× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και να που το δυστύχημα ήρθε…

Κινητοποίηση την Τρίτη 4 Απριλίου, στη Μυτιλήνη έξω από το Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ), στις 9.00 το πρωί

Δημοσίευση 31/3/2023

Και να που το δυστύχημα ήρθε…
' χρόνος ανάγνωσης

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο (ΠΕΚ)  για την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 9.00 το πρωί. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τον θάνατο του 30χρονου αγρότη από τον Πολιχνίτο. Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ΠΕΚ: «πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα στο ίδιο χωριό, στο ίδιο νησί, μέσα στο 2023, μετά το  θάνατο του μικρού Μιχαήλ».

Η ανακοίνωση του ΠΕΚ σημειώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά τις μεγάλες και μαχητικές κινητοποιήσεις σε όλο το νησί και στον Πολιχνίτο, για Υγεία και Ασφάλεια σε Μέσα και Υποδομές, η κατάσταση παραμένει τραγική και επικίνδυνη. Η κυβέρνηση να υλοποιήσει τώρα τα αιτήματα των νησιωτών και των φορέων τους. Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης της υγείας μας.

  • Ø Να στελεχωθούν τώρα τα Κέντρα Υγείας του νησιού, τόσο της Περιφέρειας όσο και της πόλης με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού για σύγχρονη, δωρεάν, και υψηλού επιπέδου Υγεία.
  • Άμεση έναρξη των εργασιών και ενεργειών για τη γρήγορη και πλήρη λειτουργία των ΚΥ Μανταμάδου και Αγιάσου. Μέχρι τότε να λειτουργούν ως κέντρα εφημέρευσης με γιατρό, νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ.
  • Να επαναλειτουργήσουν ή και να φτιαχτούν κέντρα εφημέρευσης με γιατρό νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ σε κομβικά και δυσπρόσιτα σημεία του νησιού.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλο το απαραίτητο (γιατροί, διασώστες κλπ.) μόνιμο προσωπικό ώστε να αναλάβει τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των επειγόντων και έκτακτων περιστατικών σε όλο το νησί με σύγχρονο και ασφαλή τρόπο.
  • Επαναλειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης σε 24ωρη βάση με πλήρη σύνθεση μόνιμου προσωπικού ανάλογη των αναγκών μιας πόλης όπως η Μυτιλήνη

 Όταν λέμε ότι δε θα παίξουμε άλλο με τις ζωές μας το εννοούμε! Δε θέλουμε άλλα προεκλογικά σόου. Δε θέλουμε άλλες υποσχέσεις και καταγραφές των προβλημάτων. Είναι γνωστά τα κενά  και τα προβλήματα όπως γνωστό είναι ότι έβαλαν το χέρι τους όλες οι κυβερνήσεις για την ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης υπενθυμίζει το θεσμικό πλαίσιο και καλεί σε ενεργή συμμετοχή
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η αλληλεγγύη γίνεται πράξη στο Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου

Η δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μυτιλήνης που ένωσε καρδιές και ανθρώπους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο αθλητισμός της Παναγιούδας χτίζει το μέλλον του

Παρουσίαση έργου και στόχων των συλλόγων «Θησέας» και «Ελπίδες» στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σφοδρή αντίδραση της ΔΟΕ στην κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας προειδοποιεί για οικονομική ασφυξία στα σχολεία και ζητά άμεση αύξηση της χρηματοδότησης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οκτώ αγνοούμενοι πρόσφυγες – μετανάστες ανοιχτά του Δικελί

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από τις τουρκικές αρχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρεμβάσεις ουσίας στις σχολικές υποδομές του Δήμου Μυτιλήνης

Μετά το 9ο Δημοτικό και τον Χάλικα σειρά έχει το σχολικό συγκρότημα Αγίας Φωτεινής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Κιβωτός του Γένους κόβει τη βασιλόπιτα

Γιορτινή συνάντηση με χορό και δώρα στο «Θαλλόν Ελαίας»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κοπή βασιλόπιτας από τον Σύλλογο Ροζ Δύναμη

Κάλεσμα αλληλεγγύης και στήριξης από τον Σύλλογο Γυναικών με Νεοπλασία και Φίλων Εθελοντών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διακρίσεις μαθητών Πέτρας στον διαγωνισμό Μαθηματικών Θαλής

Υπερηφάνεια για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Πέτρας στον 86ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Νέα διοίκηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

Ανακοινώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στον Σύνδεσμο Πολυτέκνων Λέσβου

Υποβολή υποψηφιοτήτων έως τις 16 Ιανουαρίου 2026