× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

5 μήνες χωρίς «διοίκηση» η ΕΛΜΕ Λέσβου

Πρόστιμο 10.000 ευρώ περιμένει το σωματείο αν δεν βγάλουν προεδρείο- Ανακοίνωση της «Αυτόνομης πρωτοβουλίας»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2019

5 μήνες χωρίς «διοίκηση» η ΕΛΜΕ Λέσβου
φωτογραφία αρχείου

Παρότι πέρασαν πέντε μήνες από τις εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου, η συγκρότηση του ΔΣ παραμένει αδύνατη, με αποτέλεσμα καμιά συνδικαλιστική διεκδίκηση και διαδικασία να μην είναι εφικτή, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ, «Αυτόνομη Πρωτοβουλία- ΣΥΝΕΚ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράταξη εξηγεί ότι περιμένει πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ σε περίπτωση μη δήλωσης προεδρείου εγκαίρως και καλεί τις αριστερές παρατάξεις να συγκροτήσουν προεδρείο.

Και επισημαίνει:

«Δυστυχώς το σωματείο μας είναι εντελώς ανενεργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΥΝΕΚ με την μία έδρα που διαθέτει, τάχθηκε αρχικά με την πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για αγωνιστικό προεδρείο με προγραμματική συμφωνία στα ελάχιστα που μας ενώνουν, αλλά η λογιστική λογική του αναλογικού, που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ δεν κατέστησε δυνατή την συγκρότηση ενός τέτοιου προεδρείου ως τώρα.

Η εμμονή του ΠΑΜΕ, το οποίο κατέχει 2 έδρες από τις 7 και είναι 2η δύναμη, στο αναλογικό προεδρείο (θέση που την έχει ας σημειώσουμε αλά καρτ) δεν διευκολύνει καθόλου την εξεύρεση λύσης.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ν. 4557/2018 τα ΔΣ όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων υποχρεούνται να καταγράψουν σε ειδική πλατφόρμα με τίτλο «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων» τα ατομικά στοιχεία των προεδρείων τους. Η αρχική προθεσμία έληξε 1η Νοέμβρη και υπάρχει μια παράταση έως τη 29η Νοέμβρη. Μετά το πέρας και της ημερομηνίας αυτής επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 € το οποίο και θα διπλασιαστεί αν συνεχίζει το σωματείο να μην δηλώνει το προεδρείο του. Βέβαια εμείς θεωρούμε ότι ένας τέτοιος νόμος δεν πρέπει να εφαρμοστεί για τα σωματεία και ζητάμε την απόσυρσή του. Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι από τις εκλογές του Μαΐου το νέο ΔΣ δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα χρήματα του σωματείου που πληρώνουμε όλοι από τις συνδρομές μας και ως εκ τούτου αδυνατεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε υποχρέωση ή δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνάδελφοι,

μέσα στις νέες συνθήκες επέλασης του νεοφιλελευθερισμού, που απειλούν ευθέως το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης αλλά και τις εργασιακές μας σχέσεις, είναι ευθύνη όλων μας η ύπαρξη ενός ουσιαστικού, δυναμικού και αγωνιστικού σωματείου. 

Καλούμε τις αριστερές παρατάξεις, με αμοιβαίες υποχωρήσεις από αδιάλλακτες θέσεις, να συγκροτήσουμε το προεδρείο του σωματείου και να περάσουμε στην επαναδραστηριοποίηση του, στη κατεύθυνση των αγώνων για την δημόσια δωρεάν παιδεία και την εργασιακή μας αναβάθμιση.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου