× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια αλλιώτικη επίδειξη μόδας με την καθοδήγηση του Λάκη Γαβαλά

Γυναίκες κάθε ηλικίας από τη δομή προσφύγων του Καρά Τεπέ, παρουσίασαν τις μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες τους από ανακυκλωμένα ρούχα με την υποστήριξη της οργάνωσης «When We Band Together»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2023

Μια αλλιώτικη επίδειξη μόδας με την καθοδήγηση του Λάκη Γαβαλά
' χρόνος ανάγνωσης

Ένα διαφορετικό, ανθρώπινο και εξαιρετικά δημιουργικό σόου μόδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου το πρωί, στις εγκαταστάσεις της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «When We Band Together», στη Μυτιλήνη. Πρωταγωνίστριες της επίδειξης ηταν  προσφύγισσες από τη δομή του Καρά Τεπέ, οι οποίες με τη βοήθεια και τη στήριξη του γνωστού σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά, μεταμορφώθηκαν σε μοντέλα και παρουσίασαν τις μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες τους από ανακυκλωμένα ρούχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λάκης Γαβαλάς ταξίδεψε από την Αθήνα όπου ζει μόνιμα κάνοντας ένα μικρό διάλλειμα από τις δραστηριότητές του, προκειμένου να συναντήσει και να στηρίξει την προσπάθεια των γυναικών του κάμπ του Καρά Τεπέ να δημιουργήσουν τα δικά τους υπέροχα  κομμάτια μόδας τα οποία όπως είπε ο ίδιος είναι εξαιρετικά εμπνευσμένα και φτιαγμένα με πολύ μεράκι και αγάπη.

Ο Λάκης Γαβαλάς μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιέγραψε πως ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια και πως ένα χειροποίητο τζάκετ που του έκαναν δώρο πριν λίγο καιρό στάθηκε η αφορμή να γνωρίζει μια δυνατή ομάδα γυναικών που στηρίζεται από την Οργάνωση «When We Band Together». «Όταν ήρθα εδώ έπαθα σοκ από το χαμόγελο και το κουράγιο αυτών των γυναικών. Πως είναι δυνατόν είπα, να υπάρχει τόση χαρά μέσα σε όλη αυτή τη θλίψη που βιώνουν και την ταλαιπωρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται ο υπεύθυνος της Οργάνωσης Σταύρος Μυρογιάννης, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη δράση σημειώνοντας ότι πριν την επίδειξη μόδας είχε προηγηθεί έκθεση των δημιουργιών των γυναικών στην Αθήνα σε χώρο τέχνης του Θησείου το περασμένο Σάββατο.

«Είναι δημιουργίες γυναικών διαφόρων εθνικοτήτων, σημείωσε ο Σταύρος Μυρογιάννης, από ανακυκλωμένα ρούχα με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη Στρατή Νάκη ο οποίος είναι αρωγός και υποστηρικτής της πρσπάθειας που γίνεται.

Το πρόγραμμα των ανακυκλωμένων ρούχων είναι η τελευταία τάση της μόδας διεθνώς κι έτσι αποφασίσαμε ως οργάνωση να ασχοληθούμε με αυτό αξιοποιώντας όλα εκείνα τα ρούχα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλο αυτό το πρόγραμμα, σημειώνει ο Σταύρος Μυρογιάννης, το έχω ονομάσει η «δύναμη της γυναίκας». Είναι εντυπωσιακό πόσο πολύ αγκάλιασαν και κατανόησαν αυτή τη δράση οι γυναίκες. Η δύναμη της γυναίκας και τα δικαιώματά της, δεν καταπιέζονται, δεν πωλούνται και δεν μπαίνουν σε θρησκευτικά, πολιτιστικά και εθνικά στερεότυπα.

Καθημερινά μέσα από τη δραστηριότητα της Οργάνωσής  μας, προσπαθούμε να δίνουμε μαθήματα ζωής με  αξιόλογες δράσεις κι όχι να περιορίσουμε τα προγράμματά μας σε διαλέξεις και σεμινάρια κολεγιακού τύπου».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το πρώτο βραβείο ζωγραφικής στη Σωτηρία Χατζηχρήστου

Η μαθήτρια του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης απέσπασε το μεγαλύτερη διάκριση στο διαγωνισμό με θέμα «Ζωγραφίζω τη Φιλοξενία» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι στην κινητοποίηση της 1ης Οκτωβρίου

Αιτήματα για αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και σεβασμό στα δικαιώματα
ΥΓΕΙΑ

Στην πανεργατική απεργία της 1ης Οκτωβρίου και η ΔΗΠΑΚ γιατρών

Τα μέλη της παράταξης ανακοινώνουν την ενεργή συμμετοχή τους στην απεργία στην Πλατεία Σαπφούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωταγωνιστεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πολιτιστικό master plan

Την συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με τρία Πανεπιστήμια της χώρας για τον σχεδιασμό του πολιτιστικού master plan παρουσίασε η Υπουργός Λίνα Μενδώνη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε 100 ευρώ από παγκάρι εκκλησίας στην Αντισσας

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 43χρονης γυναίκας στην υπόθεση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης στο γηροκομείο της Αγίας Παρασκευής

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει δύο εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο Γηροκομείο της Αγίας Παρασκευής Λέσβου, τα Σάββατα 4 και 11 Οκτωβρίου από τις 10 π.μ ως τη 1 μ.μ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Νέο εργαστήρι γονέων από το Κέντρο «Πνοή» στη Μυτιλήνη

Δέκα δωρεάν συναντήσεις για στήριξη και ενδυνάμωση στη σχέση με τα παιδιά
ΥΓΕΙΑ

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξέτασε δεκάδες παιδιά στην Πέτρα

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Πέτρας εκδόθηκαν Κάρτες Υγείας Αθλητή για περίπου 60 οικογένειες του χωριού και της γύρω περιοχής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα από τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

«Η ζωή έχει ήχο, μην χάνετε στιγμές»

Διήμερη εκδήλωση την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου από το Medical Shop Πατερέλλης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Αντιβιοτικά, εμβόλια, ηλεκτρονικό τσιγάρο: μύθοι και αλήθειες σε ημερίδα στη Μυτιλήνη

«Στοχεύουμε στην εγγραμματοσύνη υγείας, ώστε να ξέρει ο κόσμος πώς να προστατεύει τον εαυτό του» τόνισε η υπεύθυνη του Γραφείου Λοιμώξεων, Μαίρη Ζαφειρέλλη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περίπατος ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025 στις 10:30 το πρωί