× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μισό εκατομμύριο προεκλογικός μποναμάς για τη Λέσβο από ΕΟΤ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης μέσω ΕΟΤ στο Δήμο Μυτιλήνης για την τουριστική προβολή της Λέσβου το 2023 και 2024

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2023

Μισό εκατομμύριο προεκλογικός μποναμάς για τη Λέσβο από ΕΟΤ
' χρόνος ανάγνωσης

Με μισό  εκατομμύριο ευρώ τα οποία θα δοθούν μέσα από προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Μυτιλήνης, ετοιμάζεται ο ΕΟΤ να στηρίξει την τουριστική προβολή της Λέσβου σε αγορές της Ευρώπης και στην Τουρκία για το 2023 και 2024. 

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λέσβο και σε συναντήσεις που είχε με φορείς του τουρισμού ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε στο πλαίσιο σύσκεψης που είχε με φορείς του τουρισμού, ο κ. Φραγκάκης τα χρήματα αυτά δίνονται από το Υπουργείο Μετανάστευσης στον ΕΟΤ με δικαιούχους και τους δύο δήμους, ολόκληρο το νησί της Λέσβου δηλαδή, ωστόσο τυπικά θα τα λάβει ο Δήμος Μυτιλήνης διότι νομοθετικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει η προγραμματική σύμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Φραγκάκης στην τοποθέτησής του στη διάρκεια της σύσκεψης, έδειξε να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες, τα πλεονεκτήματα και τα προβλήματα της Λέσβου ως προορισμό, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία στο περιβάλλον, τη φυσιογνωμία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του νησιού που μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο της προβολής.

Χαρακτηριστικά τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ πως είναι λάθος να γίνεται διαχωρισμός προορισμών του νησιού, διότι όπως εξήγησε οι τουρίστες όταν έρχονται στη Λέσβο, δεν γνωρίζουν ούτε τη Μήθυμνα, ούτε το Πλωμάρι ούτε τη Μυτιλήνη. Έρχονται στον τόπο μας και τον αντιμετωπίζουν ως ενιαίο προορισμό κι έτσι ακριβώς θα πρέπει να σχεδιαστεί και η προβολή επισήμανε.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο Δημήτρης Φραγκάκης μετά το τέλος της σύσκεψης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι 500.000 ευρώ είναι στην ουσία το δεύτερο πακέτο χρημάτων που δίνει ο ΕΟΤ από το Υπουργείο Μετανάστευσης για τη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα πρώτα χρήματα περίπου 420.000 ευρώ δόθηκαν το 2021 σε μια συνολική καμπάνια η οποία είχε ως στόχο την αλλαγή της εικόνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μαζί και της Λέσβου τα οποία επλήγησαν από την προσφυγική κρίση το 2015. Όπως είπε στόχος ήταν να σβήσουν οι παλιές εικόνες που δυσφήμιζαν τα νησιά μας και να βγει μπροστά η θετική όψη και η τουριστική ταυτότητα των προορισμών».

Το δεύτερο πακέτο που δίνεται σήμερα για τη Λέσβο, εξήγησε ο κ. Φραγκάκης δίνεται με μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την προσέλκυση τουριστών, τόσο μέσω πρακτορείων όσο και μεμονωμένους τουρίστες. Μάλιστα εξήγησε ότι πλέον μετά τον κορονοϊό έχει αλλάξει σημαντικά ο τρόπος των διακοπών σε παγκόσμιο επίπεδο και πλέον μεγάλος αριθμός τουριστών  ταξιδεύει μεμονωμένα έχοντας κλείσει διακοπές από μόνος του μέσα από καταχωρήσεις και αναζήτηση στο διαδίκτυο. Στο ίδιο πακέτο θα περιλαμβάνεται και προβολή στην αγορά της Τουρκίας. Μάλιστα σημείωσε, ότι το γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών.

Ο σχεδιασμός για την κατανομή και αξιοποίηση των χρημάτων αυτών, σημείωσε ο κ. Φραγκάκης θα γίνει μέσα από ομάδες εργασίας στις οποίες θα συμμετέχει ο ΕΟΤ και εκπρόσωποι των Δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου και τουριστικών φορέων όπου θα καταθέσουν τις προτάσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Σε ότι αφορά στα μετρήσιμα αποτελέσματα των δράσεων προβολής η οποία επί της ουσίας θα ξεκινήσει για τη νέα σεζόν, ο κ. Φραγκάκης σημείωσε ότι σε δύο μήνες περίπου θα παρουσιαστεί το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και των αποφάσεων από τις ομάδες εργασίας και πολύ σύντομα  θα αρχίσει να τρέχει το πρόγραμμα προβολής. «Τα μετρήσιμα αποτελέσματα της δουλειάς αυτής ωστόσο πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ θα φανούν από το 2024 και μετά, αφού ολοκληρωθεί η καμπάνια προβολής».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ  Δημήτρη Φραγκάκη

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε»

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου Στρατής Κόμβος παρεμβαίνει στην εκπομπή του Ανθέων 99 με την Ανθή Παζιάνου σχολιάζοντας την αποκλειστική αποκάλυψη του «Ν» για την εισαγγελική παραγγελία
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο στόχαστρο οι αγρότες της Λέσβου για τον αποκλεισμό του λιμανιού Μυτιλήνης

Εισαγγελική παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και αστυνομικές έρευνες για ταυτοποίηση των αγροτικών οχημάτων αντί για απαντήσεις στα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ξεκινά η πληρωμή του Μεταφορικού ισοδύναμου

Για κατοίκους και επιχειρήσεις νησιών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κίνηση στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης ανεβαίνει παρά την ακρίβεια

Αύξηση 4% στους επιβάτες το 2025 και 11,1% μόνο τον Νοέμβριο δείχνουν τα στοιχεία της Fraport
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέες θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Αναλυτικά οι ειδικότητες που ζητούνται με σύμβαση εργασίας διάρκειας έξι μηνών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι Τούρκοι αγρότες χαιρετίζουν τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους

«Αγωνιζόμαστε για τα ίδια δικαιώματα εκατέρωθεν του Αιγαίου» δηλώνει η Ένωση Όλων των Αγροτών Παραγωγών Τουρκίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Γεωπόνοι αντιδρούν στη μετάβαση του ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πώς θα κάνουν ενστάσεις οι αγρότες για τις επιδοτήσεις 2025

Αναλυτικός οδηγός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για λάθη σε στρέμματα, τιμολόγια, βοσκοτόπους, ΚΑΕΚ και ΑΤΑΚ, με νέες προθεσμίες και διαδικασίες έως τις αρχές 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση στο χρόνο καταβολής των εισφορών στον ΕΛΓΑ

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχείρισης των ζημιών από τους παγετούς και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ής Ιουνίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο βορείου Αιγαίου στο πλευρό των παραγωγών

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για αδυναμία προστασίας και «σκιές διαφθοράς» στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων