× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Υποψήφιος με Χριστόφα ο Νίκος Καρασάββας

Στην πενταετία της Δημοτικής Αρχής Γαληνού, στη λάσπη που έπεσε στο πρόσωπο του αείμνηστου δημάρχου, αλλά και στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Χριστόφα αναφέρθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/1/2023

Υποψήφιος με Χριστόφα ο Νίκος Καρασάββας

Στο έργο της Δημοτικής Αρχής του αείμνηστου Σπύρου Γαληνού και στη δύσκολη πενταετία από το 2015 έως το 2019 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου και περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Χριστόφα, Νίκος Καρασάββας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για την περίοδο της δημοτικής αρχής Γαληνού ο Νίκος Καρασάββας επισήμανε πως παρά το γεγονός ότι η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη και οι προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα ήταν καθημερινές και συνεχείς εντούτοις σημείωσε, το διάστημα αυτό έγινε σημαντικό έργο και αρκετά από αυτά που υλοποιούνται ή δεν υλοποιούνται σήμερα από τους δύο δήμους σχεδιάστηκαν και δημοπρατήθηκαν από το Δήμο Λέσβου.

Δεν παρέλειψε ο Νίκος Καρασάββας να αναφερθεί και στον πόλεμο που δέχθηκε ο αείμνηστος δήμαρχος από συγκεκριμένους κύκλους συμφερόντων, γεγονός το οποίο όπως λέει, καταρράκωσε ψυχολογικά το Σπύρο Γαληνό.

«Παρολ’ αυτά άντεξε έως το τέλος της θητείας του και ας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Στόχος του ήταν να παράγουμε έργο για το καλό του τόπου και να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία στις δύσκολες συνθήκες που περνούσε το νησί.  Όλοι μας παίρναμε κουράγιο από τη δύναμη του χαρακτήρα του και τον τρόπο σκέψης του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας ο Νίκος Καρασάββας τις εμπλοκές και την καθυστέρηση στο έργο του κολυμβητηρίου στα Θέρμα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αν η Δημοτική Αρχή Γαληνού έμενε στο Δήμο λίγες ημέρες ακόμη το έργο θα είχε δημοπρατηθεί.

«Ήμασταν έτοιμοι να δημοπρατήσουμε, όμως ένα μήνα πριν παραδόσουμε στη νέα δημοτική αρχή περιορίστηκαν οι ενέργειες που μπορούσαμε να κάνουμε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να περάσουμε 500.000 ευρώ σε έναν συγκεκριμένο κωδικό, να πάρουμε έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργο. Αν γινόταν αυτό, σήμερα η εξέλιξη θα ήταν εντελώς διαφορετική για το κολυμβητήριο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Καρασάββας αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Παναγιώτη Χριστόφα και στην πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του, για το Δήμο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν εντάχθηκα την πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Χριστόφα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δεν τον γνώριζα καλά, όμως τον εμπιστεύτηκα από ένστικτο. Σήμερα τον γνωρίζω καλά, τον έζησα στην πράξη, είδα τις δυνατότητες και τις ικανότητες του και ξέρω ότι είναι ένας νέος άνθρωπος ικανός, με όραμα για το Δήμο Μυτιλήνης και κυρίως με διάθεση και όρεξη να εργαστεί σκληρά.

Πιστεύω πολύ σε αυτόν και αποφάσισα να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Οι πολίτες φυσικά είναι εκείνοι που θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν τους υποψηφίους, όμως προσωπικά πιστεύω ότι η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Χριστόφα θα προσφέρει σημαντικά πράγματα στον τόπο μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ