× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Καλλιεργούν φόβο και ρατσισμό για να κρύψουν τις αιτίες»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μυτιλήνης για την «ιδιότυπη σύσκεψη» στη Θερμή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/11/2019

«Καλλιεργούν φόβο και ρατσισμό για να κρύψουν τις αιτίες»

Μια «ιδιότυπη σύσκεψη»  καταγγέλει πως έγινε η Λαϊκή Συσπείρωση στην περιοχή της Θερμής με θέμα την εκδίωξη δυο οικογενειών προσφύγων που στεγάστηκαν στο χωριό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει; «Δεν μπορούμε να δείρουμε το γάιδαρο, γι’ αυτό θα δείρουμε το σαμάρι. Αυτή ήταν λίγο πολύ η παραδοχή των «διοργανωτών» της ιδιότυπης «σύσκεψης» που συγκλήθηκε στη Λουτρόπολη Θερμής στις 2 Νοεμβρίου 2019 με τη συναίνεση της δημοτικής και της τοπικής αρχής, παρακάμπτοντας παντελώς τους εκλεγμένους συμβούλους του τοπικού συμβουλίου και που ευτυχώς δεν αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού.

Θέμα αυτής; «Να διώξουμε αυτούς που ήρθαν»…

Αυτοί που ποτέ δεν ξεσηκώθηκαν για τα λαϊκά προβλήματα, για τα αντιλαϊκά μέτρα, για το ξήλωμα του ασφαλιστικού, για την περικοπή συντάξεων, για το πετσόκομμα μισθών, για την ανεργία, για τη φτώχεια, για την υποβάθμιση των δομών υγείας και πρόνοιας, για την τιμή του λαδιού, αυτοί που μια ζωή μας καλούσαν να σκύψουμε το κεφάλι και να κάνουμε υπομονή, βρήκαν «βήμα» τώρα να διαμαρτυρηθούν για το μεταναστευτικό, το μόνο πρόβλημά τους ως φαίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφορμή; Η είδηση στέγασης δύο οικογενειών προσφύγων/μεταναστών στο χωριό,γιατί είναι βέβαιοι οι «διοργανωτές» ως σύγχρονοι προφήτες ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες θα δημιουργήσουν λέει προβλήματα, αλλά κυρίως γιατί δεν είναι σαν εμάς...

Τα έβαλαν με τους ιθύνοντες; Αστεία λέτε τώρα … Μα κουβέντα δεν είχαν να πουν φυσικά… Εξαντλήθηκαν κατά την προσφιλή τακτική τους σε κινδυνολογία και ρατσιστική ρητορεία, «εφηύραν» λύσεις από το μαύρο παρελθόν που θα σπείρουν το διχασμό και θα επιτείνουν το πρόβλημα.

Στην παρέμβαση - καταγγελία του εκλεγμένου με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικού συμβούλου της περιοχής και στην ερώτηση γιατί τα βάζετε με τους αδύναμους και δεν τα βάζετε με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η απάντηση ήταν αποκαλυπτική … μα με αυτούς δεν μπορούμε να τα βάλουμε!! Όποιος δεν μπορεί να δείρει το γάιδαρο, δέρνει το σαμάρι που λέει κι αυτός ο έρμος ο λαός μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά, ούτε να ρίξει νερό στο μύλο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Η καλλιέργεια του φόβου και του μίσους προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχει σκοπό την συγκάλυψη της κοινής αιτίας που δημιουργεί την ανεργία, την φτώχεια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την προσφυγιά, τη μετανάστευση και δεν είναι άλλη από το εκμεταλλευτικό σύστημα στο οποίο ζούμε.

Η ελληνική αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό δεν είναι άμοιροι ευθυνών ως προς την δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος, καθώς στα πλαίσια της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν σε 28 αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εκτός συνόρων.

Την κύρια ευθύνη για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα και για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες αυτοί ζουν έχουν τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της ΝΔ, με την αποδοχή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και το Δουβλίνο ΙΙ. Με την πολιτική τους δίνουν χώρο σε ακροδεξιές δυνάμεις και ρατσιστικά μορφώματα που εκμεταλλεύονται την αγωνία του λαού για το πρόβλημα, εκμεταλλεύονται τα υπαρκτά προβλήματα από τον εγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών στο νησί μας και βρίσκουν ευκαιρία να λαϊκίζουν και να δημαγωγούν, να δηλητηριάζουν την καρδιά και το μυαλό των κατοίκων με ρατσιστικές θέσεις και απόψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θέση μας είναι καθαρή και δεν χωράει παρερμηνείες.

Να κλείσει τώρα το «hotspot». Να μην κατασκευαστεί άλλο πουθενά στο νησί.Να εξασφαλιστεί η εργασία των σημερινών εργαζομένων στις προσφυγικές δομές, στους δήμους ή τις περιφέρειες του τόπου κατοικίας τους.

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις. Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.

Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όσο λίγο διάστημα θα βρίσκονται στο νησί μας οι πρόσφυγες και μετανάστες, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία ανάμειξη των ΜΚΟ.

Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι του νησιού, ιδιαίτερα της Μόριας και των γύρω χωριών, έχουν υποστεί ζημιές από την εξέλιξη του φαινομένου, από τον διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις, για την κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και του Δουβλίνο ΙΙ, που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας.

Καλούμε τους κατοίκους της Θερμής που στην πλειοψηφία τους στάθηκαν αλληλέγγυοι στους ανθρώπους αυτούς, να κλείσουν τα αυτιά τους στις άναρθρες ρατσιστικές κραυγές που στόχο έχουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το ζήτημα και να αποπροσανατολίσουν, να απομονώσουν τους εκφραστές τους, να εντοπίσουν τους πραγματικούς ενόχους των λαϊκών προβλημάτων, να μη χάσουν την ανθρωπιά τους και να δυναμώσουν της αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι