× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Κύτελης ψήφισε ότι η Βάστρια είναι παράνομη»

Η επικεφαλής της «Πυξίδας» Εριφύλη Χιωτέλλη σχολιάζει στο «Ν» την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης ενάντια στη νέα δομή της Λέσβου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/2/2023

«Ο Κύτελης ψήφισε ότι η Βάστρια είναι παράνομη»

Τις παραφωνίες, τις αλλαγές πλεύσης, τα κακεντρεχή σχόλια και όλα τα κακώς κείμενα σχολίασε η Εριφύλη Χιωτέλλη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μυτιλήνης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, όπου ομόφωνα γνωμοδότησε κατά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή κλειστής ελεγχόμενης δομής στη Βάστρια Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνεδρίαση της Δευτέρας 30/1/23, θυμίζουμε ότι έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας 15 δημοτικών συμβούλων, διαφορετικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων να τεθεί επί τάπητος η μελέτη, και αφού η γνωμοδότηση ήταν απαραίτητη έως 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Επίσης ήταν σαφές σε όλους και όλες ότι η γνωμοδότηση δεν μπορεί να αναστείλει το έργο στη Βάστρια, το οποίο κατασκευάζεται ανεξάρτητα από τη μελέτη.

Τραγική ειρωνεία στην ομοφωνία κατά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ήταν ότι η απόφαση που ψηφίστηκε αναφέρει τα εξής: «Η Βάστρια απαιτούσε ΜΠΕ εξαρχής και ανεξάρτητα από την χωρητικότητάς της καθόσον δεν υφίστανται δίκτυα σύνδεσης και υποδομές σε αυτή, βρίσκεται εντός ΚΑΖ, εφάπτεται με περιοχή NATURA και μέρος των συνοδών έργων αυτής διέρχεται εντός της περιοχής Natura. Άρα η παρούσα ΜΠΕ εκτός από τεχνικά ανεπαρκής όπως τεκμηριώθηκε στο παρόν υπόμνημα, είναι και ετεροχρονισμένη. Επομένως η έγκριση της θα ήταν πράξη παράνομη.

Παράνομη είναι και η κατασκευή της δομής στη Βάστρια και η ακύρωση της εξυπηρετεί το έννομο συμφέρον των κατοίκων της Λέσβου και αναμένεται από το ΣΤΕ στο πλαίσιο της υφιστάμενης προσφυγής.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με άλλα λόγια η Δημοτική Αρχή Κύτελη και ο ίδιος ο Δήμαρχος που υποστήριζε σθεναρά το έργο της Βάστριας, ψήφισε τη Δευτέρα ότι η δομή είναι παράνομη. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Χιωτέλλη αναρωτιέται ποιες πρωτοβουλίες θα λάβει τώρα η ομάδα Κύτελη για να σταματήσει αυτή η «παρανομία» ενάντια στα «ψεύδη Μηταράκη».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια