× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τσίπρας: Ο Χρυσοχοΐδης διαψεύδει Πέτσα και Στεφανή – Κυβέρνηση μπάχαλο

Θρυαλλίδα κοινωνικών και ενδοκυβερνητικών εξελίξεων αποτελεί η επιστολή «βόμβα» Χρυσοχοΐδη στην Κομισιόν για ανοιχτά και κλειστά κέντρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/12/2019

Τσίπρας: Ο Χρυσοχοΐδης διαψεύδει Πέτσα και Στεφανή – Κυβέρνηση μπάχαλο

Θρυαλλίδα κοινωνικών και ενδοκυβερνητικών εξελίξεων αποτελεί η επιστολή «βόμβα» του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κομισιόν, με την οποία κάνει λόγο για παράλληλη λειτουργία των κλειστών αλλά και των υπάρχοντων δομών στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επιστολή του προς την Κομισιόν στις 29 Νοεμβρίου, αναφερόμενος στις σοβαρές επιφυλάξεις που διατύπωσε για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα κράτησης, ο κ. Χρυσοχοΐδης λέει ότι «η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει νέες δομές σε καθένα από τα πέντε νησιά, που θα λειτουργούν παράλληλα με τα υπάρχοντα κέντρα υποδοχής».

Υπενθυμίζεται ότι προ δύο εβδομάδων, η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, κ. Πέτσα και του αρμόδιου συντονιστή και υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Στεφανή, είχε ανακοινώσει παράλληλα με την αποσυμφόρηση των νησιών με μετεγκατάσταση 20.000 ανθρώπων στην ενδοχώρα μέχρι τις αρχές του 2020 και την αντικατάσταση των ανοιχτών δομών με νέες κλειστές, όπου θα κρατούνται οι αιτούντες άσυλο, με αιχμή του δόρατος τη Μόρια που έχει φθάσει σήμερα να έχει 16.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι ανακοινώσεις αυτές προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους και δημάρχους των πέντε νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, που τάχθηκαν κατά των κλειστών κέντρων, η χωριτικότητα των οποίων θα είναι σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις άνω των 5.000 ατόμων έκαστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη αυτή με την παράλληλη λειτουργία τόσο κλειστών όσο και των ανοιχτών δομών που ήδη υπάρχουν αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες, ενώ τα απόνερα εκτιμάται ότι θα φθάσουν μέχρι και το εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς ήδη γαλάζιοι βουλευτές δέχονται σοβαρές πιέσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Τσίπρας: Ο Χρυσοχοΐδης διαψεύδει Πέτσα και Στεφανή – Κυβέρνηση μπάχαλο

Την επιστολή του κ. Χρυσοχοΐδη σχολίασε δηκτικά στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση μπάχαλο» και ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο υφυπουργός παρουσίασε μετά βαΐων και κλάδων τα περίφημα κλειστά κέντρα, λέγοντας ότι θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες δομές. Κλείνει η ντροπή της Μόρια μας έλεγαν. Και έρχεται η Ευρωπαία επίτροπος και τους τα γυρίζει πίσω» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «τους λέει ότι είναι έξω από το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο τα κλειστά κέντρα. Και μετά επανέρχεται ο Χρυσοχοΐδης και της στέλνει επιστολή όπου της εξηγεί ότι τελικά δε θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές αλλά θα λειτουργούν παράλληλα.

Με δυο λόγια ο Υπουργός Χρυσοχοίδης με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας οτι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα. Με συγχωρείται είναι κυβέρνηση αυτή; Ή μπάχαλο;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης