× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Νέα Ροδόπη» η Λέσβος κατά τον Χαράλαμπο Αθανασίου

Δυσφημεί τη Λέσβο ο πρώην Υπουργός με «λαϊκίστικες ιδεοληπτικές υπεραπλουστεύσεις» που κατά τα άλλα καταδικάζει η Κυβέρνηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2019

«Νέα Ροδόπη» η Λέσβος κατά τον Χαράλαμπο Αθανασίου
' χρόνος ανάγνωσης

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση καλείται σε όλη την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την προεκλογική της ρητορεία και τη χρήση την ίδια περίοδο ψευδών ειδήσεων, ο κ. Αθανασίου, κυβερνητικός κατά τα άλλα βουλευτής μιλά για την προοπτική της μετατροπής του νησιού σε «νέα Ροδόπη». Υπονοώντας προφανώς ότι θα δημιουργηθεί στη Λέσβο μια ισχυρή εθνική (;) και εθνική μειονότητα.

Κι ενώ ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος αντιλαμβανόμενος το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, ιδεοληπτικές υπεραπλουστεύσεις και δηλητηριώδεις λαϊκισμούς» ο κ. Αθανασίου προβαίνει στις εμπρηστικές αυτές δηλώσεις που προκαλούν πανικό και δυσφημούν κάθε προοπτική για τον τόπο αναδεικνυόμενος σε επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο νησί. Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ΘΕΜΑ 104,6 και στο δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Αθανασίου μίλησε για την προοπτική της μετατροπής της Λέσβου σε «νέα Ροδόπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία της μαιευτικής κλινικής, ο μέσος όρος των γεννήσεων τα τρία τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί στους μουσουλμάνους έναντι των ελλήνων, εκτιμώντας ότι με αυτούς τους ρυθμούς σε 20 χρόνια το 30% θα είναι μουσουλμάνοι, όπου τα αιτήματα από την Τουρκία για τεμένη και αναγνώριση μειονότητας μπορεί να δημιουργήσουν κατά τον κ. Αθανασίου «μία νέα Ροδόπη»

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν άλλα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης που αναμετέδωσαν τη συνέντευξη, ο κ. Αθανασίου, περιγράφοντας το κλίμα αυτή τη στιγμή στη Λέσβο ο κ. Αθανασίου είπε «είναι πάρα πολύ άσχημο, η οικονομία έχει καταρρεύσει, οι tour operators ήδη άρχισαν να ακυρώνουν για την καινούρια σεζόν τις αφίξεις των τουριστών, υπάρχει μία μεγάλη οικονομική δυσπραγία σε όλους τους τομείς, ο κόσμος είναι απελπισμένος, από την άλλη πλευρά υπάρχει και μία ανησυχία γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες, αρκεί να σας πω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πρωινά στοιχεία γιατί τα παίρνω κάθε πρωί, καταγεγραμμένοι επισήμως είναι 16.815 σήμερα μόνο στη Λέσβο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στις 18.500 γιατί είναι πάρα πολλοί στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού, διάσπαρτοι σε διάφορα οικήματα και δεν έχουν καταγραφεί εκ των οποίων 14.681 είναι στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, ένα κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 3.500 κόσμο».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Διαμαρτυρία ενάντια στο 13ωρο στη Μυτιλήνη

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε αγώνα για την υπεράσπιση του 8ώρου και συμμετοχή στην απεργία της 1ης Οκτωβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επανεκκίνηση για το νηπιαγωγείο του Αγίου Ευστρατίου

Μετά από τριετή αναστολή επαναλειτουργεί με δύο νέες μαθήτριες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάθημα οδικής ασφάλειας από την πρώτη μέρα

Αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια σε μαθητές και γονείς τη μέρα του αγιασμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Μαρία Ευθυμίου στη Λέσβο

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδίκη τεσσάρων αστυνομικών για «απελευθέρωση κρατουμένου»

Η υπόθεση με τον Τούρκο κρατούμενο που πήδηξε στη θάλασσα από το πλοίο «Αριάδνη» έφερε στο εδώλιο τους συνοδούς του
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Καλλονή

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και προετοιμασία για την απεργία της 1ης Οκτώβρη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου