× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν εμπιστεύομαι τη Δημοτική Αρχή Κύτελη, για το Μιχαλέλειο»

Την αγωνία του για το μέλλον του γηροκομείου Πλωμαρίου και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει σήμερα η κατάσταση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Ξανθούλης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/11/2022

«Δεν εμπιστεύομαι τη Δημοτική Αρχή Κύτελη, για το Μιχαλέλειο»

Ο Δήμος Μυτιλήνης όλα αυτά τα χρόνια δεν στήριξε πουθενά και με κανέναν τρόπο το Μιχαλέλειο γηροκομείο του Πλωμαρίου, δηλώνει μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Ξανθούλης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή Κύτελη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας στην ερώτηση για ποιο λόγο δεν αναλαμβάνει σήμερα ο ίδιος και οι κοινοτικοί σύμβουλοι του Πλωμαρίου τη διοίκηση του ιδρύματος σύμφωνα με το ΦΕΚ του περασμένου Ιουλίου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες όταν κάποιος αναλαμβάνει κάτι καινούργιο είτε επιχείρηση είναι αυτή, είτε ακόμη και σπίτι, τα χρέη θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ίδρυμα που φιλοξενεί ηλικιωμένους.

«Φεύγεις από ένα σπίτι και χρωστάς λογαριασμούς ρεύματος, κοινόχρηστα, νερό. Το σωστό είναι να εξοφλήσεις όλες τις υποχρεώσεις σου πριν παραδώσεις τα κλειδιά και όχι να αφήσεις οφειλές για το νέο ιδιοκτήτη. Αυτό ακριβώς ζητάμε να κάνει ο Δήμος Μυτιλήνης να εξοφλήσει τα χρήματα που οφείλονται έως σήμερα για να αναλάβει πλέον οι κοινοτικοί σύμβουλοι του Πλωμαρίου.

Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές ότι δεν αρνούμαστε να αναλάβουμε τη διοίκηση του Ιδρύματος. Σε καμία περίπτωση. Ίσα ίσα θέλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση και στην εξασφάλιση της λειτουργίας του με χρηματοδοτήσεις και επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο αυτή τη στιγμή υπάρχουν χρέη που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ και ο Δήμος δεν μας ξεκαθαρίσει τι θα γίνει και με ποιο τρόπο θα πληρωθούν. Η μοναδική ενέργεια που έκανε ο Δήμαρχος μέχρι σήμερα είναι να ζητήσει με επιστολή του από τον Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη οικονομική ενίσχυση για να εξοφληθεί το χρέος του Μιχαλέλειου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γιάννης Ξανθούλης σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια κανείς δεν είχε ασχοληθεί με το ίδρυμα από τη Δημοτική Αρχή και το Δήμο Μυτιλήνης ενώ δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ για την ενίσχυσή του και τη στήριξή του.

«Την περίοδο της Δημοτικής Αρχής Βαρβαγιάννη, το ίδρυμα λειτουργούσε υποδειγματικά κάτι που το γνωρίζω πολύ καλά γιατί ήμουν μέλος της δημοτικής αρχής. Ο ίδιος ο δήμαρχος με δικές του πρωτοβουλίες φρόντιζε για την επιχορήγηση και ενίσχυση του γηροκομείου και μάλιστα τότε είχαμε και πολλούς ηλικιωμένους και γενικά ήταν μια βιώσιμη δραστηριότητα. Αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα το είχε αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή Βαρβαγιάννη, κανείς δεν θα είχε πάρει είδηση και θα είχε λυθεί μέσα σε μερικά λεπτά.

Εξάλλου και  τα χρήματα που εξασφαλίσθηκαν από ιδιωτική εταιρεία πριν λίγες μέρες και θα τα πάρει το  ίδρυμα όταν συγκροτηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, εξασφαλίσθηκαν μετά από παρέμβαση και επιστολή του Δημήτρη Βαρβαγιάννη».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της κοινότητας Πλωμαρίου στην αδυναμία του δήμου να χρηματοδοτήσει το ίδρυμα και στην άρνηση των οικονομικών υπηρεσιών να εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής, σημείωσε ότι ο Δήμαρχος σε αυτή την περίπτωση οφείλει να δώσει εντολή στην υπηρεσία – Εντέλλεσθε- αναλαμβάνοντας φυσικά την ευθύνη για να χρηματοδοτηθεί το γηροκομείο και να μην κλείσει.

Σημείωσε μάλιστα πως αν πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και ληφθεί απόφαση ο Δήμος να αναλάβει τα μέχρι τώρα χρέη του Μιχαλέλειου και την ευθύνη σε περίπτωση προσφυγής από εργαζόμενους ή άλλα άτομα που τους οφείλονται χρήματα, τότε ο ίδιος και οι υπόλοιποι κοινοτικοί σύμβουλοι του Πλωμαρίου άμεσα θα αναλάβουν τη διοίκηση του γηροκομείου».

«Πιστεύω ότι θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να τακτοποιηθεί το ζήτημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Να αναλάβει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στην τράπεζα και γενικότερα να υπάρξει τακτοποίηση όλων των οικονομικών θεμάτων πριν τις γιορτές». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Στην εταιρεία «Ακτωρ» και το φράγμα Τσικνιά

Σε ένα μήνα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ