× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γλυκό κολοκύθι από τον κήπο τους!

Το δημοτικό Λουτρόπολης Θερμής φτιάχνει brand name!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/11/2019

Γλυκό κολοκύθι από τον κήπο τους!

Μια  γλυκιά και ευχάριστη έκπληξη περίμενε χτες στο Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής. Οι κολοκύθες του σχολικού  κήπου, που τις φρόντισε ο κ. Άγγελος Σιδεράς  και τις  έκοψαν μέσα στο  καλοκαίρι έγιναν 15 βαζάκια νοστιμότατο γλυκό κουταλιού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έφτιαξε και το έφερε συσκευασμένο η «χρυσοχέρα» Βάσω, η μητέρα του μαθητή Δημήτρη Καραχαρίση.  «Όλοι μείναμε κατενθουσιασμένοι με τη γεύση και ευχαριστήσαμε θερμά τη Βάσω, που πέτυχε να μας φτιάξει ένα τόσο νόστιμο και δύσκολο στην παρασκευή του γλυκό, αφού για να γίνει τραγανό χρησιμοποιείται ακόμα και ...ασβέστης!   

 

Με  το γλυκό θα τρατάρουμε τους επισκέπτες μας,  ενώ στα  βαζάκια θα μπουν ετικέτες με το λογότυπο  του σχολείου για να το στέλνουμε σαν δώρο σε όσους βοηθούν και στηρίζουν το σχολείο» λέει ο διευθυντής του σχολείου, Αντώνης Βάλεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η πορτοκαλί κολοκύθα είναι γνωστή από την αρχαιότητα στην Ελλάδα  και  χρήσιμη λόγω της δυνατότητας της να χρησιμοποιείται και το  χειμώνα σε εποχές που δεν υπήρχαν ψυγεία.  

Οι ινδιάνοι στην Αμερικανοί τη θεωρούσαν τόσο θρεπτική, που την έθαβαν μαζί με τους νεκρούς, γιατί πίστευαν ότι  τους χάριζε δύναμη στο τελευταίο τους ταξίδι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σπόροι της - ο γνωστός  πασατέμπος - είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, το οποίο  μας βοηθά να αποκτήσουμε  υγιή οστά και  ισχυρό νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα.

 

Η συνταγή της Βάσως: Το πιο δύσκολο απ'όλα είναι να κόψουμε την  κολοκύθα. να την ανοίξουμε, να την καθαρίσουμε από τα σπόρια, να αφαιρέσουμε την εξωτερική φλούδα της με το μαχαίρι και να την κόψουμε σε μεγάλους κύβους . Μετά λιώνουμε ασβέστη σε νερό και το σουρώνουμε να μην έχει βρωμιά και κυρίως πετραδάκια. Βάζουμε τα κομμάτια σε μεγάλη λεκάνη,  που το ασβεστόνερο τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε για 2 - 3 ώρες ανάλογα την ποσότητα και το μέγεθος και τα ανακατεύουμε τακτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βράζουμε για 2 - 3 φορές σε καθαρό νερό μέχρι να καθαρίσει από τον ασβέστη. Τα στραγγίζουμε και κάνουμε το σιρόπι, που το βράζουμε για 15 λεπτά.  Ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα και βράζουμε μέχρι να δέσει. Στο τέλος ρίχνουμε ξινό σε κόκκους και βανίλια. Το αφήνουμε να "κοιμηθεί" όπως λέμε για 24 ώρες και μετά αν χρειαστεί το ξαναβράζουμε. Αποστειρώνουμε  τα βάζα, τα γεμίζουμε όσο είναι καυτά, τα γυρίζουμε ανάποδα για να φύγει ο αέρας, και τα χαρίζουμε με περίσσια γλύκα στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη