× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση φορέων της Λέσβου με τον διευθυντή της ALPHA BANK

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς η συγκέντρωση κατά του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 6/11/2019

Συνάντηση φορέων της Λέσβου με τον διευθυντή της ALPHA BANK

Συνάντηση με τον διευθυντή της ALPHA BANK Mυτιλήνης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου εκπρόσωποι φορέων της Λέσβου για την υπόθεση του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του Γιάννη Παληού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας, ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Νίκος Μπουλμπούλης καθώς και ο Μπάμπης Ντινενής, Γραμματέας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν μεταξύ άλλων στον διευθυντή του υποκαταστήματος της ALPHA BANK ότι ο δανειολήπτης επιθυμεί να πληρώσει αλλά θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος διακανονισμός τους χρέους του προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή.

Επίσης ζήτησαν να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου προκειμένου να υπάρξει χρόνος για να γίνει η νέα διαπραγμάτευση.Από την μεριά του ο διευθυντής της Τράπεζας δεσμεύτηκε εντός της ημέρας να αποστείλει επιστολή στα Κεντρικά της ALPHA BANK ζητώντας τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των φορέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννης Παληος, από το 2012 αδυνατούσε να πληρώσει τις δόσεις δανείων που είχε πάρει μαζί με τον αδελφό του. Η πτώση του τζίρου της επιχείρησης στο τυπογραφείο που διατηρεί, ήρθε μοιραία, λόγω της κρίσης. Έτσι οδηγήθηκε στην αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεών του.

Η τότε Εμπορική Τράπεζα (σημερινή Alpha), απαίτησε την επιστροφή ολόκληρου του ποσού του δανείου, απειλώντας με κατασχέσεις. Τον Μάη του 2013 η τράπεζα εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή κατάσχεσης, η οποία κρίθηκε από το Πρωτοδικείου της Χίου ως καταχρηστική. Το Φλεβάρη του 2019, η Τράπεζα κοινοποίησε μέσω δικαστικού επιμελητή διαταγή πληρωμής για ποσό ύψους 399.000 ευρώ παρόλο που το αρχικό ποσό του δανείου ήταν 140.000 ευρώ. Ένα μήνα μετά του κοινοποιήθηκε κατάσχεση του σπιτιού (που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείου μαζί με τη σύζυγό του) και ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για 7 Νοέμβρη 2019.

Για την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 9 η ώρα το πρωί στην πλατεία Σαπφούς έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, Σωματεία και φορείς της Λέσβου όσο και της Χίου. Να σημειωθεί ότι και το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου με ομόφωνη απόφαση του έχει ταχθεί κατά της διενέργειας του πλειστηριασμού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής