× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θα στείλουμε τζιχαντιστές»

Απειλές Ερντογάν σε ΕΕ για τις κυρώσεις

Δημοσίευση 12/11/2019

«Θα στείλουμε τζιχαντιστές»
' χρόνος ανάγνωσης

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις που πραγματοποιεί στα ανοιχτά της Κύπρου ενδέχεται να επιφέρει αναστάτωση στις συνομιλίες με την Ένωση και προειδοποίησε πως η Τουρκία μπορεί να στείλει στην Ευρώπη συλληφθέντες μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μιλώντας στην Άγκυρα πριν από μια επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Ουάσινγκτον, ο Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον της απόφασης της ΕΕ και ισχυρίσθηκε πως η Τουρκία ενεργεί στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έι ΕΕ, μάθε το εξής: η Τουρκία δεν είναι απ' αυτές τις χώρες που ήξερες μέχρι τώρα. Είμαστε μια χώρα που κάθεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μαζί σου...», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Οι διαπραγματεύσεις αυτές μπορεί ξαφνικά να τελειώσουν».

«Δεν σας συμφέρει να δίνετε τελεσίγραφα στην Τουρκία αναφορικά με τις σχέσεις μας με την Κύπρο. Δεν τους δίνουμε πολλή σημασία και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας», δήλωσε ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε πως η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύρους, και πως μπορεί να τους ανοίξει την πόρτα προς την Ευρώπη.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θα συνεχίσει να στέλνει στις χώρες τους στην Ευρώπη ξένους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τους οποίους κρατεί.

«Μπορεί να το αντιμετωπίζετε με ελαφρότητα, όμως αυτές οι πόρτες (προς την Ευρώπη) θα ανοίξουν και αυτά τα μέλη του Νταές (Ισλαμικό Κράτος) θα σταλούν σε σας. Μην προσπαθείτε να απειλήσετε την Τουρκία αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Μήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ

Η μήνυση εστιάζει στα γεγονότα της μη παράδοσης βιντεοληπτικού υλικού από το μηχανοστάσιο της Θεσσαλονίκης και τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
ΕΛΛΑΔΑ

Σαν σήμερα Μηλένα και Ζωή μας έκαναν υπερήφανους

Ήταν 2 Αυγούστου του 2024 όταν οι δύο Ελληνίδες Κωπηλάτριες ανέβηκαν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτι κερδοσκόπων δείχνει ο πληθωρισμός

Τα στοιχεία της Eurostat για την εξέλιξη του πληθωρισμού στην Ελλάδα δείχνουν από που αντιλαμβάνεται κάθε κάτοικος της χώρας την διαρκή αύξηση των τιμών στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες
ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζονται «καμπάνες» για τις εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για να επιβάλει τις πρώτες διοικητικές ποινές
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με πολύωρη καθυστέρηση αναμένεται το «Θαλασσίτης» στη Μυτιλήνη

Το οχηματαγωγό της Αειναύτης Ν.Ε. πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι στο Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 8 Αυγούστου

Θα καταβληθούν 77,84 εκατ. ευρώ σε 94.759 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η «αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης» ως πυλώνας πολιτισμού και ανάπτυξης για τη Λήμνο

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε τον αποκατεστημένο αρχαιολογικό χώρο, αναδεικνύοντας τον ιστορικό και αναπτυξιακό ρόλο της Πολιόχνης, ενώ προχωρά και η δημιουργία του νέου Διαχρονικού Μουσείου Λήμνου στο Χριστοδουλίδειο Μέγαρο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πολιτιστικός Αύγουστος στη Λήμνο

Ένα νησί γεμάτο εκδηλώσεις, γιορτές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ και παραδοσιακές χοροεσπερίδες σε κάθε γωνιά του νησιού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επακούμβησε το «Διαγόρας» στο λιμάνι της Μύρινας

Μικρή ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

12 νέα πυροσβεστικά οχήματα στο Βόρειο Αιγαίο

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: Ομολόγησε η γυναίκα με το καροτσάκι, ατύχημα επικαλείται η μητέρα

Ομολόγησε η γυναίκα που μετέφερε σε καρότσι στο Παλαιό Φάληρο και το οποίο βρέθηκε νεκρό σε παραλία του Παλαιού Φαλήρου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.