× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πληρώθηκε η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης

Πηγαίνουν ταμείο 533.921 δικαιούχοι, 661.815 οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης, εκτός πληρωμής 127.894 αγρότες. Από Πέμπτη 20 Οκτωβρίου διαθέσιμα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 19/10/2022

Πληρώθηκε η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης

Σχεδόν πανηγυρικά το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2022 στους δικαιούχους αγρότες, πρόκειται για το πρώτο τμήμα των άμεσων αγροτικών επιδοτήσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου τα χρήματα πιστώνονται 533.921 δικαιούχους αγρότες. Ωστόσο από προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προκύπτει ότι οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης του 2022 είναι 661.815. Αυτό σημαίνει πως 127.894 δικαιούχοι έμειναν εκτός πληρωμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στην δήλωση του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει: «Η πληρωμή της προκαταβολής έγινε νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, αμέσως με την έναρξη του οικονομικού έτους πληρωμών ενισχύσεων 2023 και σε αυτή την προκαταβολή περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και 26.000  μεταβιβάσεις δικαιωμάτων που υποβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2022. Το συνολικό ποσό πληρωμής για τους  533.921 δικαιούχους (έναντι 521.657 το 2021), που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας ανέρχεται στα 657.348.067,63 ευρώ, έναντι 633.434.763,44 ευρώ το 2021 και όλες οι εκτάσεις δημόσιων βοσκοτόπων κατανεμήθηκαν  μόνο σε κτηνοτρόφους».


Οι  δικαιούχοι των επιδοτήσεων θα μπορούν από την Πέμπτη 20/10/2012 να προβαίνουν σε ανάληψη των χρημάτων τους.


Κέρδισε χρόνο ο Γεωργαντάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στην δήλωση του ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει πως η πληρωμή είναι αποτέλεσμα της πετυχημένης μεταρρύθμισης του ΟΣΔΕ με την μεταφορά του στο κυβερνητικό νέφος gov.gr. Ωστόσο όλοι καταλαβαίνουν πως στην ουσία ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απλά κέρδισαν λίγο χρόνο για να διορθώσουν τα προβλήματα του νέου ΟΣΔΕ.


Το συνολικό ποσό των άμεσων αγροτικών επιδοτήσεων που πρόκειται να πληρωθεί για το 2022 ανέρχεται σε περίπου 2 δις ευρώ. Η επόμενη μεγάλη πληρωμή αναμένεται να γίνει πριν το τέλος του Δεκεμβρίου του 2022. Ωστόσο επιμένουμε σε αυτό που έχουμε τονίσει εδώ και πολύ καιρό. Οι πληρωμές των φετινών αγροτικών επιδοτήσεων θα ζητηθεί να επιστραφούν πίσω αν κριθεί ότι δεν τις δικαιούνται οι αγρότες.


Τα προβλήματα του ΟΣΔΕ, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, αναμένεται αντιμετωπισθούν σε πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση της καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων του 2022.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτα σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν οι τιμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

18 θέσεις εποχικού προσωπικού στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι τη Δευτέρα 22 Απριλίου η προθεσμία των αιτήσεων-Αναλυτικά οι ειδικότητες που ζητούνται
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται Μηχανικός

Για πλήρη απασχόληση σε εργοτάξια εντός Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινές λαμπάδες από τα χεράκια της «Κυψέλης»

Μία σημαντική δράση από το Κέντρο διημέρευσης για ΑμεΑ, στην Ερμού Μυτιλήνης
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Κώστας Αστυρακάκης

Προετοιμάζει τις επαφές με την οικογένεια Ελγκιζ για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν με τον Περιφερειάρχη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Eφτά θέσεις δικαστικών επιμελητών στη Μυτιλήνη

Αναλυτικά τα προσόντα και η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού
ΑΓΟΡΑ

Χειροποίητα κριτσίνια πετιμεζιού και κρασίου από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Νέα προϊόντα στην αγορά από τους δραστήριους ανθρώπους της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης της Ανεμώτιας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Αυγενάκης στη διάσκεψη για το κρασί στην Ιταλία

Το 2023 η συνολική αξία των εξαγωγών ήταν αυξημένη κατά 25%, και 66% σε χώρες εκτός Ε.Ε. σε σχέση με το 2019
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μπλόκαραν τα λειτουργικά συστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Παράταση για καταχώρηση ποσοτήτων στην εφαρμογή των συνδεδεμένων ενισχύσεων ως τις 17 Απριλίου. Δείτε εδώ για ποιές κατηγορίες ενισχύσεων ισχύει η παράταση
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 19 Απριλίου

Θα καταβληθούν 94,75 εκατ. ευρώ σε 93.887 δικαιούχους