× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τη Δευτέρα το Εφετείο του δολοφόνου της Ερατώς

Κάλεσμα απευθύνουν φεμινιστικές κινήσεις έξω από το Δικαστήριο της Μυτιλήνης- Παρούσα θα είναι η μητέρα της

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/12/2022

Τη Δευτέρα το Εφετείο του δολοφόνου της Ερατώς
' χρόνος ανάγνωσης

Δικάζεται τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου το Εφετείο του δολοφόνου της Ερατώς, έπειτα από αναβολή τον περασμένο Μάρτιο.

Η υπόθεση που θα απασχολήσει κατ' έφεση το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου που εδρεύει στη Μυτιλήνη αφορά γυναικοκτόνο που που άφησε ορφανή την ίδια του την κόρη, δολοφονώντας την εν διαστάσει σύζυγό του στις 23 Μαϊου 2019 στο σπίτι της στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δολοφόνος της 24χρονης Ερατώς έχει κριθεί πρωτόδικα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ισόβια κάθειρξη και για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Από νωρίς το πρωί αναμένεται να παραβρίσκεται στο Δικαστήριο η μητέρα της Ερατώς, Ελένη Κρεμαστιώτη και ο πατέρας της Λευτέρης Μανωλακέλλης μαζί με τον αδερφό της, συγγενείς και φίλους της Ερατώς από την Αθήνα, το Λεωνίδειο και τους δικηγόρους Δημήτρη Κουζινόγλου και Χρήστο Ντιβανίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συγγενείς θα δώσουν για άλλη μια φορά αγώνα προκειμένου να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, αφού θα συναντήσουν για τρίτη φορά τον δολοφόνο του παιδιού τους, μετά τη Χίο όπου είχε εκδικαστεί το 2019 η γυναικοκτονία και τον περασμένο Μάρτιο όπου ο ίδιος ζήτησε αναβολή λόγω αλλαγλης συνηγόρου υπεράσπισης.

Θυμίζουμε ότι οι γονείς της Ερατώς έχουν αναλάβει από κοινού την επιμέλεια της εγγονής τους, σήμερα 5 ετών, την ίδια ώρα που είναι αναγκασμένοι να υποβάλλονται σε αυτή την τραυματική εμπειρία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά για να μετακινούνται στα δικαστήρια, αλλά και για τα δικαστικά έξοδα.

Ραντεβού έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, στις 9 το πρωί της Δευτέρας απευθύνουν κάλεσμα  αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι από φεμινιστικές κινήσεις, οι οποίες είχαν βρεθεί και τον περασμένο Μάρτιο με συνθήματα «Δεν είναι έγκλημα πάθους η γυναικοκτονία, το χέρι το οπλίζει η πατριαρχία», κρατώντας πανό «Δεν είναι όλες εδώ, λείπει η Ερατώ».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Λέσβου

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Λιγότερα τροχαία στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερα θανατηφόρα

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου