× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από ποιον άραγε «αδικήθηκε» ο κ. Κύτελης;

Ληξιαρχείων το ανάγνωσμα!

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 14/11/2019

Από ποιον άραγε «αδικήθηκε» ο κ. Κύτελης;
' χρόνος ανάγνωσης

Ανακοίνωση και από το Δήμαρχο Μυτιλήνης και μάλιστα προς «αποκατάσταση της αλήθειας» για το… καθοριστικότερο των παρεμβάσεων που έγιναν για τα Ληξιαρχεία.

Εννέα ημέρες μετά τις πρώτες ανακοινώσεις από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού και του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και μία εβδομάδα μετά την αντίστοιχη του κυβερνητικού βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου σχετικά με την αποτροπή της συγχώνευσης των Ληξιαρχείων των Δήμων σε ένα ενιαίο, στην έδρα κάθε Δήμου, δημοσιοποίησε χθες και την δική του… εκδοχή (συμβολής του στο όλο θέμα) ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ενδιαφέρον ωστόσο της ανακοίνωσης του Δημάρχου Μυτιλήνης που τιτλοφορείται μάλιστα ως «αποκατάσταση της αλήθειας για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών» εστιάζεται αλλού.

Καθώς είναι κατανοητό ο κ. Κύτελης να επιθυμεί και εκείνος -μετά τους τρεις προαναφερθέντες πολιτικούς παράγοντες που παρενέβησαν- να διεκδικεί μερίδιο στη «δόξα» που μπορεί να προσφέρει η ανακουφιστική απόφαση μη κατάργησης των Ληξιαρχείων των δημοτικών ενοτήτων, όμως προκαλεί έκπληξη το ότι η εκδοχή του αποπνέει μια έντονη δυσαρέσκεια και αντιστρέφεται τελικά την αντίστοιχη του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ιστορικό της… μάχης των εντυπώσεων
Σε μία γρήγορη υπενθύμιση του… ιστορικού της μάχης των εντυπώσεων για την απόφαση (τροποποίηση) μη κατάργησης των Ληξιαρχείων στις δημοτικές ενότητες των νεοσύστατων δήμων, πάμε λίγο πίσω στις 4 Νοεμβρίου το πρωί.

Όπου και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Μπουρνούς ενημέρωνε πρώτος για τα «σπουδαία», δημοσιοποιώντας την Ερώτησή του στη βουλή (στις 23/9) που κατά την εκτίμησή του, πίεσε καθοριστικά την κυβέρνηση να προβεί στα δέοντα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε μία αντίστοιχη ανακοίνωση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, με παράλληλη δημοσιοποίηση της δικής του παρέμβασης (επιστολής στις 12/9) στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για το ίδιο θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο ημέρες μετά, ακολούθησε η «ηγεμονική» ανακοίνωση του κυβερνητικού βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου, η οποία θα λέγαμε πως επιχειρούσε σε έναν βαθμό και να αποδώσει τα του «Καίσαρος των Καισαρι» στις παρεμβάσεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το πρόβλημα το «εντόπισε πρώτος ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στις 9 Σεπτεμβρίου» και εν συνεχεία ο ίδιος ο πρώην Υπουργός «σε προγραμματισμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία των Δημάρχου και Αντιδημάρχου του Δήμου Μυτιλήνης κ.κ. Κύτελη και Κατσαβέλλη», υπέβαλε το ίδιο αίτημα και έκτοτε, «με τις παρεμβάσεις των δύο Δήμων του νησιού μας, δεσμεύθηκε το Υπουργείο να ρυθμίσει το ζήτημα νομοθετικά».

Ο κ. Αθανασίου φρόντισε μάλιστα να αναγνωρίσει και το θετικό της συμβολής του συναδέλφου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπουρνού, τονίζοντας πως «στη συνέχεια στις 23 Σεπτεμβρίου και ο συνάδελφος κ. Μπουρνούς με ερώτησή του υποβάλλει το ίδιο αίτημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών και, βέβαια, πολύ καλά έπραξε».

Ποιος λέει δηλαδή ψέματα;
Και φθάνουμε τελικά στο σήμερα, ή ακριβέστερα στο χθες, όπου δημοσιοποιήθηκε σε άκαιρη ομολογουμένως περίοδο και η ανακοίνωση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρ. Κύτελη. Το ύφος της οποίας υποδηλώνει σαφώς μία δυσφορία, ειδικά από τη στιγμή που ξεκινά ως «αποκατάσταση της αλήθειας για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών» και συνοδεύεται και από τη δική του επιστολή –παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών (11/9).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αναρωτιέται κανείς εύλογα: Ποιο απ΄ όλα τα αφηγήματα σχετικά με το… καθοριστικότερο των τεσσάρων πολιτικών παρεμβάσεων που έγιναν, ενόχλησε τον Δήμαρχο Μυτιλήνης για να βγάλει σε αυτό το ύφος ανακοίνωση για το όλο θέμα που μας απασχόλησε 10 ημέρες πριν;

Δεν τον καλύπτει άραγε η διεξοδική ενημέρωση του κ. Αθανασίου που υποστήριξε πως επισκέφτηκε μαζί με τον κ. Κύτελη το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα των Ληξιαρχείων; Δεν επισκέφτηκε μήπως μαζί με τον κ. Αθανασίου το Υπουργείο Εσωτερικών (σ.σ. από το δελτίο Τύπου του οποίου προέρχεται και η κεντρική φωτογραφία του θέματος);

Ή τον ενόχλησε η διαπίστωση του βουλευτή της ΝΔ πως για τη μη κατάργηση των Ληξιαρχείων είχαν συμβολή και οι δύο δήμοι;

Κατά την ταπεινή μας άποψη πάντως, όλα ετούτα είναι περιττά καθώς είναι αυτονόητο πως όλοι οι αιρετοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, είχαν κοινό στόχο και όλοι λίγο έως πολύ, συνέβαλαν στο να μην καταργηθούν τα Ληξιαρχεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κύτελη:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών:
Σε σχέση με το θέμα των Ληξιαρχείων, την επικείμενη κατάργησή τους και τις πολιτικές κινήσεις που έγιναν ώστε να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο που θα οδηγούσε στη ταλαιπωρία κατοίκων του Δήμου Μυτιλήνης, θα θέλαμε να επισημάνουμε την καίρια παρέμβαση του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.
Συγκεκριμένα, από τις 11 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος ενημέρωσε με κατεπείγουσα επιστολή τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, για το ζήτημα των Ληξιαρχείων.

Στη επιστολή που παρουσιάζουμε, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η διαφορετική αντιμετώπιση των πολιτών των νεοσύστατων Δήμων από εκείνης της λοιπής Επικράτειας, δημιουργεί αισθήματα αδικίας και ανατρέπει την υφιστάμενη αποκέντρωση στον τομέα αυτό. Κύριε Υπουργέ, είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Παρακαλούμε και στους νεοσύστατους Δήμους να ισχύει ότι στους λοιπούς Δήμους».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης στη συνάντηση που είχε τον προηγούμενο μήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, του εξέθεσε τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν από την κατάργηση των Ληξιαρχείων και ζήτησε την ανάκληση της απόφασης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο μύθος της Νυφίδας ζωνταντεύει

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στη Νυφίδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βλάβη στο σύστημα έκδοσης αδειών κυκλοφορίας του Υπουργείου

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Λέσβου ζητά την κατανόηση των πολιτών
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Φυσικές καταστροφές και θεομηνίες στην Ιστορία της Λέσβου»

Ο Σύλλογος Σκαμιωτών «Παναγιά η Γοργόνα» διοργανώνει εκδήλωση για τις φυσικές καταστροφές που σφράγισαν την πορεία του νησιού – Διακεκριμένοι επιστήμονες φωτίζουν το παρελθόν και το παρόν
ΧΩΡΙΑ

Ξεχειλίζει η οργή στον Πολιχνίτο για το νερό

Η απουσία λύσεων και η θεαματική αποχώρηση του Αντιδημάρχου Δυτικής Λέσβου και Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Αλάνη φούντωσαν την αγανάκτηση – Οι κάτοικοι οργανώνονται και διεκδικούν
ΧΩΡΙΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ακαδημαϊκό Γρηγόριο Παπαμιχαήλ στο Ίππειος

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος» διοργάνωσε με επιτυχία, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο Ακαδημαϊκό και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Γρηγόριο Παπαμιχαήλ, ο οποίος καταγόταν από το Ίππειος.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου συγχαίρει τα παιδιά για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια

Ο Σύλλογος παρακαλεί τους γονείς των πολυτέκνων των οποίων τα παιδιά εισάχθηκαν στο πανεπιστήμιο να επικοινωνήσουν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκσκαφές στο οικόπεδο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες του πολύπαθου έργου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί