× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο δημοσκόπος του Μαξίμου και τα εικονικά τιμολόγια από εταιρεία χωματουργικών εργασιών

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕφΣυν, η Ιονία Τεχνική, που εξέδιδε εικονικά τιμολόγια για την Krikel, εμφανιζόταν να κάνει πολιτικές έρευνες για λογαριασμό της Marc

Δημοσίευση 20/12/2022

Ο δημοσκόπος του Μαξίμου και τα εικονικά τιμολόγια από εταιρεία χωματουργικών εργασιών
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών σύμφωνα το οποίο η εταιρεία Ιονία Τεχνική, που φέρεται να εξέδιδε εικονικά τιμολόγια για την Krikel, εταιρεία που έχει συνδεθεί με το παράνομο λογισμικό Predator, εξέδιδε εικονικά τιμολόγια και για την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc, που θεωρείται και η εταιρεία που κάνει δημοσκοπήσεις για το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, η Ιονία Τεχνική εξέδωσε προς την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc συνολικά 29 τιμολόγια και συγκεκριμένα το 2018 εξέδωσε 12 τιμολόγια, το 2019 εξέδωσε 9 τιμολόγια και το 2020 οκτώ τιμολόγια, συνολικού ύψους 239.194 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Τιμολόγια τα οποία αποτυπώνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις της Ιονίας Τεχνικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άκρως περίεργο είναι πως ενώ την περίπτωση της Krikel η Ιονία Τεχνική φέρεται να της εξέδιδε τιμολόγια για πώληση πανάκριβων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, στην περίπτωση της Marc, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα καθώς φέρεται να είχε αναλάβει τον ρόλο του δημοσκόπου. 

Από χωματουργικές εργασίες... δημοσκόποι

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η ΕφΣυν, «φαίνεται πως η Marc ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία να της διεξάγει σειρά ερευνών όπως π.χ για διάφορα εμπορικά προϊόντα και υπηρεσίες έως και πολιτικού περιεχομένου δημοσκοπήσεις πανελλαδικής μάλιστα εμβέλειας ενώ φαίνεται πως της έχει παράσχει έως και υπηρεσίες exit poll τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ερωτήματα είναι πολλά καθώς θα πρέπει να απαντηθεί πώς ακριβώς γίνεται μια εταιρεία με μηδενική παρουσία και με αντικείμενο χωματουργικές εργασίες να αναλαμβάνει δημοσκοπήσεις για λογαριασμό μιας γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων.

Εκτός από την εταιρία Ιονία Τεχνική η εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc, φέρεται να έχει σχέση και με μια άλλη εταιρεία την ΚΥΡΑ ΑΕ, η οποία έχει ελεγχθεί για φορολογικές παραβάσεις μεταξύ των οποίων και για έκδοση εικονικών τιμολογίων σε πελάτες της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία φέρεται να έχει εκδώσει δύο εικονικά τιμολόγια προς τη Marc. Το πρώτο είναι ύψους 68.880 ευρώ και προέρχεται από τη φορολογική  χρήση του 2014 και το δεύτερο είναι ύψους 6.150 ευρώ και προέρχεται από τη χρήση του 2016.

Η ΕφΣυν αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Marc, Θωμά Γεράκη, και του έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως αν γνωρίζει τις εταιρείες «Ιονία Τεχνική» και «ΚΥΡΑ Α.Ε.» κι αν η Marc είχε συναλλαγές μαζί τους. Επίσης, τι είδους συναλλαγές ήταν αυτές και τι υπηρεσίες παρείχαν οι εν λόγω εταιρείες και πως ακριβώς  πληρώθηκαν αυτές οι υπηρεσίες και αν υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «Ο κ. Γεράκης δεν απάντησε έγκαιρα στο μέιλ μας όπως του είχαμε ζητήσει».

[ΠΗΓΗ]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα

Συνελήφθη εργαζόμενος και κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου
Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά το νέο «Τουρισμός για Όλους» με αυξημένες επιδοτήσεις

Οι αιτήσεις ανοίγουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα υποβάλλονται αρχικά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ
Ξεκινά το νέο «Τουρισμός για Όλους» με αυξημένες επιδοτήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο

Πιέσεις στις διεθνείς τιμές από την προοπτική συμφωνίας για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ
Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων

Η κατάργηση του άρθρου 989 απλοποιεί τις διαδικασίες και επιταχύνει την είσπραξη οφειλών – Τι ισχύει για τις εκκρεμείς υποθέσεις
Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων
ΕΛΛΑΔΑ

Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά

Αγωνία για αγνοούμενο κτηνοτρόφο στη Βένιζα
Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού

Πολυμεσική περφόρμανς, εργαστήρια για παιδιά και δωρεάν ξεναγήσεις στο πρόγραμμα της DEO
Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη διαγραφή στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

Η Μαρία Καρυστιανού θέτει εκτός κινήματος τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Αυγερινό
Πρώτη διαγραφή στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επτά υδροφόρες και έξι ομάδες στην πυρκαγιά του Πλωμαρίου

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποτιμά τη συμβολή της στην επιχείρηση
Επτά υδροφόρες και έξι ομάδες στην πυρκαγιά του Πλωμαρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας αποχαιρετούν την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης Κωνσταντίνα Κουρκουραΐδου
Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Είχε διατελέσει βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας επί σειρά ετών
Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης