× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Συμπαράταξη Πολιτών συνεχίζει. Εγώ δεν είμαι απαραίτητος υποψήφιος»

Μετά τη δριμεία, αλλά γόνιμη κριτική προς την Περιφερειακή Αρχή ως προς τις απευθείας αναθέσεις, το ΤΕΒΑ, τον τουρισμό, ο Γιάννης Σπιλάνης μιλά και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/11/2022

«Η Συμπαράταξη Πολιτών συνεχίζει. Εγώ δεν είμαι απαραίτητος υποψήφιος»

Με δεκάδες παρεμβάσεις, τοποθετήσεις ανακοινώσεις και προτάσεις στη θητεία του ως επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο καθηγητής, Γιάννης Σπιλάνης, περιφερειακός σύμβουλος ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» ότι η παράταξή του θα συνεχίσει και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ότι ο ίδιος δεν είναι απαραίτητο να είναι υποψήφιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όραμά του ήταν να γίνουν πράξη όσα ακαδημαϊκά μελετά εδώ και χρόνια. Θεωρεί όμως ότι τη σκυτάλη πρέπει να παίρνουν οι νεότεροι και εκείνος να συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί στην παραγωγή έργου. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν τα πράγματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τη Συμπαράταξη Πολιτών να έχει να επιλέξει επικεφαλής.

Γόνιμη πάντως χαρακτήρισε τη διαρκή κριτική που ασκεί η παράταξή του εδώ και χρόνια, με γνώμονα το τι θα έκανε η ίδια η Συμπαράταξη Πολιτών αν κυβερνούσε το Βόρειο Αιγαίο και όχι προβαίνοντας σε στείρα αντιπαράθεση. Στην περιφερειακή Αρχή αποδίδει τις απευθείας αναθέσεις, τις κινήσεις εντυπωσιασμού που φέρνουν... πατάτες και 60.000 ευρώ, χάνοντας ένα εκατομμύριο ευρώ για το ΤΕΒΑ των νησιών.

Αναφέρθηκε επίσης ο Γιάννης Σπιλάνης στην αγροδιατροφική σύμπραξη, σε εξαγγελίες Μουτζούρη που δεν έγιναν ποτέ, όπως το συμβούλιο νέων, η Νότια Παράκαμψη στη Μυτιλήνη στους δρόμους Αμπελικού- Σταυρού, Καλλονής- Πέτρας και σε ανάλογα έργα στην Ικαρία και τη Χίο. Τόνισε ότι ο περιφερειάρχης δεν θα έπρεπε να αρκείται στη φωτογράφησή του κατά την περιοδεία του στα χωριά, αλλά στην ουσιαστική στήριξη των νησιωτών ακούγοντας τα προβλήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή