× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το καλάθι του νοικοκυριού δεν προσέφερε τίποτα στην τσέπη μας

«Επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης» χαρακτήρισε το καλάθι του νοικοκυριού το Ινστιτούτο Καταναλωτών

Δημοσίευση 4/12/2022

Το καλάθι του νοικοκυριού δεν προσέφερε τίποτα στην τσέπη μας
' χρόνος ανάγνωσης

Tον Άδωνι Γεωργιάδη και το καλάθι του νοικοκυριού αδειάζει το Ινστιτούτο Καταναλωτών, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης «δεν πρόσφερε τίποτα ιδιαίτερο στην τσέπη μας», σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΙΝΚΑ καταναλωτές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΝΚΑ, «ένας μήνας πέρασε από την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης και του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων με το καλάθι του νοικοκυριού, ως μέτρο που συγκράτησε τις τιμές των προϊόντων. Εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας λαμβάνουμε καθημερινά καταγγελίες και παράπονα πολιτών Καταναλωτών σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού πως δεν προσέφερε τίποτα το ιδιαίτερο στην τσέπη μας». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι «τα ίδια προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας συνεχίζουν στην πλειοψηφία τους να αποτελούν το καλάθι του νοικοκυριού».

«Αν είναι δυνατόν το 9% του πληθωρισμού να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της αγοράς όταν οι τιμές εκτός καλαθιού είναι στα ύψη» υπογραμμίζει στη συνέχεια της ανακοίνωσης και προσθέτει ότι «αν ο στόχος της κυβέρνησης και του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν δήθεν να μειώσουν τον πληθωρισμό μέσα από το καλάθι του νοικοκυριού θα πω πως πέτυχε στα χαρτιά αλλά όχι στην τσέπη και γνώμη του πολίτη καταναλωτή».

«Εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας θα συνεχίσουμε την ενημέρωση του κόσμου όπου μπορούμε και μας επιτρέπουν τα μεγάλα ΜΜΕ πως με αποδείξεις δεν έπεσαν οι τιμές των προϊόντων ούτε στο καλάθι ούτε στα καύσιμα ούτε καν στην ενέργεια» επισημαίνει περαιτέρω ο ΙΝΚΑ και τονίζει ότι «η μόνη λύση για την πτώση των τιμών στην αγορά είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και η μείωση του ΦΠΑ σε υπηρεσίες και όχι προϊόντα» και καταλήγει λέγοντας: «Γιατί κάθε ενεργειακό κόστος το πληρώνει ο πολίτης καταναλωτής μέσα από τις αυξήσεις τιμών στην αγορά». 

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά η τρίτη διαβροχή κατά του δάκου στη Λέσβο

Από τις 25 Αυγούστου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εντείνει τις προσπάθειες για την προστασία της ελαιοπαραγωγής
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Δεν παραλαμβάνουμε ημιτελή έργα» ξεκαθαρίζει ο Κώστας Μουτζούρης

Στόχος η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας και η ολοκλήρωση κρίσιμων έργων- Ποια «τρέχουν» είπε εφ' όλης της ύλης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από τον Μανταμάδο έως το Μόλυβο για βουτιές, εξερεύνηση, διάβασμα, μεζέδες και ύπνο

Βουνό… γιαλό πηγαίνουμε κι όλο ομορφιές γευόμαστε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή κρασιού στον Αγιο Δημήτριο Λήμνου

Την Δευτέρα 18 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 22 Αυγούστου

Θα καταβληθούν 53,68 εκατ. ευρώ σε 67.677 δικαιούχους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκάλα Ερεσού «εκτός δικτύου» στην καρδιά της τουριστικής σεζόν

Ο Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος ζητά άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο, Περιφέρεια, Εισαγγελία και παρόχους – 61 επιχειρήσεις συνυπογράφουν το αίτημα
ΕΛΛΑΔΑ

Τί ισχύει για τις κατασχέσεις μετά από ρύθμιση χρεών

Νέα δεδομένα δημιουργεί η εγκύκλιος που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αυγουστιάτικη ελαφρά ανάκαμψη στις τιμές του ελαιολάδου

Η ανακοίνωση των αποθεμάτων της Ισπανίας δίνει τον τόνο στην αγορά που κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΕΟΣ Σάμου: Πρόγραμμα παραλαβής σταφυλιών στο οινοποιείο Καρλοβάσου

Ο Συνεταιρισμός ζητά από τους παραγωγούς μέλη του να παραδίδουν σταφύλια με βαθμό γλυκύτητας άνω των 14,0 Be (μπομε) για την καλύτερη οινοποίηση των γλυκών οίνων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νησιώτης; Ναι. Δικαιούχος; Μόνο αν δεν πας μακριά!

Καταγγελία του Δημήτρη Μάντζαρη για μη χορήγηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Εξομαλύνεται η κατάσταση στα πρατήρια καυσίμων στη Λέσβο

Ξεκινά ο ανεφοδιασμός της αμόλυβδης