× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αύξηση 61,5% των τροχαίων ατυχημάτων στο νομό Λέσβου τον Αύγουστο

Μεγάλη αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στο βόρειο Αιγαίο καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2022

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 4/11/2022

Αύξηση 61,5% των τροχαίων ατυχημάτων στο νομό Λέσβου τον Αύγουστο
Φωτογραφία αρχείου

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, για τα τροχαία ατυχήματα με τραυματίες και νεκρούς, που συνέβησαν τον Αύγουστο του 2022 είναι εξαιρετικά ανησυχητικά για το βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα για το νομό Λέσβου. Η εντυπωσιακά μεγάλη αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων ήταν αναμενόμενη από όσους παρακολουθούσαν το αστυνομικό δελτίο του περασμένου Αυγούστου. Το νοσοκομείο Μυτιλήνης, το καλύτερα οργανωμένο νοσοκομείο του βορείου Αιγαίου, πέρασε από οριακές καταστάσεις με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να εξαντλούν την τελευταία ικμάδα δυνάμεων που είχαν για να φροντίσουν τους τραυματίες.

 

Ειδικότερα τον Αύγουστο του 2022 στο νομό Λέσβου καταγράφηκαν 21 τροχαία ατυχήματα από τα οποία προέκυψαν τραυματισμοί ή θάνατοι εμπλεκομένων, αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Τον Αύγουστο του 2021 είχαν καταγραφεί 13 ατυχήματα με νεκρούς και τραυματίες. Δηλαδή καταγράφηκε αύξηση 61,5% στον αριθμό των ατυχημάτων. Οι νεκροί από τα ατυχήματα του Αυγούστου ήταν 2, όσοι και τον Αύγουστο του 2021, 2 ήταν και οι σοβαρά τραυματισμένοι όσοι και τον Αύγουστο του 2021. Οι ελαφρά τραυματίες αυξήθηκαν σε 20 από τους 12 που ήταν τον Αύγουστο του 2021.

Σε πανελλαδικό επίπεδο ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων παρουσίασε μείωση κατά 14,6%, οι νεκροί μειώθηκαν κατά 23,2% οι βαριά τραυματίες μειώθηκαν κατά 30% και οι ελαφρά τραυματίες μειώθηκαν κατά 14,3%.

 
Τα στατιστικά Σάμου και Χίου

 
Στο νομό Σάμου καταγράφηκε μείωση των ατυχημάτων με νεκρούς και τραυματίες κατά -55,6%. Συγκεκριμένα έγιναν 4 ατυχήματα, με 1 νεκρό και 6 ελαφρά τραυματίες. Τον Αύγουστο του 2021 είχαν καταγραφεί 9 ατυχήματα με 16 ελαφρά τραυματίες.

Στο νομό Χίου τον Αύγουστο του 2022 καταγράφηκαν 4 ατυχήματα με έναν σοβαρά τραυματισμένο και τρεις ελαφρά τραυματίες. Τον Αύγουστο του 2021 δεν είχε σημειωθεί κανένα τροχαίο ατύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ατυχήματα ανά 100.000 κατοίκους


Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν πως τα ατυχήματα με νεκρούς και τραυματίες, ανά 100.000 κατοίκους στο βόρειο Αιγαίο, την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2022 ήταν 60, την ίδια περίοδο του 2021 ήταν 40. Οι περιφέρειες με μεγαλύτερο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων, ανά 100.000 κατοίκους, το 2022 ήταν η Αττική με 110 ατυχήματα, το νότιο Αιγαίο με περίπου 80 ατυχήματα, Στερεά Ελλάδα με 61 ατυχήματα και η κεντρική Μακεδονία με 62 ατυχήματα. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως το βόρειο Αιγαίου είναι από τις περιφέρειες της χώρας με πολύ υψηλό δείκτη ατυχημάτων.
 

Επίσης τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρουν πως το 3,3% του συνόλου των ατυχημάτων, που έγιναν τον Αύγουστο του 2022 στη χώρα, καταγράφηκαν στο βόρειο Αιγαίο. Στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε το 5,7% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα τον ίδιο μήνα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ