× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ολοκαίνουργια βιβλία για λιλιπούτιους αναγνώστες!

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 12/11/2022

Ολοκαίνουργια βιβλία για λιλιπούτιους αναγνώστες!

Το ότι αγαπώ ιδιαίτερα το παιδικό βιβλίο είναι γνωστό, μιας και μια ζωή είμαι κοντά στα παιδιά, με όλες μου τις ιδιότητες! Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η πλάστιγγα στις προτάσεις βιβλίων μου γέρνει ολοφάνερα προς το παιδικό βιβλίο. Ενθουσιάζομαι τουλάχιστον όσο και τα παιδιά όταν ανακαλύπτω ότι το βιβλίο που κρατώ στα χέρια μου είναι ιδιαίτερο, οπότε έχει και μια θέση στην στήλη των βιβλιοπροτάσεων μου και στα σπίτια σας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα γράφω για έναν εκδοτικό οίκο που φέτος αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να προσθέσει στην δράση του το παιδικό βιβλίο, για να δώσει την ευκαιρία σε συγγραφείς και αναγνώστες να μοιραστούν την έγνοια τους για την τρυφερή, όσο και κομβική παιδική ηλικία. Αναφέρομαι στις εκδόσεις Συμμετρία, που πρόσφατα εξέδωσε με επιμέλεια τα παρακάτω βιβλία, και ετοιμάζει άλλα τόσα! Θα σας γνωρίσω αυτά που έχω διαβάσει και με εξέπληξαν ευχάριστα! Δεν έχω λόγο να κρύψω την χαρά μου για το γεγονός ότι, από τις συγκεκριμένες εκδόσεις αγκαλιάστηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο μου Οικογενειακό Άλμπουμ Αγάπης, που όπως φαίνεται, πέρα από μένα και τις εκδόσεις, έχει αγαπηθεί από γονείς και παιδιά!
Τα παιδικά βιβλία με την σειρά που εκδόθηκαν αυτή τη χρονιά είναι:

  • Ο Αλκίνοος και η Χελώνα της Έλενας Πίνη.
  • Ο Αρκούδος με την πολύχρωμη ουρά της Αντελίνας Παπαδοπούλου.
  • Σώμα, Χέρια Καθαρά της Ειρήνης Αθανασίου.
  • Οικογενειακό Άλμπουμ Αγάπης της Αθανασίας Δαφιώτη.
  • Ομάδα δεν τα παρατώ της Ιωάννας Βάλβη.
  • Τι θα φάμε μαμά; Της Μαρίνας Ζαφείρη.
  • Η Κυρία Μπλα Μπλα Μπλα της Μαρίνας Φραγκεσκίδου.
  • Κι έρχεται το Χριστουγεννιάτικο ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΑΝΣΕΡ; Της Βασιλικής Μουργελά.


Το παιδικό βιβλίο της Ειρήνης Αθανασίου, «Σώμα, χέρια καθαρά» αποτελεί μια νέα, διασκεδαστική πρόταση για την καθημερινή ρουτίνα καθαριότητας των μικρών παιδιών. Γραμμένο με απλό τρόπο, με σύμμαχο τον έμμετρο στίχο που τόσο αρέσει στα παιδιά και σε εικονογράφηση τύπου‘’Vintage’’, της Ευτυχίας Στυλιανέα, το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια γονιών και εκπαιδευτικών. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμμετρία.(2+).Περιγραφή από το οπισθόφυλλο: Η σωματική υγιεινή και η καθημερινή ρουτίνα είναι κάτι που κατακτάται σιγά σιγά με συχνή και καθημερινή επανάληψη από πολύ μικρή ηλικία, το βιβλίο αυτό θα προσθέσει ένα λιθαράκι για να το κάνει πιο εύκολο. Χρησιμοποιώντας χαρούμενο έμμετρο στίχο θα βοηθήσει τα παιδιά μας να τούς γίνει η καθαριότητα και το πλύσιμο των χεριών ρουτίνα κάνοντάς το να μοιάζει παιχνίδι! Το βιβλίο διαθέτει σκληρό εξώφυλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το πρώτο «Οικογενειακό άλμπουμ αγάπης» για μικρά παιδιά είναι γεγονός! Το τρίτο βιβλίο της συγγραφέως Αθανασίας Δαφιώτη. Σε εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμμετρία. Μια ευκαιρία για όλα τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν όλα τα μέλη της οικογένειας, πυρηνικής και διευρυμένης, αλλά και να διαβάσουν τις πρώτες τους λέξεις.

Οι ερωτήσεις που υπάρχουν κινούν την περιέργεια των παιδιών και τα παροτρύνουν να απαντήσουν αλλά και να αναγνωρίσουν τα μέλη μιας οικογένειας. Της δικής τους οικογένειας. Στο τέλος του βιβλίου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν τους ήρωες του βιβλίου και τα μέλη της δικής τους οικογένειας. Το βιβλίο «Οικογενειακό άλμπουμ αγάπης» θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Για παιδιά από ενός έτους (1-10).

«Το βιβλίο αυτό είναι μια πρώτη μύηση του μικρού παιδιού στον κόσμο των βιβλίων. […] Με μεγάλη υπευθυνότητα και γνώση για τα χαρακτηριστικά της σκέψης αυτής της ηλικίας η συγγραφέας απευθύνεται σε πολύ μικρούς αναγνώστες και σίγουρα τους κερδίζει. Απολαύστε το!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας

Περιγραφή από το οπισθόφυλλο: Ας μάθουμε τις λέξεις γνωρίζοντας τα μέλη της οικογένειας, τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής του παιδιού, που του δίνουν χαρά και ασφάλεια συναισθηματική: Τη μαμά, τον μπαμπά, τη γιαγιά, τον παππού, τις θείες και τους θείους, τους νονούς, τα αδέρφια και τα ξαδέρφια, μα και τα κατοικίδια μας! Το πρώτο οικογενειακό άλμπουμ για παιδιά προσχολικής ηλικίας, εικονογραφημένο με πολλές σελίδες για να βάλει τα δικά του αγαπημένα πρόσωπα. Ένα βιβλίο-λεύκωμα, με τις πρώτες ζωγραφιές και αναμνήσεις του μικρού παιδιού έτσι ώστε να συλλέξει και να διαμορφώσει το δικό του, οικογενειακό άλμπουμ αγάπης!


Το νέο βιβλίο της Ιωάννας Βάλβη με τίτλο «Ομάδα δεν τα παρατώ» μας μιλά για την αξία της φιλίας, την ανταμοιβή της προσπάθειας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Η ταιριαστή εικονογράφηση είναι της Ευτυχίας Στυλιανέα. Μου αρέσει το σύνθημα, το ομότιτλο του βιβλίου και το μήνυμα! Καθώς και όλες οι δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο τέλος του βιβλίου. Προτείνεται για παιδιά από 3 ετών.
Περιγραφή από το οπισθόφυλλο: Πόσες φορές έχεις κερδίσει σε παιχνίδια και αγώνες; Μία φορά; Σίγουρα, θα τα καταφέρεις πάλι αν επιμείνεις... Πολλές φορές; Τότε, ανυπομονούμε να μάθουμε το μυστικό σου! Καμία φορά; Σκέφτηκες να ζητήσεις τη βοήθεια των φίλων σου; Αυτό θα κάνει και ο Σίφουνας, που πρωταγωνιστεί στο παραμύθι μας. Θα πεισμώσει, θα βελτιωθεί και θα συνεχίσει να αγωνίζεται, με την καλύτερη ομάδα στο πλευρό του! Μήπως τελικά η νίκη είναι... ομαδική υπόθεση; Το βιβλίο περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το νέο βιβλίο της Μαρίνας Φραγκεσκίδου με τίτλο «Η κυρία Μπλα Μπλα Μπλα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμμετρία, σε εικονογράφηση της Λίλια Γκούνη - Σοφικίτη. Ένα βιβλίο καθρέφτης της ζωής, που έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως στη σιωπή βλέπεις καλύτερα τη ζωή. Σ’ έναν κόσμο γεμάτο λόγια, υποσχέσεις, κουτσομπολιό και σκόρπιες λέξεις, χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η σιωπή. Η ιστορία της κυρίας Μπλα Μπλα Μπλα μας υπενθυμίζει πως είναι πια αναγκαίο να χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις αισθήσεις για να δούμε, να ακούσουμε, να μυρίσουμε και να νιώσουμε τους ανθρώπους γύρω μας. Μήπως έτσι καταφέρουμε και προσφέρουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας. Γιατί μία είναι η αλήθεια, πως στη σιωπή βλέπεις καλύτερα τη ζωή!
Κάθε αναγνώστης μπορεί να δώσει την δική του ερμηνεία και προέκταση. Διάβασα πολλές φορές το βιβλίο για να φτάσω να δώσω την δική μου.

Ας αφουγκραστούμε τους άλλους γύρω μας. Με λίγη αλληλεγγύη ο κάθε ένας μας, μπορεί να καταφέρει να διώξει την λύπη των συνανθρώπων του, έστω και «πίσω μια σπιθαμή».

Η προσφορά κάνει καλό και στον αποδέκτη αλλά και σε αυτόν που προσφέρει, δίνει χρώμα φωτεινό και άλλο νόημα στη ζωή μας! Όσο για την σιωπή, είναι αναγκαία, όσο και η παύση στο θέατρο! Όπως η γαλήνη μετά την τρικυμία! Μάλιστα πολλές φορές καταδεικνύει περισσότερα απ’ ότι ο λόγος! Ναι! Στη σιωπή αφουγκράζεσαι καλύτερα, καθαρότερα!

Περιγραφή από το οπισθόφυλλο: Η κυρία Μπλα Μπλα Μπλα ήταν όλο μπλα μπλα μπλα... Ποτέ μπλομπλό, ποτέ μπλιμπλί, παρά μονάχα μπλα και μπλα. Τί θα συμβεί όταν χάσει τη φωνή της; Ο πραγματικός κόσμος θα ξεδιπλωθεί μπροστά της και θα μάθει πια καλά πως στη σιωπή βλέπεις καλύτερα τη ζωή.


Κλείνω τις σημερινές βιβλιοπροτάσεις μου, με κάτι διαφορετικό. Με «30 λαχταριστές μαμαδίστικες συνταγές», με το ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΑΜΑ; Της Μαρίνας Ζαφείρη, από τις εκδόσεις Συμμετρία. Είναι το πρώτο της βιβλίο και έρχεται για να δώσει απάντηση στο αιώνιο ερώτημα των παιδιών: «Τι θα φάμε, μαμά;» και εμπεριέχει όλα όσα θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Φαγητά, σνακ και γλυκές απολαύσεις. Εύκολες συνταγές που θα σας λύσουν τα χέρια, φτιαγμένες με αγνά υλικά, μεράκι και περίσσια χαρά κι αγάπη. Συνταγές εμπνευσμένες από τις γιαγιάδες και τις μητέρες μας, προσαρμοσμένες στις σημερινές ανάγκες μιας οικογένειας.
Μου αρέσει η ποιότητα του, το όλο στήσιμό του, ο τρόπος που είναι γραμμένο, οι επεξηγήσεις, το ότι, μας έχει από δίπλα σε κάθε συνταγή τις θερμίδες! ( Αχ! Αυτές οι θερμίδες…). Αν θα μπορούσα να άλλαζα κάτι, θα ήθελα να έβρισκα όλα τα γλυκά μαζί, και θα ήθελα λίγες συνταγές ακόμα! Ίσως μας φιλάει κάποιες για το επόμενο βιβλίο της!

Η Μαρίνα Ζαφείρη είναι ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο των social media και γνωστή στο ευρύ κοινό ως Faganoula (www.faganoula.gr).

Περιγραφή από το οπισθόφυλλο: Αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Για σένα που εργάζεσαι, για σένα που τρέχεις να τα προλάβεις όλα, για σένα που θέλεις να προσφέρεις όλη σου την αγάπη, ακόμα και μέσα από το φαγητό. Γιατί, το φαγητό είναι αγάπη. Θέλει αγάπη. Κρύβει αγάπη. Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις εύκολες και νόστιμες συνταγές, φτιαγμένες με απλά υλικά και άκρως μαμαδίστικες. Κάποιες από αυτές θα σου φέρουν μνήμες απ’ όταν ήσουν παιδί. Έλα να μοιραστούμε τις συνταγές και την χαρά!

* Η ΑθαΝασία Δαφιώτη Δημοσιογράφος- Θεατρολόγος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης