× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γολγοθάς για μητέρα με ανάπηρο καρκινοπαθή γιο

Η Μαρία Παναούση ζητά στήριξη και αλληλεγγύη για το 28χρονο παιδί της που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας και νοητικής υστέρησης από βρεφική ηλικία και πρόσφατα διαγνώστηκε με καρκίνο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/2/2023

Γολγοθάς για μητέρα με ανάπηρο καρκινοπαθή γιο

Τη στήριξη και την αλληλεγγύη των συμπολιτών μας προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει το 28χρονο παιδί της ζητά η Μαρία Παναούση μητέρα ενός αγοριού με αναπηρία το οποίο τους τελευταίους δύο μήνες δίνει μάχη με τον καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ.Παναούση μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» αναφέρθηκε στην περίπτωση του γιου της ο οποίος όπως είπε γεννήθηκε υγιής, όταν όμως ήταν 25 ημερών κόλλησε άγνωστο πως, κοκίτη, μια σοβαρή παιδική ασθένεια, η οποία του προκάλεσε σοβαρή νοητική υστέρηση.

Η κ.Μαρία παρά τις δυσκολίες της κατάστασης  μαζί με τα άλλα δύο παιδιά και το σύζυγό της, κατάφεραν να φτιάξουν μια όμορφη και ζεστή οικογένεια για το αγόρι το οποίο μεγάλωσε με πολύ αγάπη και μάλιστα φοίτησε και στο Ειδικό Σχολείο.

Τα τελευταία χρόνια η κ.Μαρία, ως μονογονεϊκή οικογένεια πλέον, ζει μόνη της με το παιδί στην περιοχή της Γέρας και όπως αναφέρει κατάφερε με κόπο και προσπάθεια να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή. «Ποτέ δεν ήμασταν πλούσιοι, αναφέρει χαρακτηριστικά, ωστόσο καταφέρναμε να ζούμε σχετικά καλά παλεύοντας βέβαια με κουράγιο και δύναμη για την επιβίωσή μας. Δεν θέλαμε πολλά παρά μόνο να είμαστε γεροί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάσταση άλλαξε πολύ ωστόσο, όταν το 28χρονο αγόρι πριν μερικούς μήνες διαγνώστηκε με καρκίνο και έπρεπε να γίνει άμεσα χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των καρκινικών όγκων.

Το χειρουργείο έγινε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, πήγε πολύ καλά όμως  το παιδί κατά τη νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κόλλησε ενδονοσοκομειακό μικρόβιο και χρειάστηκε να παραμείνει πολύ περισσότερο στο νοσοκομείο.

«Δεν ήμασταν σίγουροι αν θα επιβιώσει ή αν θα πεθάνει, λέει η κ. Μαρία,  και όταν βγήκε ζωντανό από την Εντατική θεώρησα ότι ήταν ένα μικρό θαύμα. Δυστυχώς το παιδί αυτή τη στιγμή είναι σε άσχημη κατάσταση, τετραπληγικό  πλέον χωρίς δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης και πολύ εξαντλημένο από την τελευταία περιπέτεια της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι απαιτούνται χημειοθεραπείες, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα λόγω του ότι ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος ενώ παράλληλα απαιτείται και φυσικοθεραπεία για να αποκατασταθεί κινητικά όσο είναι δυνατόν. Παράλληλα συστήνουν οι γιατροί να μετακομίσουμε  άμεσα στη Μυτιλήνη ώστε να είμαστε κοντά στο νοσοκομείο και να μπορούμε γρήγορα να μεταφερθούμε σε αυτό για οτιδήποτε συμβεί».

Η κ.Μαρία είναι φυσικό μετά την περιπέτεια που πέρασε, να  έχει εξαντληθεί οικονομικά και όπως αναφέρει δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα της μετακόμισης στη Μυτιλήνη, ούτε και τις φυσικοθεραπείες που απαιτούνται και  οι οποίες δεν καλύπτονται από τον ασφαλιστικό φορέα του παιδιού.

Σε αυτή τη δύσκολη φάση που βρίσκεται η συμπολίτισσά μας χρειάζεται οικονομική στήριξη και βοήθεια ώστε να μπορέσει να σταθεί με αξιοπρέπεια δίπλα στο παιδί της το οποίο δίνει μάχη για τη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ GR8601100740000007462003380 με όνομα δικαιούχου Μαρία Παναούση.

Ήδη η ιστορία της Μαρίας έχει κοινοποιηθεί στο facebook από φίλους και γνωστούς οι οποίοι στηρίζουν τη γυναίκα και το παιδί της και θέλουν να τη βοηθήσουν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Στη Λέσβο το Αγιο Φως με την Sky Express

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός προς όλους τους προορισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη