× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ήξεραν, αδιαφόρησαν και αδιαφορούν

Η Δημοτική Αρχή Κύτελη, δυο χρόνια τώρα έχει έγγραφα ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα στο κτήριο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και δεν έκανε τίποτα για να τα αντιμετωπίσει, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων και δημοτών

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 23/12/2022

Ήξεραν, αδιαφόρησαν και αδιαφορούν
' χρόνος ανάγνωσης

Από το βιβλίο υποδείξεων του τεχνικού ασφαλείας με την κοινοποίηση του εγγραφου στον ίδιο το Δήμαρχο. Αναφέρεται σε «κίνδυνο ηλεκτροπληξίας» στους εργαζομένους. Αντίδραση από τη δημοτική αρχή 2,5 χρόνια τώρα καμία

Τουλάχιστον δυο χρόνια τώρα, είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης του Στρατή Κύτελη, η κατάσταση του κτηρίου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου του λεγόμενο «νέο Δημαρχείο» στο οποίο στεγάζονται οι περισσότερες από τις υπηρεσίες του Δήμου και η ΔΕΥΑΛ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα το «Ν», στις 23 Οκτωβρίου του 2020, ο τεχνικός ασφαλείας του Δήμου Μυτιλήνης Στρατής Κοκκώνης είχε επιστήσει την προσοχή προσωπικά στο Δήμαρχο Στρατή Κύτελη και σε συναρμόδια όργανα του Δήμου για την ύπαρξη επικίνδυνης σιδηροκατασκευής στην ταράτσα του κτηρίου, απουσίας σε άλλα σημεία κάγκελων και ανάγκης ελέγχου της ταράτσας «αφού σε κάθε βροχόπτωση σχηματίζεται λίμνη με αποτέλεσμα το νερό να τη διαπερνάει και να εισέρχεται στα γραφεία που βρίσκονται από κάτω». Το συγκεκριμένο έγγραφο είχε έγγραφα επιδοθεί στη δημοτική αρχή στις 9.2.2021.

Την ίδια μέρα, δηλαδή πριν από δυο χρόνια (!) στη δημοτική αρχή είχε επίσης επιδοθεί έγγραφα, αναφορά των αναπληρωτών Προϊσταμένων της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας με την οποία αναφερόταν τόσο στις υποδείξεις του τεχνικού ασφαλείας όσο και στο άγνωστο μέχρι σήμερα στους πολίτες γεγονός της 8.1.2021. Τότε όπως αναφέρεται στην αναφορά αποκολλήθηκαν τμήματα κρηπίδας από το γραφείο του Αντιδημάρχου Κώστα Κουνέλλη που στεγάζεται στο δεύτερο όροφο ιδιοκτησίας του Δήμου Μυτιλήνης από την πλευρά του παρκινγκ «με αποτέλεσμα να διατρέξουν άμεσο κίνδυνο ατυχήματος διερχόμενοι συμπολίτες μας και πιθανή φθορά ξένης περιουσίας».     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο έγγραφο οι υπάλληλοι παρακαλούσαν «άμεσα να δρομολογηθεί η συντήρηση και αποκατάσταση των έντονων φθορών (κρηπιδώματα και γριπίδες έτοιμα για να αποκολληθούν, διάβρωση σε πολλά σημεία του κτηρίου, προβλήματα εισροής υδάτων από κουφώματα και την πλάκα κλπ, σημεία που έχει υποδείξει ο τεχνικός ασφαλείας) που υπάρχουν στο τμήμα του κτηρίου που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου μας».

Αναφορά στον ίδιο το Δήμαρχο και «με απόδειξη» επίδοση της από τους υπαλλήλους του Δήμου για την κατάσταση στην ταράτσα. Αντίδραση καμία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«...κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία οι υπάλληλοι»

Εκτός από τα παραπάνω έγγραφα, το «Ν» σήμερα αποκαλύπτει και το συνταρακτικό περιεχόμενο του βιβλίου υποδείξεων του τεχνικού ασφαλείας στις 16.6.2020 (!) ο οποίος έκρουε (σε ώτα μη ακουόντων) των κώδωνα του κινδύνου προς τη Δημοτική Αρχή του Στρατή Κύτελη. «Το κτήριο που στεγάζεται το κεντρικό κατάστημα του Δήμου Μυτιλήνης είναι σε κακή κατάσταση» αναφέρει. Και συνεχίζει: «όταν βρέχει μπαίνουν νερά από την οροφή και από τα παράθυρα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία οι υπάλληλοι, να βραχούν και να καταστραφούν εξοπλισμός, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα. Να προταθούν λύσεις από πολιτικό μηχανικό. Οι πυροσβεστήρες έχουν λήξει. Οι εργαζόμενοι του Δήμου πρέπει να δοκιμάσουν πως λειτουργούν πριν οδηγηθούν για αναγόμωση. «.

Το περιεχόμενο του βιβλίου υποδείξεων, στις 18.1.2021 κοινοποιήθηκε στον ίδιο το Δήμαρχο Στρατή Κύτελη και στελέχη της Δημοτικής Αρχής του. Μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Δεν δρομολόγησαν καν σε επίπεδο πρόχειρων κατασκευών και επισκευών την αποτροπή κινδύνου σε διερχόμενους και εργαζόμενους στο Δημαρχείο. Έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια εκατοντάδων ανθρώπων που καθημερινά εργάζονται εκεί ή επισκέπτονται το Δημοτικό κτήριο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Εγκαίνια στο πάρκο Αγίας Ειρήνης με συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οικογενειακό εργαστήρι με γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Ο Στράτος Πέτρου και η Ασημένια Μήλιου προσκαλούν σε γιορτινό εργαστήρι BakeiT
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τεχνική αξιολόγηση λιμένων και παράκτιας ζώνης στη Λέσβο

Αυτοψία από τον Δρ. Ι. Σιώρη σε Ντίπι, Παναγιούδα και Τσαμάκια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών