× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ιστοσελίδα ‑ εργαλείο τουριστικής προβολής από τη Δυτική Λέσβο

Η αντιδημαρχία Τουρισμού και το Νομικό Προσώπου Πολιτισμού - Αθλητισμού Τουρισμού με την καθοδήγηση της Αφροδίτης Βατή, δημιουργεί ιστοσελίδα με δυναμικό περιεχόμενο για την προβολή όλου του νησιού

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/12/2022

Ιστοσελίδα ‑ εργαλείο τουριστικής προβολής από τη Δυτική Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Μετά τη μίσθωση των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου, σειρά παίρνουν στο σχεδιασμό του Δήμου Δυτικής Λέσβου οι πηγές του Λισβορίου και της Εφταλούς οι οποίες παραμένουν κλειστές από το 2019.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή, η λειτουργία των ιαματικών πηγών αποτελεί στοίχημα για τη δημοτική αρχή από την ημέρα που ανέλαβε το Δήμο και ξεκίνησε αγώνας δρόμου για την πιστοποίηση του ιαματικού πόρου σε πρώτη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει να πάρουμε πιστοποίηση για τις πηγές του Πολιχνίτου και του Λισβορίου και είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η αναγνώριση και για την Εφταλού. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία του διαγωνισμού προκειμένου να αξιοποιηθούν Λισβόρι και Εφταλού».

Ειδικά για την περίπτωση της Εφταλούς η Αφροδίτη Βατή σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το οίκημα των λουτρών είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και το μόνο που ουσιαστικά μπορεί να γίνει είναι επισκευή του υφιστάμενου χώρου, ωστόσο πρόσθεσε ότι τα λουτρά την περίοδο που λειτουργούσαν, στις καλές τουριστικές εποχές, είχαν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες και όχι μόνο και μάλιστα η Αναπτυξιακή Εταιρεία που τα διαχειριζόταν είχε μεγάλα κέρδη από αυτή τη δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου στη σεζόν που ολοικληρώθηκε, σημείωσε ότι υπήρχε έντονη κινητικότητα σε όλο το δήμο και παρά το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε ως προορισμός να πιάσουμε τα νούμερα του 2019, εντούτοις ορισμένες επιχειρήσεις κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τζίρους της προ – κορονοϊού εποχής. «Νομίζω σημείωσε, ότι πλέον οι τουρίστες αναζητούν σύγχρονα και άνετα καταλύματα τα οποία παρέχουν όλες τις ανέσεις στον επισκέπτη. Είναι στη σωστή κατεύθυνση να στέλνουμε το μήνυμα προς τα έξω ότι η Λέσβος είναι ένας προορισμός με αυθεντική ταυτότητα και πολλές εναλλακτικές επιλογές, ωστόσο οι τουρίστες που έρχονται θα πρέπει να βρίσκουν και αξιοπρεπή καταλύματα για να μείνουν τα οποία να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εποχής και στο σύγχρονο τρόπο ζωής»

Η ίδια μιλώντας για το ρόλο της αυτοδιοίκησης στον Τουρισμό σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα εκ του νόμου να χρηματοδοτήσουν δράσεις τουριστικής προβολής και ότι αυτό έχει τη δυνατότητα να το κάνει μόνο η Περιφέρεια.

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δείχνει ότι εστιάζει κυρίως στην προβολή των νησιών μας στην ελληνική αγορά. Αυτό ωστόσο δεν αρκεί. Θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν η προβολή αυτή εστίαζε στις Ευρωπαϊκές αγορές που είναι ενεργές και κυρίως στις ομάδες που απευθυνόμαστε αλλά και σε άλλες νέες αγορές ή αγορές που είχαμε στο παρελθόν και τώρα έχουν σταματήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Αφροδίτη Βατή, στην προσπάθεια που γίνεται από την αντιδημαρχία Τουρισμού για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας για την προβολή συνολικά της Λέσβου, με υλικό που θα περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ο επισκέπτης του νησιού, ο κάτοικος και ο επαγγελματίας για τον τόπο μας.

«Είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες και συνεχίζεται με τη συνεργασία, φορέων, συλλόγων, ενεργών πολιτών, ανθρώπων της ιστορίας, της τέχνης και του Πολιτισμού, φωτογράφων, καλλιτεχνών κ.λπ, οι οποίοι ευχαρίστως μας έδωσαν πολύτιμο υλικό και πληροφορίες για τη Λέσβο, την παράδοση, τη φύση, την ιστορία της, τη γαστρονομία της και την πολιτιστική της ταυτότητα. Επιλέξαμε η σελίδα να περιλαμβάνει ολόκληρη τη Λέσβο και όχι μόνο τον Δήμος μας, γιατί το νησί είναι ενιαίος προορισμός, δεν έχει σύνορα ούτε χωρίσματα και ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει συνολική εικόνα».

Η σελίδα τουριστικής προβολής για τη Λέσβο θα είναι έτοιμη στις αρχές του καινούργιου χρόνου όπου θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίασή της».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

13 στους 14 πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο ΓΕΛ Αντισσας

Ποσοστό επιτυχίας 92,9% για το ακριτικό σχολείο της δυτικής Λέσβου – Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανοίγουν τα φτερά τους για σχολές σε ολόκληρη την Ελλάδα
13 στους 14 πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο ΓΕΛ Αντισσας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ανοιχτά της δυτικής Λέσβου

Στα 22 χιλιόμετρα από το Σίγρι εντοπίστηκε το επίκεντρο – Μόλις 5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος
Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ανοιχτά της δυτικής Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο επίκεντρο ΚΤΕΟ, συγκοινωνίες και έργα της Χίου

Τις θέσεις της για τα θέματα που συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσίασε η παράταξη «Νέα Δυναμική»
Στο επίκεντρο ΚΤΕΟ, συγκοινωνίες και έργα της Χίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερη Γιορτή Ούζου στη μαρίνα Πλωμαρίου

Μουσική, χορός και άρωμα παράδοσης στις 25 και 26 Ιουλίου – Μεγάλη καλεσμένη της δεύτερης βραδιάς η ρεμπέτισσα Μαριώ
Διήμερη Γιορτή Ούζου στη μαρίνα Πλωμαρίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψηφιακός «χάρτης» πυρκαγιών για τη Χίο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η νέα διαδικτυακή εφαρμογή Web GIS συγκεντρώνει στοιχεία τεσσάρων δεκαετιών, παρακολουθεί τις καιρικές συνθήκες και αποτυπώνει τον κίνδυνο για κτίρια και οικισμούς
Ψηφιακός «χάρτης» πυρκαγιών για τη Χίο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεινοθήρια, αλιγάτορες και σεκόιες «ζωντανεύουν» στο Σίγρι

Θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών διοργανώνει την Τρίτη 28 Ιουλίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Δεινοθήρια, αλιγάτορες και σεκόιες «ζωντανεύουν» στο Σίγρι
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερις νησιωτικές Περιφέρειες ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Ρόδο

Ο Κώστας Μουτζούρης και οι Περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας – Στο επίκεντρο η βιώσιμη ανάπτυξη και το μέλλον του νησιωτικού τουρισμού
Τέσσερις νησιωτικές Περιφέρειες ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Ρόδο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου»

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα κατήγγειλε τις fast track διαδικασίες της κυβέρνησης και τις συγκλίσεις των άλλων κομμάτων, ασκώντας κριτική στις προωθούμενες αλλαγές για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την ευθύνη υπουργών και την ηγεσία της Δικαιοσύνης
«Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Επάνω Σκάλα ξαναβρίσκει το ιστορικό της λιμάνι

Η κατεδάφιση των παλιών σφαγείων σηματοδοτεί την έναρξη μιας μεγάλης παρέμβασης για την ανάδειξη του παράκτιου μετώπου-Δήμος Μυτιλήνης και Υπουργείο Πολιτισμού ανοίγουν τον δρόμο για την αποκατάσταση του αρχαίου βόρειου λιμανιού την πρόσβασή του στο κοινό
Η Επάνω Σκάλα ξαναβρίσκει το ιστορικό της λιμάνι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το καρνάγιο της Επάνω Σκάλας και οι άνθρωποι που έδωσαν ζωή στα ξύλινα σκαριά

Ο καραβομαραγκός Μιχάλης Τριανταφύλλου αφηγείται στην κάμερα του «Ν» την πορεία ενός χώρου που γνώρισε στιγμές έντονης παραγωγικής δραστηριότητας
Το καρνάγιο της Επάνω Σκάλας και οι άνθρωποι που έδωσαν ζωή στα ξύλινα σκαριά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα προσπάθεια διάσωσης για το παλιό Κολυμβητήριο Μυτιλήνης

Ο Δήμος Μυτιλήνης διεκδικεί χρηματοδότηση 1,36 εκατ. ευρώ για τις μελέτες αποκατάστασης, επιχειρώντας να δώσει νέα ζωή σε ένα κτίριο που παραμένει εγκαταλελειμένο από το 2012
Νέα προσπάθεια διάσωσης για το παλιό Κολυμβητήριο Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αντωνέλλη: «Ζήτησαν την αποπομπή μου για να μου φορτώσουν όλη την κρατική ανεπάρκεια»

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απαντά στην κριτική για τη διαχείριση του αφθώδους πυρετού, καταγγέλλει κυβερνητικές καθυστερήσεις και ζητά κρατική χρηματοδότηση για την ανασύσταση των κοπαδιών της Λέσβου
Αντωνέλλη: «Ζήτησαν την αποπομπή μου για να μου φορτώσουν όλη την κρατική ανεπάρκεια»