× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

O Αρχηγός στο εδώλιο

Ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Δημοσίευση 6/11/2019

O Αρχηγός στο εδώλιο
' χρόνος ανάγνωσης

Ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Με την απολογία του ολοκληρώνεται η δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Μονοπωλεί το ενδιαφέρον η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου, αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, ενώπιον του Εφετείου Κακουργημάτων, ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχηγός είχε διαμηνύσει, μέσω των συνηγόρων του, ότι δεν επιθυμεί να καταθέσει με τη σειρά του καταλόγου και ζήτησε να απολογηθεί τελευταίος με το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημά του.

Εντός της αίθουσας ο κόσμος που έχει εισέλθει είναι περισσότερος από κάθε άλλη φορά στο Εφετείο, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι ισχυρά. Τα ΜΑΤ έχουν χωρίσει την αίθουσα στα δύο και ανάμεσα στις δύο «πλευρές» βρίσκονται παρατεταγμένοι όρθιοι αστυνομικοί.
Μιλάει για πολιτική σκευωρία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μπήκε στην αίθουσα λίγο μετά τις 10. Κατά την έναρξη της απολογίας του ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, διαβάζοντας από χαρτί, δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι πρόκειται για πολιτική σκευωρία και στόχευση εδώ και 25 χρόνια.

Στη συνέχεια επιδόθηκε σε μία κριτική… γενικώς και αορίστως για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα και σημείωσε ότι «η ηγεσία της δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να διορίζεται. Η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία συμπλέκονται».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, κάθεται στο εδώλιο πολιτικός αρχηγός για πράξεις οπαδού του κόμματος» υποστήριξε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με την κατηγορία περί διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ισχυρίστηκε «Εμείς είχαμε γραφεία, τηλέφωνα, κάναμε ανοιχτές εκδηλώσεις. Πώς είναι δυνατόν να κάνω εγκληματική οργάνωση με έναν που πουλούσε τυρόπιτες στο Περιστέρι».

«Στη διάρκεια της διαδικασίας είχαμε να αντιμετωπίσουμε συρραφή υποθέσεων που δε μας ήταν άγνωστες, ήταν στα χέρια των δικαστών, αλλά με μια μέθοδο ανάλογη της γνωστής θεωρίας του Φρανκενστάιν, συνενώθηκαν και έτσι φάνηκε ένα κοινό αδίκημα με κορυφαίο το έγκλημα στο Κερατσίνι, το οποίο καταδίκασα από την πρώτη στιγμή» είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος και συνέχισε κάνοντας αναφορά στη δολοφονία Τεμπονέρα: Μην ξεχνάμε και το ανάλογο περιστατικό με τη δολοφονία ενός καθηγητού στην Πάτρα, όπου φυλακίστηκε στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και όχι η ηγεσία του κόμματος.

Ο «Φίρερ» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή στις αρχές της ως… ομάδα ανθρώπων «που δεν είχαμε πολιτικές φιλοδοξίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Τάκη Μπαλτάκο και στο περίφημο βίντεο του Κασιδιάρη αναφέροντας ότι «τον γνώριζα από το 1973, όταν ήμασταν μαζί σε διάφορες οργανώσεις, στη συνέχεια είχα πολλές επαφές μαζί του, έτσι είχα το θάρρος κάποιων συνομιλιών. Μου τα είπε κι εμένα ο Μπαλτάκος (σσ.αυτα που έχουν βγει στο βίντεο Κασιδιάρη εννοεί). Μου προκαλεί εντύπωση που η δικαιοσύνη, αυτοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, δεν τον κάλεσαν να καταθέσει, ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να γίνει έρευνα. Αλλά πώς να κάνει κανείς έρευνα στον γγ των κυβερνήσεων Σαμαρά επί των ημερών Σαμαρά».

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Έξω από το Εφετείο είναι προγραμματισμένη μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση με δεκάδες οργανώσεις, κινήσεις, συνδικάτα, φορείς, συλλογικότητες και φοιτητικούς συλλόγους να έχουν απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πάνω από 9.400 έλεγχοι στα νησιά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ψηφιακά εργαλεία και στοχευμένες διασταυρώσεις στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής σε Βόρειο - Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά
Πάνω από 9.400 έλεγχοι στα νησιά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Λήμνου

Από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Παναθηναϊκού του νησιού
Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 6.00 το πρωί αναχωρεί το Super Star από την Καβάλα

Δείτε εδώ που διαμορφώνεται το πρόγραμμα δρομολογίων του πλοίου
Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 6.00 το πρωί αναχωρεί το Super Star από την Καβάλα
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βιολάντα με πέντε νεκρές εργαζόμενες

Εντοπίστηκε και η πέμπτη σορός στα ερείπια του εργοστασίου στα Τρίκαλα
Τραγωδία στη Βιολάντα με πέντε νεκρές εργαζόμενες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μάχη για αεροπορική σύνδεση Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης

Πίεση Μουτζούρη προς το Υπουργείο για ίση μεταχείριση των νησιών στις μεταφορές
Μάχη για αεροπορική σύνδεση Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τρίκαλα με 3 γυναίκες νεκρές μετά από φωτιά σε εργοστάσιο

Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό 2 ακόμη αγνοουμένων εργαζομένων
Τραγωδία στα Τρίκαλα με 3 γυναίκες νεκρές μετά από φωτιά σε εργοστάσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Σκότωσε τον πατέρα του 12 χρόνια μετά το φονικό της μάνας του

Σοκ προκαλεί στη Γλυφάδα η δολοφονία 80χρονου άνδρα από τον 46χρονο γιο του. Ο καθ' ομολογία δολοφόνος είχε καταδικαστεί για τον φόνο της μητέρας του το 2014
Σκότωσε τον πατέρα του 12 χρόνια μετά το φονικό της μάνας του
ΚΟΣΜΟΣ

Ράλι χωρίς προηγούμενο για χρυσό και ασήμι με τιμές κοντά σε νέα ρεκόρ

Οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στα πολύτιμα μέταλλα καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις και η νομισματική πολιτική ενισχύουν την ανασφάλεια στις αγορές
Ράλι χωρίς προηγούμενο για χρυσό και ασήμι με τιμές κοντά σε νέα ρεκόρ
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στη Μινεάπολη νέα δολοφονία πολίτη από ομοσπονδιακούς πράκτορες

Οργή κατά της κυβέρνησης Τραμπ, φόβοι για κλιμάκωση και κύμα αντιδράσεων μετά το αιματηρό περιστατικό
Σοκ στη Μινεάπολη νέα δολοφονία πολίτη από ομοσπονδιακούς πράκτορες
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Μουσικός Φεβρουάριος» στις Οινούσσες με τους Morning Glory

Συναυλία με ελεύθερη είσοδο την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο
«Μουσικός Φεβρουάριος» στις Οινούσσες με τους Morning Glory