× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέο χτύπημα απατεώνων στην αγορά της Μυτιλήνης

Θύμα τηλεφωνικής απάτης, παραλίγο να πέσει η ιδιοκτήτρια γνωστού κεντρικού καταστήματος της Ερμού. Η άγνωστη που της τηλεφώνησε χρησιμοποίησε το όνομα πελάτισσας του μαγαζιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/10/2022

Νέο χτύπημα απατεώνων στην αγορά της Μυτιλήνης

Παρά λίγο να πέσει θύμα επιτήδειων απατεώνων η Μυρσίνη Σαββαδέλλη  ιδιοκτήτρια του γνωστού καταστήματος «Άνεμος» με είδη διακόσμησης στο κέντρο της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο facebook, σήμερα Τετάρτη το πρωί, επικοινώνησε μαζί της μία άγνωστη γυναίκα η οποία ισχυρίσθηκε ότι είναι γνωστή φαρμακοποιός της πόλης και η οποία επιθυμούσε όπως είπε να κάνει ένα δώρο στην κουμπάρα της που θα ερχόταν από το κατάστημα να το παραλάβει.

Προφανώς ένα τέτοιο θέμα αποτελεί ζήτημα ρουτίνας για ένα κατάστημα της πόλης ωστόσο, σημειώνει η κ. Σαββαδέλλη στη συνέχεια η όλη διαδικασία και αυτά που η άγνωστη γυναίκα της ζητούσε να κάνει, άρχισαν να τις κινούν υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Αρχικά μου ζήτησε λογαριασμό, έπειτα μου λέει θα σου έρθει ένα μήνυμα στο κινητό σου να πατήσεις αποδοχή, δώσε μου το κινητό σου. Γιατί να πατήσω αποδοχή;  Και απαντάει δεν σε έχουν πληρώσει ποτέ απ' φαρμακείο; Όχι της απαντώ, δεν έχει έρθει κανένα μήνυμα από την Εθνική Τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωραία  δώσε το mail σου, μου λέει. Ήρθε το link; πάτα για αποδοχή. Ανοίγει τότε μια πλατφόρμα της Εθνικής  και άρχισε να μου ζητάει στοιχεία προσωπικά, εκεί κόλλησα. Της ζήτησα το τηλέφωνο  του φαρμακείου για να την καλέσω εγώ  και φυσικά η άγνωστη έκλεισε το τηλέφωνο». 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, είναι πολύ εύκολο ακόμη κι ένας έμπειρος επιχειρηματίας, όπως εκείνη  που κάνει συνεχώς συναλλαγές να πέσει θύμα απατεώνων. «Ήταν στημένο πολύ καλά το κόλπο και χρησιμοποίησαν το όνομα πελάτισσας του καταστήματός μου για να μην κινήσουν υποψίες. Όταν όμως άρχισαν να ζητούν προσωπικά στοιχεία, και να αποδεχθώ κωδικούς τότε κατάλαβα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Ευτυχώς την τελευταία στιγμή ζήτησα να πάρω πίσω στο φαρμακείο, από το οποίο δήθεν μου τηλεφωνούσαν και εκεί αποκαλύφθηκε η απάτη.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εργατική Πρωτομαγιά, για τους αγρότες της Λέσβου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου τη Μεγάλη Τετάρτη στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκίνησε η πληρωμή των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

ψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.