× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κοκορέτσι στο φούρνο: 4 μυστικά για να γίνει «λουκούμι»

Όσοι δεν ψήσουν στη σούβλα, μπορούν να απολαύσουν κοκορέτσι στο φούρνο που γίνεται πεντανόστιμο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/4/2025

Κοκορέτσι στο φούρνο: 4 μυστικά για να γίνει «λουκούμι»
' χρόνος ανάγνωσης

Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, μπορείτε όμως να το πάρετε και έτοιμο από το κρεοπωλείο της επιλογής σας. Το κοκορέτσι στο φούρνο είναι ο απόλυτος πασχαλινός μεζές για όσους δεν ψήσουν σε ανοιχτή φωτιά και σούβλα.


Εάν το πάρετε έτοιμο, θα χρειαστεί περίπου 50 με 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, ιδανικά να ψηθεί μέσα σε λαδόκολλα. Μετά, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το αφήνετε να πάρει χρώμα. Θα πρέπει να το γυρίζετε συχνά για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα και να γίνει τραγανό απ' έξω. Αφού βγάλετε τη λαδόκολλα, θα χρειαστούν ακόμα 30 λεπτά περίπου ψήσιμο πάνω στη σχάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν το βάλετε σε ταψί, τότε προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα περίπου και μετά το γυρίζετε στο γκριλ και ανεβάζετε στους 200 βαθμούς για να πάρει χρώμα.


Το κοκορέτσι έχει ορισμένα μυστικά για να πετύχει και συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Δεν πρέπει να προσθέσετε ελαιόλαδο γιατί έχει αρκετό λίπος.
  • Θα πρέπει να είναι λεπτό σε πάχος.
  • Δεν βάζουμε λεμόνι.
  • Δεν βάζουμε σκόρδο.

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας το τέλειο παραδοσιακό κοκορέτσι

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κοκορέτσι. Αν το φτιάξετε σπίτι, θα πρέπει να είναι μικρότερο σε μέγεθος για να μπορεί να χωρέσει στον φούρνο. Καλύτερα να επιλέξετε αντεριά από μικρό κατσίκι ή μικρό αρνί. Τα κομμάτια της συκωταριάς θα πρέπει να είναι μικρά για να βγει λεπτό το κοκορέτσι.

Τα έντερα θα πρέπει να πλυθούν πολύ καλά με άφθονο νερό και ξύδι.
Παρότι οι περισσότεροι προτιμούν το συκώτι, δεν θα πρέπει να βάλετε πάρα πολύ γιατί το αποτέλεσμα θα βγει μάλλον πικρό και στεγνό.
Βάλτε τη συκωταριά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε, προσθέστε ρίγανη, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο σκεπασμένα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Έφθασαν τις 50 οι συμμετοχές στην Aegean Regatta

Στις 23 Αυγούστου η εκκίνηση από τη Μύρινα Λήμνου η εκκίνηση του μεγάλου ιστιοπλοϊκού αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή χταποδιού στις Νέες Κυδωνίες

Καλοκαιρινή γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αϊβαλί της Λέσβου»
ΓΕΥΣΗ

Με γκιουζλεμέδες το Κυριακάτικο αντάμωμα στη Σκάλα Μιστεγνών

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μυστεγνιωτών έβαλαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στη Νησιώπη

Καθημερινά δρομολόγια από τις 10:30 όλο το καλοκαίρι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν τα «Καραβαγγέλεια 2025»

Επιτυχημένοι ήταν οι αγώνες δρόμου που έγιναν στη Στύψη στις 13 Αυγούστου
ΧΩΡΙΑ

Στην Παναγιά της Αγιάσου το επίκεντρο των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου

Από κάθε γωνιά της Λέσβου συρρέουν προσκυνητές για να τιμήσουν την εικόνα της Θεοτόκου – Κορύφωση των εκδηλώσεων με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Παρασκευή 15 Αυγούστου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Aegean Regatta 2025 ανοίγει πανιά από τη Μύρινα

Η 24η διοργάνωση έχει ενδιάμεσους σταθμούς τον Άγιο Ευστράτιο και το Πλωμάρι, πριν από τον τερματισμό στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πάνω από 150 μοτοσικλέτες στη μνήμη του Γιάννη Φωτεινού

Η Lesvos Moto συνεχίζει για τρίτη χρονιά να καλλιεργεί οδηγική παιδεία και την υποχρεωτική χρήση κράνους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Θορυβεί η απαγόρευση για τζελ νυχιών

Πώς θα ξεχωρίσεις τα ασφαλή τζελ και τι λένε οι επαγγελματίες του Beauty House στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Tο έθιμο των τραχανισμάτων στους Λάμπου Μύλους

Η Κοινότητα Λάμπου Μύλων, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης συνδιοργανώνουν μουσικοχορευτική βραδιά με γαστρονομική παράδοση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Από τη λεσβιακή γη στο τραπέζι του Σιγρίου

Γευσιγνωσία ελαιολάδου, ελιάς και τοπικών προϊόντων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο πρώτος τρύγος γίνεται γιορτή στην Ανεμώτια

Απο σήμερα Δευτέρα 11 Αυγούστου η παραγωγή του ιδιαίτερου ροζέ κρασιού, ενώ το χωριό ετοιμάζεται για τρεις μέρες πολιτισμού, παράδοσης και οινικών απολαύσεων