× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Από τις τερατολογίες και τα ψεύδη, αναμετριέστε με την πραγματικότητα``

Καταπέλτης ο Γιάννης Μπουρνούς προς τη ΝΔ για το προσφυγικό το οποίο "μετατρέπει η κυβέρνηση σε μεταναστευτικο χάνοντας το διαπραγματευτικο χαρτί της χώρας διεθνώς"

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/10/2019

«Από τις τερατολογίες και τα ψεύδη, αναμετριέστε με την πραγματικότητα``

Καταπέλτης η σημερινή τοποθέτηση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνούς από το βήμα της βουλής με θέμα το νομοσχέδιο για το προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Το πιο επικίνδυνο, φυσικά, γιατί πάντα οι ακροδεξιές εμμονές στρέφονται σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, είναι ότι μετατρέπετε το προσφυγικό πρόβλημα σε μεταναστευτικό και μάλιστα σε πρόβλημα διμερές Ελλάδας-Τουρκίας. Μα, αν το πρόβλημα είναι προσφυγικό, είναι πρόβλημα διεθνές και κυρίως, ευρωπαϊκό. Αν είναι μεταναστευτικό είναι πρόβλημα δικό μας. Αποποιείστε δηλαδή τις δυνατότητες που υπάρχουν για μοίρασμα της ευθύνης διαχείρισης με τα άλλα κράτη-μέλη και απέχετε από εκεί που γίνονται ζυμώσεις για να βρεθούν λύσεις και παίρνονται πρωτοβουλίες από χώρες που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μας" επεσήμανε αρχικά ο κ. Μπουρνούς.

Εισαγωγικά ανέφερε: "Όπως στο Μακεδονικό πολιτευτήκατε με όχημα την αισχρή πατριδοκαπηλία, έτσι και στο προσφυγικό καλλιεργήσατε μια αποτρόπαια ξενοφοβική υστερία, σπέρνοντας δηλητηριώδη fake news και τερατολογίες. Τώρα που ήρθε η ώρα να αναμετρηθείτε με την πραγματικότητα και με τα ψεύδη που διακινούσατε, αναδεικνύεται η κραυγαλέα ανετοιμότητά σας και οι ακροδεξιές ιδεοληψίες με τις οποίες προσεγγίζετε τα προβλήματα της χώρας."

Μιλώντας με στοιχεία σημείωσε: "Στις 7 Ιουλίου σας παραδώσαμε το ΚΥΤ Μόριας με 5681 άτομα. Με στοιχεία της 30ης Οκτωβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης υπάρχουν 16859 άνθρωποι, 14684 εκ των οποίων προσπαθούν να επιβιώσουν στο ΚΥΤ Μόριας. Τώρα δηλαδή έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των ατόμων στο ΚΥΤ Μόριας και ο κόσμος εκεί στήνει κατασκευές στο πόδι για να χωρέσει στα παρακείμενα οικόπεδα. Στην επονομαζόμενη «Ζούγκλα», όπως ονομαζόταν και ο εφιαλτικός καταυλισμός στο Καλαί της Γαλλίας, τον αυτοσχέδιο καταυλισμό που δημιουργήθηκε μετά τον Ιούλιο, όπου σήμερα διαβιούν περίπου 9000 άνθρωποι. Υποσχόσασταν στους νησιώτες ότι θα τους απαλλάξετε και οι νησιώτες βλέπουν τα πράγματα να χειροτερεύουν κάθε μέρα."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το Σχέδιο Νόμου υπογράμμισε: "Νομίζετε, δηλαδή, ότι θα αποτρέψετε τον ερχομό των προσφύγων και των μεταναστών αν τους κάνετε τη ζωή δύσκολη. Έχετε την αυταπάτη ότι άνθρωποι που διέρχονται ταλαιπωρίες, βάσανα και κινδύνους που στις ευρωπαϊκές κοινωνίες δυσκολευόμαστε και να φανταστούμε, θα τρομάξουν με τα κλειστά κέντρα κράτησης και την αυστηρή συμπεριφορά των αρχών υποδοχής ενός ευρωπαϊκού κράτους σαν το δικό μας. Το μόνο που κάνετε είναι να καταπατάτε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να προδίδετε τις αρχές και τις αξίες μιας πολιτισμένης κοινωνίας, για να εκδικηθείτε ανθρώπους που είναι ήδη εδώ. Θέλετε να δημιουργήσετε δεκάδες δομές κλειστών κέντρων κράτησης στα νησιά και στην ενδοχώρα, δηλαδή, πρακτικά, ιδρύετε νέες φυλακές για αλλοδαπούς σε όλη τη χώρα. Και εισάγετε προβλέψεις στο άρθρο 39 για να αυξήσετε όσο γίνεται τον πληθυσμό αυτών των κλειστών κέντρων, επιβάλλοντας κυρώσεις εντελώς δυσανάλογες με τα παραπτώματα της κακής συνεργασίας με τις αρχές, όταν ξέρετε ότι λόγω των δυσλειτουργιών του συστήματος, απαιτείτε από τους πρόσφυγες πράγματα ανθρωπίνως αδύνατα. Αντί να εργαστείτε να μειωθούν οι δυσλειτουργίες με πρόσληψη προσωπικού, καταστέλλετε αυτούς που υφίστανται τις δυσλειτουργίες και επινοείτε προσχήματα για να τους μετατρέπετε σε παραβάτες ή να τους πετάτε έξω από τη διαδικασία ασύλου".

Και κατέληξε μεταξύ άλλων: "Το Σχέδιο Νόμου διαπνέεται από τη λογική της καταστολής και βασίζεται στην αυταπάτη των μαζικών επιστροφών –νομίζετε ότι η Τουρκία θα τους δεχτεί πίσω κατά χιλιάδες; Μα εσείς σε 3 μήνες στείλατε πίσω ένα (1) άτομο, για το οποίο ναυλώσατε σκάφος με 12.500 ευρώ και συνοδεύτηκε από 40 άνδρες της Frontex! Εμείς στέλναμε περίπου 100 σε ένα τρίμηνο και ήταν πράγματι λίγοι, εσείς έναν! Τελικά, ο συνδυασμός της κατασταλτικής λογικής και της αυταπάτης περί επιστροφών θα έχει αποτέλεσμα τη διόγκωση του αριθμού κρατούμενων στα κλειστά κέντρα που θα είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας και θα ασφυκτιούν στις δομές που θα φτιάξετε. Καταγγέλλατε τη Μόρια, αλλά θα γεμίσετε τη χώρα με Μόριες."

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Στην εταιρεία «Ακτωρ» και το φράγμα Τσικνιά

Σε ένα μήνα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων