× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Περιφερειακή Αρχή των απευθείας αναθέσεων και των εξυπηρετήσεων»

Σκληρή κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη, ασκεί ο περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου Στρατής Κυρατζής. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τον Σταμάτη Μαλέλη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 15/11/2022

«Η Περιφερειακή Αρχή των απευθείας αναθέσεων και των εξυπηρετήσεων»
' χρόνος ανάγνωσης

Ως μια χαμένη τετραετία για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου χαρακτήρισε την τετραετία που ολοκληρώνεται ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Καλογήρου και γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Στρατής Κυρατζής, σχολιάζοντας όσα γίνονται στην Περιφέρεια από την περιφερειακή αρχή Μουτζούρη.

Όπως σημείωσε ο κ. Κυρατζής  η Περιφερειακή Αρχή εδώ και 3 χρόνια που είναι στο τιμόνι του Βορείου Αιγαίου, δεν έχει σχεδιάσει και πραγματοποιήσει ούτε ένα δικό της νέο έργο παρά μόνο συνέχισε τα έργα της περιφερειακής αρχής Καλογήρου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σημαία της συγκεκριμένης περιφερειακής αρχής είναι ο λαϊκισμός, οι απευθείας αναθέσεις και η εξυπηρέτηση των δικών της ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισημαίνοντας   χαρακτηριστικά παραδείγματα απευθείας αναθέσεων ο Στρατής Κυρατζής αναφέρθηκε στην περίπτωση απευθείας ανάθεσης σε εργολάβους σε τέσσερες περιπτώσεις από 20.000 ευρώ η κάθε μία για τον καθαρισμό χαντακιών και ρεμάτων.

«Τα τέσσερα αυτά εικοσάρικα ήρθαν στην Οικονομική Επιτροπή προς έγκριση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε για το σκοπό αυτό έτοιμη εγκεκριμένη μελέτη από την υπηρεσία. Τελικά δεν έγινε απολύτως τίποτα, τα έργα δεν προχώρησαν  και 5 μήνες μετά δημοπρατήθηκε η μελέτη και πήρε τεράστια έκπτωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, η παράταξη Μουτζούρη και ο ίδιος προσωπικά έχει ως κυρίαρχο στόχο την εξυπηρέτηση των δικών του ανθρώπων με όποιο τρόπο μπορεί.  Ο κ. Κυρατζής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στον προϋπολογισμό του 2022, έφτασαν το 1.500.000 ευρώ οι αντιμισθίες των αιρετών και των Ειδικών Συμβούλων τη στιγμή που η Περιφερειακή Αρχή Καλογήρου ξόδευε για τον ίδιο σκοπό τα μισά χρήματα. «Έχουν αυξηθεί οι θέσεις των αιρετών, είπε, ενώ παίρνουν πολύ κόσμο που δεν χρειάζεται».

Σχολιάζοντας ο Στρατής Κυρατζής τα διάφορα προεκλογικά σενάρια που κυκλοφορούν για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση η  Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει τον Κώστα Μουτζούρη και πρόσθεσε πως και ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου που τον είχε στηρίξει στις προηγούμενες εκλογές θα πρέπει αυτή τη φορά να ενεργήσει και να σκεφθεί με βάση την πρόοδο των νησιών μας και τίποτε άλλο.

Από εκεί και πέρα ο ίδιος δεν έκρυψε τη συμπάθειά του στον έτερο υποψήφιο για την Περιφέρεια Σταμάτη Μαλέλη τον οποίον όπως είπε γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια αφού κατάγονται από την ίδια περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι νωρίς ακόμη για τη Νέα Δημοκρατία να ανακοινώσει κάποιον υποψήφιο αφού θα προηγηθούν οι Εθνικές εκλογές από το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθούν πολλά».

Ο ίδιος σημείωσε θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την παράταξη εκείνη που θα κρίνει ότι μπορεί να προσφέρει στα νησιά μας χωρίς όπως είπε απαραίτητα να ανήκει στη Νέα Δημοκρατία.

Χωρίς να το δηλώσει ξεκάθαρα πάντως ο Στρατής Κυρατζής άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στο πλευρό του Σταμάτη Μαλέλη τον οποίον δεν είναι καθόλου απίθανο να στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία κάτω από ορισμένες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση ο κ.  Κυρατζής ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για το Δήμο Δυτικής Λέσβου ενώ τόνισε ότι θεωρεί τον Ταξιάρχη Βέρρο ικανό δήμαρχο αφού όπως είπε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έστησε από το μηδέν ένα αυτοδιοικητικό οικοδόμημα.   

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη

Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Μυτιλήνης και οι συμβάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια
Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για  σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνιες που ο χώρος δεν θα λειτουργήσει
Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Η εκπομπή «Πάτα μια πεταλιά, μια εκπομπή για τους ευάλωτους του δρόμου και όχι μόνο» ανοίγει τη συζήτηση για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη
Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Ερώτηση Χαρίτση και βουλευτών της Νέας Αριστεράς για τη στήριξη μικρών τοπικών επιχειρήσεων και την απορρόφηση των πόρων έως το 2027
Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής

Σφοδρή καταγγελία του ιστορικού στελέχους του κόμματος Σταύρου Πολίτη για αδιαφάνεια, παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς στη διαδικασία εκλογής συνέδρων
Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής