× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περιπλάνηση στους γαλαξίες, στους πλανήτες και στα αστέρια

Στο διάστημα ταξίδεψαν για μια εβδομάδα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2019

Περιπλάνηση στους γαλαξίες, στους πλανήτες και στα αστέρια

Στο διάστημα ταξίδεψαν για μια εβδομάδα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης. Με τη βοήθεια του κυρίου Λεωνίδα Παπασωτηρίου (μπαμπά της Ανδρομέδας) τα παιδιά γνώρισαν τον μαγικό κόσμο του διαστήματος. Με απλά και κατανοητά για τα παιδιά λόγια τους παρουσίασε τον βασιλιά ήλιο και την περιστροφή της γης που εξηγεί την ημέρα και τη νύχτα. Έδειξε τους υπόλοιπους πλανήτες, τα χαρακτηριστικά τους και τη θέση που έχουν στο ηλιακό μας σύστημα. Μίλησε για τους αστεροειδείς, τα αστέρια και τους αστερισμούς και με ειδικό εξοπλισμό πρόβαλε στο ταβάνι του σχολείου μια απεικόνιση του ουρανού. Υποσχέθηκε όμως στα παιδιά μια πραγματική παρατήρηση των πλανητών και των αστερισμών με τηλεσκόπιο σε βραδινό ουρανό που θα υλοποιηθεί σε συνεννόηση με τους γονείς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γνωριμία με τον μαγικό κόσμο του διαστήματος έδωσε την  ευκαιρία στις εκπαιδευτικούς του σχολείου να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν διάφορες δραστηριότητες. Μέσα από τα παραμύθια: Ο Πέτρος και το φεγγάρι της Alice Briere-Haquet και Φεγγαροσκεπαστής του Eric Puybaret, δραματοποίησαν και κατανόησαν της φάσεις της σελήνης. Έψαξαν στο διαδίκτυο και βρήκαν πληροφορίες για την κατάκτηση του φεγγαριού από τον άνθρωπο, για τα διαστημόπλοια και τις στολές των αστροναυτών και έγιναν για λίγο αστροναύτες έστω και με χάρτινες στολές.

Μέτρησαν αντίστροφα από το 10 στο 1 και εκτόξευσαν τους δικούς τους πυραύλους στο διάστημα, τους οποίους σχεδίασαν με τα ονόματά τους. Πήγαν εκδρομή με ρουκέτα φοβερή, όπως έλεγε το τραγούδι και καλλιέργησαν τη φαντασία τους ψάχνοντας για απίθανους πλανήτες. Εξερεύνησαν το διάστημα μέσα από το επιτραπέζιο παιχνίδι που έφτιαξαν για το ηλιακό σύστημα. Παρατήρησαν την υδρόγειο στην τάξη τους και έψαξαν να βρουν τις χώρες τους. Μέτρησαν τα γράμματα πάνω στους πυραύλους και σύγκριναν τα ονόματά τους. Έφτιαξαν τη γη και τη σελήνη για να δουν την κίνησή τους γύρω από τον ήλιο και τη δραματοποίησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν μια εβδομαδιαία περιπλάνηση στον κόσμο του διαστήματος που έδωσε την αφορμή στις εκπαιδευτικούς και στους μαθητές να υλοποιήσουν δραστηριότητες από τους όλους τους τομείς του αναλυτικού προγράμματος. Γλώσσα, μαθηματικά, περιβάλλον, πληροφορική, εικαστικά, ψυχοκίνηση μέσα από το ταξίδι των αστεριών.

Και μέσα από την περιπλάνηση στους γαλαξίες, στους πλανήτες και στα αστέρια έφτασαν στο Αστέρι της Γέννησης που θα τους οδηγήσει στα Χριστούγεννα.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν το κύριο Λεωνίδα Παπασωτηρίου για την όμορφη γνωριμία με τον κόσμο του διαστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια