× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου για το πρόγραμμα δράσης

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στα Κεντρικά Λύκεια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/10/2022

Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου για το πρόγραμμα δράσης
φωτογραφία αρχείου

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου στο πλαίσιος της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας που θα γίνει στις 22 του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης και τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. 

Το πρόγραμμα δράσης που προτείνει η ΕΛΜΕ Λέσβου

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε το παρακάτω πρόγραμμα δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 27/9 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια.
  • Στις  11 Οκτωβρίου κηρύσσουμε πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας, κατά την οποία καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων/ουσών να συζητήσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο (επαγγελματική εξουθένωση-εργασιακές συνθήκες, μισθολογική αξιοπρέπεια, λειτουργία σχολικών μονάδων). Στη συνέχεια να γίνουν δράσεις στο προαύλιο των σχολείων και να ακολουθήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ από κοινού με γονείς και  μαθητικά συμβούλια στις κατά τόπους ΔΔΕ ή ΠΔΕ.  Στην Αττική η αντίστοιχη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στο ΥΠΑΙΘ στις 2μμ. Στις 10πμ θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
  • Καλούμε τις ΕΛΜΕ  να κάνουν παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια για τα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων (ενέργεια, θέρμανση κλπ) και για τα ζητήματα στέγασης – σίτισης των συναδέλφων.
  • Πραγματοποίηση διασκέψεων με την παρουσία μελών του ΔΣ για τα προβλήματα νεοδιόριστων και αναπληρωτών/τριών σε Μύκονο, Ρέθυμνο και Καλαμάτα.
  • Συνάντηση με υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις επικείμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.
  • Συνάντηση με υπουργό Εσωτερικών για στέγαση/σίτιση εκπαιδευτικών, λειτουργικά έξοδα σχολείων (θέρμανση/ενέργεια), ορισμό ενεργειακών υπευθύνων στα σχολεία κλπ
  • Συνάντηση με υπουργό Οικονομικών για την μισθολογική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών.
  • Περιοδείες μελών ΔΣ ανά τη χώρα
  • Γενική Συνέλευση Προέδρων στις 22 Οκτωβρίου και ΓΣ των ΕΛΜΕ από 17-21/10.
  • Συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Οι προτάσεις της ΕΛΜΕ Λέσβου για την αξιολόγηση έχουν ως εξής: 

Απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων και επειδή στα σχολεία μας γίνεται συζήτηση για τα θέματα αυτά, ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:

1.      Σε σχέση με τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων τις επόμενες μέρες, προχωράμε κανονικά με όλα όσα κάνουμε κάθε χρόνο (κατανομή εξωδιδακτικών εργασιών κλπ). Δεν υλοποιούμε καμιά δράση σε σχέση με την αξιολόγηση και ζητάμε από τους Διευθυντές/ντριες να μην προχωρήσουν σε ορισμό μεντόρων, σχολικών συντονιστών κ.τ.λ. και να αξιοποιήσουν το χρονικό περιθώριο που έχουν ακόμα και από το ΦΕΚ (μέχρι τέλος Σεπτέμβρη).  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΒΙΑΣΥΝΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2.      Καλούμε τους συναδέλφους να ακολουθήσουν τη συλλογική αυτή στάση, να μη δεχτούν να συζητηθούν τα ζητήματα αυτά και να ενημερώνουν το Δ.Σ. για κάθε περίπτωση αυθαιρεσίας, ώστε να παρεμβαίνουμε, ως ΕΛΜΕ, αποφασιστικά. Να μην αποδεχτούν τη συμμετοχή σε αυτό το ιεραρχικό θεσμικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης είτε ως μέντορες/συντονιστές είτε ως «κατώτεροι» στην αξιολογική ιεραρχία. Να συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο της δημοκρατικής παιδαγωγικής λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι σύλλογοι διδασκόντων είναι αυτοί που μπορούν με συλλογικό τρόπο να εμπνέουν, να βοηθούν, να στηρίζουν όλους τους συναδέλφους.

 

3.      Να μην προχωρήσουν στη συγκρότηση των εκπαιδευτικών ομίλων στη βάση της προαιρετικότητας. Δεν θα αποδεχτούμε άλλες απλήρωτες εργασίες εκτός ωραρίου, ούτε βέβαια θα πουλήσουμε την αξιοπρέπειά μας για τα «καθρεφτάκια» μορίων «αξιολογήσεων» και «καριέρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

4.      Ζητάμε από τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα απόφαση, ώστε να διαμορφωθεί συλλογική ενιαία στάση στον Κλάδο και γι’ αυτά τα ζητήματα και να προκηρύξουν απεργία-αποχή από το σύνολο των διατάξεων που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Στα πλαίσια αυτής της απόφασης να ενταχθούν και οι διατάξεις για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές.

 

5.      Τις επόμενες μέρες και ανάλογα με τη στάση των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Λέσβου θα επανέλθει με αναλυτική ανακοίνωση για τη στάση που κρατάμε στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας