προσθέσετε ελαιόλαδο γιατί έχει αρκετό λίπος.
  • Θα πρέπει να είναι λεπτό σε πάχος.
  • Δεν βάζουμε λεμόνι.
  • Δεν βάζουμε σκόρδο.

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας το τέλειο παραδοσιακό κοκορέτσι

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κοκορέτσι. Αν το φτιάξετε σπίτι, θα πρέπει να είναι μικρότερο σε μέγεθος για να μπορεί να χωρέσει στον φούρνο. Καλύτερα να επιλέξετε αντεριά από μικρό κατσίκι ή μικρό αρνί. Τα κομμάτια της συκωταριάς θα πρέπει να είναι μικρά για να βγει λεπτό το κοκορέτσι.

Τα έντερα θα πρέπει να πλυθούν πολύ καλά με άφθονο νερό και ξύδι.
Παρότι οι περισσότεροι προτιμούν το συκώτι, δεν θα πρέπει να βάλετε πάρα πολύ γιατί το αποτέλεσμα θα βγει μάλλον πικρό και στεγνό.
Βάλτε τη συκωταριά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε, προσθέστε ρίγανη, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο σκεπασμένα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Εντυπωσιακή ομιλία για την ενδυνάμωση της παιδικής προστασίας στην Καλλονή

Με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Νικολαΐδη, Ψυχίατρο και Διευθυντή του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Βασανιστικό παστούρωμα για τρεις κατσίκες στη Μυτιλήνη

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, έπαθε σοκ όταν είδε τα δεμένα ζώα και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία
ΓΕΥΣΗ

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2025

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τροφίμων & ποτών, προβάλλοντας τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και ενισχύοντας τις εμπορικές συνεργασίες των νησιών
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Τα ενέσιμα φάρμακα για διαβήτη και... παχυσαρκία

Συνέντευξη στον Νικόλαο Τσαμουρά, Ιατρό Γενικής Ιατρικής στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ασφαλές διαδίκτυο στο επίκεντρο της εκδήλωσης στη Μυτιλήνη

Ο Χρήστος Καλλονιάτης στη Σχολή Γονέων των 7ου και 15ου Δημοτικών Σχολείων Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Γενέθλια με πίτα και δώρα στην Tortuguita στη Μυτιλήνη

Δύο χρόνια συμπληρώνει το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτες στο εορταστικό μπριτζ Λέσβου η Αναστασία Σπυριδάκη με τη Μαρία Βουρνάζου

Νέα πρόεδρος του Συλλόγου η Αικατερίνη Χατζηδημητρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ετήσια συνέλευση με πίτα στους Πολύτεκνους Λέσβου

Κληρώθηκαν και δώρα για τα μέλη
ΓΕΥΣΗ

Τα ηφαιστειακά κρασιά της Λέσβου εντυπωσίασαν στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Μια γευστική εμπειρία που ανέδειξε τον ιστορικό Λεσβιακό αμπελώνα της Ανεμώτιας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ανοιχτό σκακιστικό τουρνουά rapid στο 6ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης

Διοργανωτής των αγώνων είναι ο Σκακιστικός Όμιλος Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τους ενώνει η ιστιοπλοΐα

Πρωτόκολλο συνεργασία υπέγραψαν ο ΛΟΙΑΘ και ο Phokaia Yat ve Yelken Kulübü
ΑΤΖΕΝΤΑ

Έκθεση φωτογραφίας για τη Μεσογειακή Διατροφή

Στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου από την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου