× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«30 τουλάχιστον αργομισθίες στο Δήμο Μυτιλήνης μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ»

Στην καθαριότητα στο Δήμο Μυτιλήνης και στις προσλήψεις μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ, αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κατζανός. Αποκάλυψε ότι θα είναι υποψήφιος με τον Παναγιώτη Χριστόφα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/10/2022

«30 τουλάχιστον αργομισθίες στο Δήμο Μυτιλήνης μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ»

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων – εργολάβων  στη ΔΕΔΑΠΑΛ, είναι ρουσφέτια για ψηφοθηρικούς λόγους ενώ αρκετοί ίσως και 30 άτομα είναι αργομισθίες», δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της Διαδημοτικής Εταιρείας Γιώργος Κατζανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κατζανός αναφερόμενος στο ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους που σύμφωνα με καταγγελίες εργάστηκαν χωρίς σύμβαση για κάποιο διάστημα σημείωσε μεταξύ άλλων πως την περίοδο που ήταν εκείνος στο τιμόνι της εταιρείας, τα πρώτα 2,5 χρόνια της Δημοτικής Αρχής Γαληνού, αναγκάσθηκε να διακόψει πάνω από 60 συμβάσεις όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι.

«Τώρα έτσι όπως έχει η κατάσταση, οι άνθρωποι αυτοί είναι δύσκολο να πληρωθούν. Αρκετούς από αυτούς τους γνωρίζω προσωπικά, δεν μου επιτρέπεται φυσικά να πω τα ονόματά τους, γνωρίζω όμως ότι έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χρειάστηκε να δανειστούν χρήματα για να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ. Όλα αυτά είναι ψηφοθηρικοί κακοί χειρισμοί»

Σχολιάζοντας ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος την ποιότητα των υπηρεσιών καθαριότητας στο Δήμο, με την εμπειρία του πρώην αντιδημάρχου στον τομέα αυτό, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση σήμερα με το διπλάσιο σχεδόν προσωπικό του προηγούμενου Δήμου Λέσβου, είναι πολύ άσχημη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυστυχώς πρόσθεσε, η Δημοτική Αρχή επιλέγει να έχει στη ΔΕΔΑΠΑΛ ανθρώπους που δεν προσφέρουν τίποτα και είναι αργομισθίες, με αποτέλεσμα η Μυτιλήνη και τα χωριά να είναι σε άσχημη κατάσταση. Ο Δήμος χωρίς κριτήρια παίρνει με ραβασάκια εργαζομένους οι οποίοι μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μου, δεν πηγαίνουν να δουλέψουν εκεί που τους λένε οι επιστάτες και μάλιστα απειλούν ότι θα απευθυνθούν σε εκείνους που τους έβαλαν στις θέσεις αυτές για τα περαιτέρω. Δουλειά δεν γίνεται και δυστυχώς όλα τα δίνουν εργολαβίες, κοπή δέντρων, χόρτων ακόμη και τις πιο απλές εργασίες».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γιώργος Κατζανός αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης κι όπως αποκάλυψε θα ενταχθεί στην παράταξη του Παναγιώτη Χριστόφα.

«Είναι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος έχει πλαισιωθεί από πολλούς αξιόλογους συμπολίτες μας. Πιστεύω ότι εμείς οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι αυτοδιοικητικοί οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες με όλες μας τις δυνάμεις».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή