× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σεμινάριο για τους περιβαλλοντολόγους του μέλλοντος

Η δράση πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τους αποφοίτους του Τμήματος Περιβάλλοντος με 60 ώρες μαθήματα για τα ψηφιακά εργαλεία και 10 συναντήσεις με εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας

Δημοσίευση 26/10/2022

Σεμινάριο για τους περιβαλλοντολόγους του μέλλοντος
' χρόνος ανάγνωσης

Για το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των αποφοίτων του είναι προτεραιότητα. Ο σύγχρονος περιβαλλοντολόγος καλείται να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο όπου δεξιότητες όπως η ανάλυση σύνθετων περιβαλλοντικών δεδομένων, η ψηφιακή οργάνωση και διαχείριση ομάδων και έργων, η παρουσίαση αποτελεσμάτων και η σύνταξη εκθέσεων για τη λήψη αποφάσεων είναι πρωταρχικής σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοινώνει την έναρξη του εκπαιδευτικού σεμιναρίου «Future Leaders Skilling Program», διάρκειας 60 ωρών  για τους τελειόφοιτους του Τμήματος Περιβάλλοντος, καθώς και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους υποψήφιους διδάκτορες, με θέμα τα ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές της Microsoft, σχετικά με τη διαχείριση έργων (project management), τη διαχείριση των δεδομένων (data management) και την επιχειρηματική ευφυΐα (business intelligence).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν 10 ωριαίες συναντήσεις με εμπειρογνώμονες από τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, που θα φέρουν σε άμεση επαφή τους συμμετέχοντες με την αγορά εργασίας και θα υποστηρίξουν τις διαδικασίες προβολής τους στην αγορά αυτή.

Το Σεμινάριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Άγονη Γραμμή Γόνιμη - που δραστηριοποιείται σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά της Ελλάδας με σκοπό την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την υγεία - και με τη χορηγία και την υποστήριξη της Microsoft.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την υλοποίηση και επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος σεμιναρίων έχει αναλάβει η Code.Hub, ένας διακεκριμένος φορέας εκμάθησης, ανάπτυξης και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε νέους επιστήμονες και επαγγελματίες στο χώρο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών.

Το προσφερόμενο σεμινάριο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προέκταση των μαθημάτων που προϋπάρχουν στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος και θα προσφέρουν σημαντικές δεξιότητες που θα ενισχύσουν το προφίλ των αποφοίτων του Τμήματος στην αγορά εργασίας.  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης