× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάμπινγκ 5 αστέρων στη Λιώτα!

Πρωτοποριακός τουρισμός «Glamping» με εκκίνηση τη Λέσβο- Δείτε τα σχέδια

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 14/2/2019

Κάμπινγκ 5 αστέρων στη Λιώτα!

Οι πρωτοποριακές ιδέες αναφορικά με τον τουρισμό, μπορούν να ξεκινούν από τη Λέσβο; Μπορούν. Εδώ και τρία χρόνια γίνονται προσπάθειες ώστε να εκδοθούν και οι απαραίτητες άδειες για να γίνει πραγματικότητα στη Λέσβο κάτι που ακόμα δεν έχει γνωρίσει η υπόλοιπη Ελλάδα. Η απόπειρα που αφορά σημαντική επένδυση αφορά το λεγόμενο «glamping», (από το glamorous camping) που συνιστά μια νέα τάση στον χώρο διαμονής διεθνώς και στην Ελλάδα κάνει τα πρώτα του βήματα.

Την καινοτόμα τουριστική επένδυση στη Λιώτα κοντά στο Γαβαθά παρουσίασε η εταιρεία Aegean Escapes στο υπουργείο Τουρισμού την περασμένη Τρίτη μαζί με άλλες δύο εταιρείες από την ορεινή Κορινθία και την Αττική. Στόχος των εταιρειών ήταν να συνεισφέρουν στην ομάδα εργασίας του υπουργείου που μελετά τη νομοθεσία για τουριστικά καταλύματα πρωτοποριακής μορφής.

Το project της Λέσβου είναι εκείνο με το μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και με τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές από όσες παρουσιάστηκαν. «Η Λέσβος βρίσκεται για πρώτη φορά ανάμεσα στους πρωτοπόρους του τουριστικού κλάδου με μία επένδυση που στοχεύει να μπει στον χάρτη με τα καταλύματα υπερπολυτελών παροχών με κάμπινγκ 5 αστέρων, και να προσελκύσει νέο προφίλ τουριστών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο. Θα είναι επισκέπτες όχι σε ένα κατάλυμα all inclusive, αλλά θα ενθαρρύνονται να γνωρίσουν την περιοχή, το χρώμα και τη φύση», λέει στο «Ν» η Ιωάννα Βαλλίνα, αρχιτέκτονας και σύμβουλος της Aegean Escapes.

Στη Λιώτα, λοιπόν, από ψηλά και με θέα τη θάλασσα, ανάμεσα στους ελαιώνες, η εν λόγω εταιρεία σχεδιάζει την ανέγερση τουριστικής οργανωμένης κατασκήνωσης 5 αστέρων σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 16.968,39 τ.μ. Το κάμπινγκ περιλαμβάνει δύο κτήρια με πισίνες και χαμάμ, υπαίθριο μπάρμπεκιου και πέτρινο παραδοσιακό φούρνο.

22 λουξ σκηνές

Τα καταλύματα είναι 22 πολυτελείς σκηνές ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, οι οποίες θα αποσύρονται στο τέλος της τουριστικής περιόδου, καθώς και όλος ο εξοπλισμός τους. Εντός της σκηνής δεν κατασκευάζονται κανενός είδος μόνιμοι τοίχοι. Κατά την περίοδο παύσης της λειτουργίας της κατασκήνωσης, οι θέσεις των σκηνών δεν θα διακρίνονται, παρά μόνο ως διαμορφώσεις του εδάφους. Η κυκλοφορία εντός του οικοπέδου θα γίνεται με τα πόδια και με δύο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, και οι σκηνές θα συνδέονται με τον δρόμο με λιθόστρωτα μονοπάτια που θα ακολουθούν την ήπια, φυσική κλίση.

«Οι τοπικές υπηρεσίες και αρχές έχουν δείξει μεγάλη διάθεση να βοηθήσουν κι αυτό παρά την έλλειψη του νομοθετικού πλαισίου» επισημαίνει η κ. Βαλλίνα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ