× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προβολή του γεωπάρκου Λέσβου ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Βαρσοβία την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/10/2019

Προβολή του γεωπάρκου Λέσβου ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός
' χρόνος ανάγνωσης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχει στην εκδήλωση «Ελληνικός Εναλλακτικός Τουρισμός στη Βαρσοβία 2019» που θα πραγματοποιηθεί στoν πολυχώρο Forteca Kregliccy στη Βαρσοβία την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019.

Η εκδήλωση οργανώνεται από την TourismToday M. E.Π.Ε. σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνο-Πολωνικού Εμπορίου και Επενδύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος της συμμετοχής του Μουσείου είναι η προβολή στη μεγάλη αυτή εκδήλωση για τον εναλλακτικό τουρισμό του Γεωπάρκου Λέσβου, του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του καθώς και των δυνατοτήτων που προσφέρονται για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων στη φύση.

Η επιλογή της πολωνικής αγοράς γίνεται με γνώμονα, τόσο της ιδιαίτερης δυναμικής της ίδιας της χώρας, το ενδιαφέρον αυτής για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, όσο και της επιθυμίας σημαντικού αριθμού ελληνικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν στην αγορά αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον η πολωνική αγορά βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρεται πως το 2018 οι αφίξεις των Πολωνών τουριστών στην Ελλάδα ανήλθαν σε 1.049.555, σημειώνοντας αύξηση 40% σε σχέση με τις αντίστοιχες αφίξεις το 2017. Μάλιστα, οι Πολωνοί τουρίστες είναι γνωστό πως είναι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και ταξιδεύουν όλο το χρόνο, με το μέσο ετήσιο εισόδημά τους να ξεπερνά το αντίστοιχο των Ελλήνων.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί υψηλός αριθμός Πολωνών Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators, καθώς και Πολωνών Επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα της χώρας μας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης η περιοχή του Ψηλορείτη, η περιοχή του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού, η περιοχή του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου και η περιοχή της Σητείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Στην εκδήλωση «Ελληνικός Εναλλακτικός Τουρισμός στη Βαρσοβία 2019», θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις προβολής: 

  • Β2Β συναντήσεις των Ελληνικών Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO με εξειδικευμένους πράκτορες της πολωνικής αγοράς. Την οργάνωση των συναντήσεων έχει επιμεληθεί πολωνική εταιρία PR, η οποία έχει πραγματοποιήσει την πρόσκληση των πρακτόρων και των τοπικών media ενώ, επίσης, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα των επιχειρηματικών συναντήσεων. 
  • Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε ειδικές οθόνες θα προβάλλονται εικόνες από τη Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος ενώ παράλληλα θα γίνει διανομή έντυπου υλικού.
  • Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους εκπροσώπους του ΕΟΤ, του τιμώμενου ελληνικού προορισμού και των συμμετεχουσών περιφερειών.

Στόχος είναι η πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση «Ελληνικός Εναλλακτικός Τουρισμός στη Βαρσοβία 2019» να αποτελέσει θεσμό λόγω της διασφαλισμένης αποτελεσματικότητάς της, συμβάλλοντας στη δυναμική προβολή της Λέσβοu ως Εναλλακτικού Τουριστικού Προορισμού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Λέσβου

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Λιγότερα τροχαία στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερα θανατηφόρα

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου