× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κοκορέτσι στο φούρνο: 4 μυστικά για να γίνει «λουκούμι»

Όσοι δεν ψήσουν στη σούβλα, μπορούν να απολαύσουν κοκορέτσι στο φούρνο που γίνεται πεντανόστιμο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/4/2025

Κοκορέτσι στο φούρνο: 4 μυστικά για να γίνει «λουκούμι»
' χρόνος ανάγνωσης

Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, μπορείτε όμως να το πάρετε και έτοιμο από το κρεοπωλείο της επιλογής σας. Το κοκορέτσι στο φούρνο είναι ο απόλυτος πασχαλινός μεζές για όσους δεν ψήσουν σε ανοιχτή φωτιά και σούβλα.


Εάν το πάρετε έτοιμο, θα χρειαστεί περίπου 50 με 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, ιδανικά να ψηθεί μέσα σε λαδόκολλα. Μετά, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το αφήνετε να πάρει χρώμα. Θα πρέπει να το γυρίζετε συχνά για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα και να γίνει τραγανό απ' έξω. Αφού βγάλετε τη λαδόκολλα, θα χρειαστούν ακόμα 30 λεπτά περίπου ψήσιμο πάνω στη σχάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν το βάλετε σε ταψί, τότε προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα περίπου και μετά το γυρίζετε στο γκριλ και ανεβάζετε στους 200 βαθμούς για να πάρει χρώμα.


Το κοκορέτσι έχει ορισμένα μυστικά για να πετύχει και συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Δεν πρέπει να προσθέσετε ελαιόλαδο γιατί έχει αρκετό λίπος.
  • Θα πρέπει να είναι λεπτό σε πάχος.
  • Δεν βάζουμε λεμόνι.
  • Δεν βάζουμε σκόρδο.

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας το τέλειο παραδοσιακό κοκορέτσι

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κοκορέτσι. Αν το φτιάξετε σπίτι, θα πρέπει να είναι μικρότερο σε μέγεθος για να μπορεί να χωρέσει στον φούρνο. Καλύτερα να επιλέξετε αντεριά από μικρό κατσίκι ή μικρό αρνί. Τα κομμάτια της συκωταριάς θα πρέπει να είναι μικρά για να βγει λεπτό το κοκορέτσι.

Τα έντερα θα πρέπει να πλυθούν πολύ καλά με άφθονο νερό και ξύδι.
Παρότι οι περισσότεροι προτιμούν το συκώτι, δεν θα πρέπει να βάλετε πάρα πολύ γιατί το αποτέλεσμα θα βγει μάλλον πικρό και στεγνό.
Βάλτε τη συκωταριά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε, προσθέστε ρίγανη, ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο σκεπασμένα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Λέσβος χόρεψε στην Καρδίτσα

Δυναμική παρουσία του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητας Μυτιλήνης στα «Μενελαΐδια 2025»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πάμε βόλτα στον Προφήτη Ηλία της κορυφής στη Λάρσο!

Μια διαδρομή σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Μυτιλήνης
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο πλευρό του ναυταθλητισμού με πράξεις

Παραδόθηκε τετράκωπη βάρκα στον ΝΟΜ από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα – Σημαντική υλικοτεχνική ενίσχυση και σε εξοπλισμό
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λαμπερό χαμόγελο : Πώς θα το πετύχουμε στο σπίτι;

Ανακάλυψε τρόπους για να πετύχεις φωτεινό και λαμπερό χαμόγελο στο σπίτι, με φυσικές και ήπιες μέθοδος λεύκανσης
ΓΕΥΣΗ

Το Βόρειο Αιγαίο προβάλλει τη δική του ταυτότητα

To «GaioVaigaio» είναι ένας σύγχρονος αγροδιατροφικός χάρτης
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Εκατοντάδες παιδιά στις δράσεις Κινηματογραφικής Παιδείας στο Πλωμάρι

Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βραβεύονται οι αθλητές του Brevet «Ελιά και Πεύκο»

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025 στις 20:30 στο ξενοδοχείο «Elysion»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο Δήμος Μυτιλήνης αγκαλιάζει τα παιδιά με μια εβδομάδα γεμάτη χαρά και δημιουργία

Θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακά παιχνίδια και ποδηλατικές δράσεις συνθέτουν ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό ξεκίνημα για τους μικρούς δημότες
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ψηφιακό Ευ Ζην: Τριήμερο σκέψης, τέχνης και τεχνολογίας στη Μυτιλήνη

Τι μας είπαν για το ερευνητικό εργαστήριο οι επιστημονικά υπεύθυνες, καθηγήτριες Εύη Σαμπανίκου και Ευαγγελία Καβακλή,
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΓΕΥΣΗ

Αυγά Λήμνου υψηλής ποιότητας προϊόντα με φυσική φροντίδα και καινοτομία

Προϊόντα εμπλουτισμένα με βότανα για βέλτιστη θρεπτική αξία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
ΓΕΥΣΗ

Ο Πλάτανος: Μισός αιώνας γεύσης στη Μύρινα

Μια ιστορία παράδοσης, αγάπης για την τοπική κουζίνα και αυθεντικής φιλοξενίας
ΓΕΥΣΗ

Το Οινοποιείο Γκαράλη στη Λήμνο: από την παράδοση στην καινοτομία

Ένα οικογενειακό οινοποιείο της Λήμνου που ταξιδεύει το Μοσχάτο Αλεξανδρείας και το Λημνιό σε όλο τον κόσμο