× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιωματική εκπαιδευτική δραστηριότητα ευαισθητοποίησης για τους σεισμούς

Από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/10/2019

Βιωματική εκπαιδευτική δραστηριότητα ευαισθητοποίησης για τους σεισμούς
' χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίζονται έως 5 Νοεμβρίου 2019 οι βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Οι δράσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας μείωσης των Φυσικών Καταστροφών και απευθύνονται σε σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Λέσβου.

Στόχος της δράσης είναι οι μαθητές να λάβουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις σε θέματα που αφορούν στο σεισμικό κίνδυνο και κυρίως να βιώσουν μεγάλους και καταστροφικούς σεισμούς από όλο τον κόσμο στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην περίπτωση ενός σεισμού. Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα σεισμογενής χώρα στην οποία έχουν καταγραφεί μεγάλοι και καταστροφικοί σεισμοί. Έτσι, η εξοικείωση με το φαινόμενο του σεισμού, η ανάγκη προετοιμασίας και η γνωριμία με τους τρόπους προστασίας και προετοιμασίας είναι εξαιρετικά σημαντικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος υλοποιείται προσομοίωση μεγάλων και καταστροφικών σεισμών από όλο τον κόσμο στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου και εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Η σεισμική τράπεζα του Μουσείου έχει διαστάσεις 12 τετραγωνικών μέτρων και στην επιφάνεια της δημιουργήθηκε ένα ειδικό περιβάλλον. Η προσομοίωση της σεισμικής κίνησης, αφορά δονήσεις που έχουν το μέγεθος και τη διάρκεια των πραγματικών σεισμών. Μεταξύ των σεισμών που θα βιώσουν οι μαθητές αλλά και οι επισκέπτες του Μουσείου είναι ο μεγάλος καταστροφικός σεισμός των 9,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη βορειανατολική Ιαπωνία, της Κοζάνης, του San Francisco Καλιφόρνια, του Κόμπε, της Ταιβάν κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Rural  regeneration through systemic heritage – led strategies - RURITAGE» στο πλαίσιο του HORISON 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάθημα οδικής ασφάλειας από την πρώτη μέρα

Αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια σε μαθητές και γονείς τη μέρα του αγιασμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Μαρία Ευθυμίου στη Λέσβο

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδίκη τεσσάρων αστυνομικών για «απελευθέρωση κρατουμένου»

Η υπόθεση με τον Τούρκο κρατούμενο που πήδηξε στη θάλασσα από το πλοίο «Αριάδνη» έφερε στο εδώλιο τους συνοδούς του
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Καλλονή

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και προετοιμασία για την απεργία της 1ης Οκτώβρη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο

Τα βιβλία σε δημοτικά από αύριο, σε γυμνάσια και λύκεια από σήμερα