× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ψηφίζουμε βουλευτές για να έχουν επιτελικό ρόλο και όχι να κάνουν ρουσφέτια»

Στις προτεραιότητες του για τη Λέσβο αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνης. Στην πρώτη γραμμή η Υγεία, η απασχόληση και η ανάπτυξη του τουρισμού

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/4/2023

«Ψηφίζουμε βουλευτές για να έχουν επιτελικό ρόλο και όχι να κάνουν ρουσφέτια»

Στο  όραμά του για την ανάπτυξη της Λέσβου, τη συγκράτηση του πληθυσμού στο νησί και την επιστροφή των νέων ανθρώπων στον τόπο μας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατάγεται από το Μεσότοπο όπου έχει περάσει όλα τα καλοκαίρια της ζωής του και πλέον και μεγάλο μέρος του υπόλοιπου χρόνου αφού εκεί ζει η οικογένειά του.

Ο ίδιος είναι δημοσιογράφος με αρκετά χρόνια εμπειρία στην πλάτη του ενώ από το 2019 έως σήμερα είναι στο πλευρό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  ως Ειδικός Σύμβουλος για ζητήματα που σχετίζονται με τη Λατινική Αμερική. Όπως ανέφερε, ο ίδιος δεν ανήκε στο στενό κομματικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός δεν επιλέγει τους συμβούλους του με βάση την κομματική τους ταυτότητα αλλά κυρίως με βάση την ειδίκευση και τις γνώσεις τους.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του ο κ. Πιπίνης σημείωσε ότι πήρε το χρίσμα από τον ίδιο των Πρωθυπουργό με τον οποίο έχει κάνει πολλές συζητήσεις για τη Λέσβο, τα προβλήματά της, τις προοπτικές ανάπτυξης και τις προτεραιότητες που πρέπει να μπούνε τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στόχος μου είναι να εκλεγώ βουλευτής γιατί πιστεύω πως από αυτή τη θέση θα μπορέσω να βοηθήσω τον τόπο μου και το νησί μας, να κάνει ένα βήμα παρακάτω. Ο ρόλος του βουλευτή είναι κομβικός για  να συντονίζει το έργο που γίνεται σε έναν  τόπο μέσα από καίριες παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση. Ο ρόλος του βουλευτή δεν είναι να κάνει ρουσφέτια, ούτε να λειτουργεί ως γραφείο ευρέσεως εργασίας, ούτε και να εμπνέει τον κόσμο με νοοτροπίες της δεκαετίας του ’80 και του ’90».

Σε πρώτη προτεραιότητα για τον Ιάσωνα Πιπίνη σε περίπτωση που εκλεγεί βουλευτής είναι η Υγεία και η ενίσχυση των δημόσιων δομών του νησιού μας και κυρίως των Κέντρων Υγείας.

Ο ίδιος μάλιστα εξομολογήθηκε ότι στο παρελθόν κατά τη διαμονή του στο Μεσότοπο αντιμετώπισε ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αγροτικό αυτοκίνητο γιατί του είπαν ότι το ασθενοφόρο θα καθυστερούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουν απόλυτο δίκιο οι κάτοικοι της υπαίθρου να αγωνιούν για την υγεία τους. Έγιναν πολλά σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των δημόσιων δομών από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μένει όμως να γίνουν πολλά ακόμη και δεσμεύομαι ότι η πρώτη προτεραιότητά μου όταν εκλεγώ θα είναι η στελέχωση των Κέντρων Υγείας με προσωπικού και η προμήθεια εξοπλισμού. Η Υγεία και οι παροχές πρωτοβάθμιας φροντίδας  είναι το νούμερο ένα κριτήριο για τους κατοίκους της Λέσβου και κυρίως τους νέους ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο μας κι εκεί θα δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα».

Στη λίστα των προτεραιοτήτων του υποψήφιου βουλευτή Ιάσων Πιπίνη είναι μεταξύ άλλων και η δημιουργία θέσεων εργασίας με κατεύθυνση τους νέους και τις γυναίκες ώστε να παραμείνουν στον τόπο μας, καθώς και η τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου, η οποία όπως τόνισε θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης του νησιού μας.

Ειδικά για το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης ο υποψήφιος βουλευτής κ. Πιπίνης υπογράμμισε  ότι θα πρέπει να αναλάβει το σχεδιασμό μιας βιώσιμης στρατηγικής βασισμένης στα πλεονεκτήματα της Λέσβου  μια ομάδα έμπειρων τεχνοκρατών η  οποία μέσα από σειρά στοχευμένων δράσεων και προτάσεων θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ