× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Halloween στο 14ο νηπιαγωγείο

Πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες για τα παιδιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/11/2019

Halloween στο 14ο νηπιαγωγείο

Με αφορμή το Halloween υλοποιήθηκαν πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες στο 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης. Τα παιδιά με τις εκπαιδευτικούς έψαξαν στο internet και ενημερώθηκαν για την ιστορία της γιορτής που γίνεται στις 31 Οκτωβρίου, για το “trick and treat, για τις μεταμφιέσεις, για τις κολοκύθες.
Την Τρίτη στήθηκε στο σχολείο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Με τη βοήθεια της κυρίας Ελευθερίας Γκουλιούμη (γιαγιά του Στέργιου) η τεράστια κολοκύθα μετατράπηκε σε δύο πεντανόστιμες κολοκυθόπιτες. Τα παιδιά του σχολείου συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλη τη διάρκεια της παρασκευής της πίτας. Μέτρησαν τα υλικά και τα κατέγραψαν, βοήθησαν στο ανακάτεμα και άκουσαν προσεκτικά της συμβουλές της γιαγιάς. Η ώρα του διαλείμματος, αφού οι πίτες είχαν ψηθεί και κρυώσει, ήταν η ώρα της γευσιγνωσίας.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη σειρά είχαν οι κατασκευές. Τρομακτικές νυχτερίδες σε χαρτόνια, τρομακτικά τερατάκια σε ποτήρια που πέταγαν πον πον, τρομακτικές πολύχρωμες κολοκύθες. Και μέσα από τις κατασκευές ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά καινούργιες λέξεις, να μάθουν να αριθμούν αντικείμενα, να αποκτήσουν δεξιότητες λεπτής κινητικότητας και φυσικά πολύ παιχνίδι.
Η Παρασκευή έφτασε γρήγορα. Από το πρωί τα παιδιά έπαιζαν με τα παιχνίδια που είχαν κατασκευάσει τις προηγούμενες μέρες ώσπου ξαφνικά.. Μια τρομακτική μάγισσα χτύπησε την πόρτα του σχολείου και μπήκε μέσα.. και τι δουλειά έχει μια τρομακτική μάγισσα στο σχολείο; Ή μήπως δεν είναι και τόσο τρομακτική;
Τα παιδιά σταμάτησαν το παιχνίδι τους για να δουν τι συμβαίνει αλλά μετά το αρχικό ξάφνιασμα, ανακάλυψαν πως αυτή η μάγισσα δεν ήταν και τόσο τρομακτική και σίγουρα δεν ήταν καθόλου μα καθόλου κακή. Πήγε στο σχολείο φορτωμένη με καλούδια, λιχουδιές γλυκιές και αλμυρές αλλά και πειράγματα πολλά. Τα παιδιά για να αποκτήσουν όμως τις λιχουδιές που τους έφερε, έπρεπε να «αποδείξουν» τις γνώσεις τους. Στρώθηκαν λοιπόν στα τραπεζάκια τους για να μετρήσουν και ν’ αντιστοιχίσουν κολοκύθες και καπέλα, καραμέλες και γλυκά. Αφού έφαγαν αράχνες, ιστούς, νυχτερίδες και τερατάκια σε πατατάκια, μπισκότα και γλυκά χόρεψαν το Halloween Stomp με τη βοήθεια και τη συμμετοχή φυσικά της μάγισσας. Και η διασκέδαση δεν τέλειωσε εκεί. Η μάγισσα ζωγράφισε στα πρόσωπα των παιδιών τρομακτικές αράχνες και ιστούς, νυχτερίδες και τόσα άλλα σχέδια.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, Άννα Τσουκαλά, Ευστρατία Κοϊνάκη, Δέσποινα Μελισσινού, Ευαγγελία Μπουμπουρέκα, Παναγιώτα Πετρίδου ευχαριστούν την κυρία Μαρία Σουλακέλλη (μαμά της Σόνιας) που βοήθησε στην υλοποίηση της τόσο όμορφης και χαρούμενης αυτής δράσης για τα παιδιά και ντύθηκε για χάρη τους τρομακτική αλλά πολύ γλυκιά μάγισσα. Ευχαριστούν επίσης την κυρία Ελευθερία Γκουλιούμη που έφτιαξε τις ωραίες κολοκυθόπιτες που απόλαυσαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ